מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פומו תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הארביאטה מיזגה ביצירתיות בין ריגאטוני, עגבניות שרי מדורה, צ'ילי לוהט ושום. בחרנו באחת מאבני היסוד של המטבח האיטלקי, זו ללא ספק מנה לאוהבי החריפות, עגבניות השרי היו חרוכות ונתנו טעם מעושן שפינק אותנו ממש..." כרמית אופק מגיעה לפומו, האיטלקית החדשה ברמת החייל, המציעה עיצוב שתופס את העין, אוכל חף ממניירות, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים - ישר ולעניין!

דרך נפלאה להתחיל את חופשת סוכות היא ללא ספק עם השחקנית החדשה בעיר: 'פומו', קיצור של פומודורו, העגבנייה הלוהטת השוכנת ברמת החייל. שמחתי להזמין לחוויה האיטלקית את אחד האוצרות של חיי, הלא היא חברתי רחלי, שהיא עצמה קשורה באופן ישיר לארץ המגף. פומו, הינו בראסרי איטלקי המפיק מטעמים מטריפים בהובלתו של השף שחר ברנע שמנצח על כל הקסם האיטלקי היוצא ממטבחו. אגב, אי אפשר שלא להבחין בטאבון הגדול הקיים במקום ושמיטיב עם האיכות והניחוחות של המנות היוצאות ממנו.

תעצרו את העיר – העיצוב של פומו מרהיב


טרם ששינסנו את קיבתנו אל כל הטוב שציפה לנו, היינו חייבות לסייר במקום, ולו רק כדי לתהות מקרוב על העיצוב המרהיב של האיטלקית החדשה. אני מודה ומתוודה, לאחר כעשור של חוויות מסיקורים במסעדות בארץ וגם מעט מחוצה לה, הרי שהעיצוב של המקום הינו משהו אחר. העיצוב מודרני, מתוחכם ומוקפד, המקום מחולק לחללים כאשר לכל חלל יש אופי מעט שונה, יחד עם זאת, כל החללים מתמזגים בהרמוניה. בחרנו לשבת בחלל החיצוני תחת כיפת השמיים ולו רק כדי לנצל את האוויר הנעים של תחילת אוקטובר.

החלל החיצוני של המקום מחופה בעץ דק, ומסביבו קיימת צמחייה ירוקה שופעת החוצצת בין הסועדים לבין הרחוב ועדיין ניתן להשקיף בכיף אל הנעשה בחוץ. החלל הפנימי מעוצב בטוב טעם, התקרה מקושטת עם גופי תאורה המעניקים אור רך. אגב, החלל הפנימי מחולק לאזורים: אזור של שולחנות דיינר הנותן הזדמנות לשבת בחבורות קטנות, בעוד שבמרכז המסעדה שוכן שולחן אבירים ארוך, המאפשר לקבוצות של סועדים לשהות ביחד במרחק מסוים מיתר האזורים. כמו כן, בחלקו הפנימי של המקום ישנם שולחנות אינטימיים המזמינים אווירה קסומה לכל מי שרק יחפוץ בכך וגם תמצאו את הבר המציע מגוון רחב של משקאות המוגשים באלגנטיות. חלק מהאזורים מוגדרים על ידי מחיצות העשויות מדפים צרים ועליהם מונח באלגנטיות, איך לא, יין הבית של פומו.

האיטלקייה הטובה בעיר


התחלנו את הערב במשקאות, חברתי עם מרגריטה פומו ששידכה בין טקילה מילגרו, אפרול, מחית אפרסק ומיץ תפוזים סחוט טרי, היה זה בהחלט קוקטייל פירותי, מרענן וחמצמץ. המשכנו לקוקטייל נוסף, קפיטנו -קפטן מורגן מתובל בסירופ שקדים, מיץ לימון, ג'ינג'ר בייר ורום מיירס, בדיוק מה שהיינו צריכות באותו רגע.

אל שולחננו הגיעו אחת אחרי השנייה, מוגשות בהקפדה, זוקה - מנה שחיברה בין דלעות בטאבון, גבינת בושה, פרמזן, בלסמי ופיסטוקים. הגבינות במנה היוו שילוב טוב עם הרכות והמתיקות הטבעית של הדלעות האפויות. שני בתור הגיע סביצ'ה דג ים - סלט זוקיני, שעועית ירוקה, עגבנייה, נענע ובזיליקום. הסביצ'ה יש בהחלט לומר רענן ומלא בטעמים של ים, נתחי הדג הטרי שנכבש קלות בלימון ושמן זית העידו על איכות ללא פשרות.

המשכנו בציפייה דרוכה לעיקריות שכמובן הוכיחו שההקפדה על חומרי הגלם והעשייה במטבח, אין שני לה. בחרנו בסלמון שהוגש עם ירקות ירוקים בשמן זית ולימון. מבחינתי הדג היה במידת עשייה מושלמת ושחקני החיזוק שלצידו ביניהם אספרגוס, ברוקולי ותרד, כולם יחדיו נעמו לי בחך עד מאוד. כיאה לאיטלקייה הטובה בעיר, הרי שלא יכולנו לפסוח על מנות איטלקיות מענגות, וכך מגזרת הפסטות בתפריט נחה דעתנו על הארביאטה שמיזגה ביצירתיות בין ריגאטוני, עגבניות שרי מדורה, צ'ילי לוהט ושום. בחרנו באחת מאבני היסוד של המטבח האיטלקי, זו ללא ספק מנה לאוהבי החריפות, עגבניות השרי היו חרוכות ונתנו טעם מעושן שפינק אותנו ממש. אחרונה חביבה, ואיך אפשר שלא ליהנות מפיצה משובחת, הקפריצו'זה - עגבניות, מוצרלה, ארטישוק, פורטובלו וזיתי קלמטה. חוק מספר אחד מתוך כמה חוקים שסיגלתי לי באשר למסעדות איטלקיות, הוא לעולם לא לוותר על אחד החלקים המענגים בתפריט, ובכלל הפיצה הוגשה כאשר ישנה אפשרות לגבינה טבעונית, הרי זה נפלא בעיניי.

אי אפשר בלי משהו מתוק


חתמנו את הערב עם קינוח נחשק, טארט לימון שהוא קראמבל פיסטוק קקאו וקרם לימון, אהבנו במיוחד את הקלילות והחמצמצות, מוס לימון סמיך וכיפי הונח על שכבת הקאמבל הפריכה ומעליו תלולית קצפת שאיזנה את החמיצות של המנה. כיף אמיתי.

בפומו מצטיינים לא רק בעשייה איכותית ומגוונת של מנות היוצאות אחת אחת כמו קסם איטלקי אחד גדול, אלא גם שהמקום בעיניי, מצטיין בשירות אדיב עד מאוד ובהענקת תחושה שכל סועד וסועדת חשובים למקום. אל תחמיצו את השחקנית החדשה בעיר, היא לא רק טעימה עד מאוד אלא גם נעימה מאין כמותה.