" אני נגסתי בנהנתנות אין קץ בספייר ריבס עגל עסיסיות בדבש ובמרינדת פפריקה. תלשתי את הבשר מהצלעות בזו אחר זו ומדי פעם גיוונתי בתפוח אדמה לוהט מסירות תפוחי האדמה האפויים..." שיר כידן מתמסרת לננה בר, תל אביב
"אני בהתמדה מרשימה בחרתי לי נתח של סינטה 300 גרם איכותי וארץ ישראלי מרמת הגולן, ולצדו פוטטוס עם עשבי תיבול..." שירלי רחמים חוגגת חתימה של עסקה במסעדת סזאר שברחובות – הטובה ביותר לעניות דעתה בכל פארק המדע
כמובטח, אנחנו ממשיכים לעדכן אתכם באירועי החורף המבורכים. והפעם: התענגו על תפריט החורף החדשני של קפה זוהו התל אביבי, והוציאו את הילדים לפעילות ביום חורפי שלא נועד לפארק: סדנת הכנת קאפקייקס ברשת ספייסס כלים וטעמים
"הקהל, המונה סטודנטים, בוהמיינים ואנשי ספר, לוקח חלק במועדונים של רודיאו פאב, כמו לדוגמה 'מועדון הפייפ' שנפגש בכל יום רביעי האחרון בחודש ובמסגרתו מעשנים החברים, בני 18-80, ממקטרות..." עיינה גל, רודיאו פאב, חיפה
"ארזנו מזוודות, ילדה אחת לפני גיוס ועוד אחת צמחונית ונסעו מזרחה. כמישהי שאוכל על נגזרותיו הוא חלק מעיסוקה, התבוננתי בתאילנד גם מהצד הקולינרי..." ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, חוזרת עם המלצות מתאילנד
"נתח גדול במיוחד של דג סלמון הונח חצוי על בסיס של קינואה מאודה וסלט קטן. הסלמון צרוב ועטוף ברוטב מתקתק-חמצמץ ופיקנטי של טריאקי עם קרמל..." שירלי רחמים נוטשת את המקרר הביתי לטובת קפה-ביסטרו גרין האוס שבמושב שילת
"בין כל אלה ניתן כמובן גם ליהנות מעוגות, מכריכים, מקישים וממאפים שונים המוגשים בקפה חירייה..." אמיר נהרי לומד הכול על קפה חירייה, הממוקם בחירייה – אתר האשפה הגדולה במדינה. פרויקט חברתי ואקולוגי מרשים
"דג ברמונדי שלם עובר טיגון קצר בשמן עמוק ולאחר מכן מונח על גבי גריל פחמים להשלמת הבישול..." יונתן שטרנברג מתארח בסניף הירושלמי והכשר למהדרין של מסעדת שבתאי הדייג, הממוקם ברחוב הורקנוס: "אנחנו מתמקדים בדגים"
טריאקי – מסעדת שף אסייתית הממוקמת בפתח תקווה היא פנינה בלב ים שמציעה לשוכני אזור ההיי-טק שסובב אותה מענה מהיר בשעת צהריים שאינו מתפשר על איכות. בשעת הצהריים תמצאו כאן ארוחה עסקית נהדרת ובערב – מסעדה אינטימית
לפעמים השמש שיוצאת החוצה ביום שישי בבוקר גורמת לכם להעדיף לצאת מהבית ולהשאיר את מלאכת הבישול לשבת בידי אחרים. נצלו את הקרניים לפני שישובו למחבואן, ובדרכם חזרה הביתה תוכלו לקנות אוכל מוכן לשבת. או בכלל
"השימוש המרובה בכתומים-אדומים הוא גם עניין של טעם וגם של ערכים תזונתיים גבוהים, ומרסיה משלבת אותם בחלק גדול מהמנות..." שפרה צח מגלה תפריט גורמה בריא וחדש במסעדת בריבה שבנמל תל אביב מבית היוצר של שפית מרסיה כצמן
נכון לרגע זה יש קצת חורף באוויר, כדאי להחזיק אצבעות ולבקש ממנו יפה שיישאר לפחות עד שהכנרת תתמלא. בינתיים, במקום להיות ספונים בין ארבעת הקירות המוגנים, התעדכנו בעוד כמה מבצעי חורף חמים שמחכות לכם המסעדות
"אני, הולכת על הקצה שכמותי, בחרתי בשילוב מסוכן אך משתלם של שמן זית, סרדינים, עגבניות, כוסברה, צ'ילי טרי ושום..." אדוה גן סתיו נזכרת (שוב) בטעמים מאותה נסיעה לאיטליה כשהיא מבקרת במסעדת פסטה מיאה ברמת החי"ל
עומר גנור ממרכז לסדנאות האלכוהול ובית הספר לברמנים זמן אמיתי מגלה אהבה חדשה – קאול אילה. מדובר בוויסקי שמיוצר במזקקה באי אילה שנמצא ממערב לסקוטלנד ושמדיף ריח ניחוח "כמו של הביוב שזורם במזרח ירושלים"
"הגשם הכה ללא רחם במתחם טיב טעם שליד איקאה בנתניה, ואנחנו נמלטנו אל החמימות של מסעדת מנטינה הסמוכה. היא קיבלה את פנינו עם חלל מרווח, עיצוב מודרני ומוזיקת ג'ז נעימה ברקע..." ורק אז פתחה מיכל גיא את התפריט
"'תכתבי שמסעדת פאשה היא אחד המקומות הכי טובים לאכול בשר, ועוד כשר', 'ושבאנו לפה במיוחד לכבוד היום הולדת של החברה שלנו סולי', 'ושכיף לנו פה!'..." שפרה צח מתיידדת עם הנשים השמחות מהשולחן הסמוך במסעדת פאשה תל אביב
בסוף הוא בא. אמנם נמלי התעופה אינם נסגרים מפאת השלג, אבל בכל זאת יורד קצת גשם, הרוח קרירה והשמיים אפרוריים – גם זו לטובה. ומה קורה במסעדות? נתחיל עם ביסטרו לארא הירושלמית ועם קונדיטוריית חטאים מתוקים התל אביבית
המנות מהמטבח הפרסי היו לפי מיכל גיא הצלחת הערב בביסטרו קפה פולה שבראשון לציון: "חורוש – מנה עשירה וחמצמצה של בשר בקר ותפוחי אדמה מבושלים עם עלים ירוקים, לוביה, עשבי תיבול ולימון פרסי, הוגשה על מצע אורז פרסי..."
מסעדת אבו ראמי גני שוויצריה הממוקמת באזור שוויצריה הקטנה שבהרי הכרמל ידועה בבישוליה הדרוזיים ובגן האירועים הגדול והמטופח שלה. התפריט של אבו ראמי הוא מגוון ועשיר, ומציע מגוון בשרים, דגים וארוחות עסקיות
בטח אמרו לכם בפעם האחרונה שהכנתם סלט לפיקניק שאתם כבר יכולים לפתוח מסעדה. ואז הם באו אליכם לארוחת ערב וראו את המטבח המצויד והמאובזר. למי שמעוניין להפוך את התחביב לתחביב רציני יותר, אספנו לכם ארבע סדנאות בישול
"דג פלמידה המצטיין בפיקנטיות עדינה היה ככתר על בסיס ריזולי בקרם שומר ומחית עשבי תיבול..." שיר כידן סועדת ארוחת ערב במסעדת ליליות בתל אביב – לא רק מסעדה כשרה ומהודרת שמציעה מנות מעולות אלא גם פעילה חברתית
יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת מעלות הירושלמית (הידעתם שברחוב מעלות הוקמה המעלית הראשונה בעיר הקודש?) הוא נהנה מארוחת טאפאסים עשירה, מגוונת ובשלל טעמים, והמנות זולגות מן המטבח חמות, טריות ומיד לאחר הכנתן
הנה הוא בא – ליל חגיגות הסילבסטר. מסורת ידועה היא במחוזותינו, להסתובב בלילה זה ולחגוג את הולדתו של הקדוש הנוצרי בשתייה מרובה. אוהבי החגיגות והאלכוהול, הכנו לכם סיבוב שתייה. מומלץ לשכור את שירותיו של נהג צמוד
חגיגת סילבסטר קלאסית: ארוחה טובה במסעדה טובה. אווירה אינטימית, מוסיקה לטעמכם, מנות מוקפדות, שירות מעולה - כולם סימנים לשנה חדשה וטובה. מבין המסעדות הרבות שמציעות לכם ארוחת סילבסטר, אספנו את היוקרתיות ביותר
חגיגות הסילבסטר מתקרבות ויובל בלנקובסקי עושה סדר ביינות המבעבעים השונים. מה ההבדל בין שמפניה צרפתית לבין קאווה ספרדית ולספומנטה איטלקית, איזה בקבוק יהיה הראשון שיפתח את שנת 2011 ועם מי תהיו כשתשתו אותו?