מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת כרמא עין כרם ירושלים

כרמא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מבנה המסעדה מעוטר בצריח אבן קטן ומחלונותיה נשקף צלע ההר שבו נראות כיפות הזהב המבריקות של המנזר הרוסי הזרועות בין עצי הברוש והחורש הטבעי של ההר..." יובל בלנקובסקי, מסעדת כרמא, עין כרם: קפיצה קטנה לחו"ל

מסעדת כרמא שוכנת בלב שכונת עין כרם הקסומה. מבנה המסעדה מעוטר בצריח אבן קטן ומחלונותיה נשקף צלע ההר שבו נראות כיפות הזהב המבריקות של המנזר הרוסי הזרועות בין עצי הברוש והחורש הטבעי של ההר. המיקום הנהדר של כרמא הופך אותה למלאה עד אפס מקום בסופי השבוע. בחרנו ללכת אליה בצהריים של יום חול רגיל, וגילינו שאנחנו לא לבד. רבים רוצים ליהנות ממטעמי המטבח המפנק, מהמסעדה רחבת הידיים ומן הנוף והאווירה הקסומים של המקום.

התפריט הצהריים העסקי של כרמא מבטיח ארוחה משתלמת, שבה מקבלים במחיר המנה העיקרית גם מנה ראשונה ושתייה קלה או שליש בירה או כוס יין. אף על פי שהיא הייתה מאד אטרקטיבית, החלטנו להזמין מהתפריט הרגיל. המלצה ראשונה למסעדת כרמא: באמצע הבר נמצא טאבון אבן עצום. בכל ביקור אצל כרמא, אל תחמיצו את הפוקצ'ות או את הפיצות, שמגיעות חמות, טריות ומדיפות ריח של עשבי תיבול ושמן זית וטעמם אלוהי. גם הקינוחים המבוססים על מאפה הטאבון, ישנם שניים כאלה למיטב ידיעתי, שוקולד ותפוחים, הם מן המנות המעולות של כרמא.

אז כאמור, לשם התחלה לא ויתרנו והזמנו פוקצ'ה עם מטבלים, שהייתה בדרגה של שלמות – לא פחות. לצדה הזמנו סלט סנט מור ואגסים, שכמו שאר המנות של כרמא הייתה נדיבה. עלי החסה היו טריים ופריכים, לצדם הונחו בסלט גזר וצנונית פרוסים דק שגיוונו את טעמם, המתיקות העדינה של האגסים לצד הטעם המעט עז של גבינת הסנט מור יצרו מנה נהדרת המבטאת היטב את טעמי כל מרכיביה ויוצרת חוויה חושית חדשה. מנה נוספת שהזמנו הייתה רול דרוזי – פיתה דרוזית הממולאת בבשר טלה, חצילים קלויים וצנוברים ומוגשת עם רוטב טחינה ועגבניות. חמישה רולים קטנים בני חמישה סנטימטרים נערמו זה על גב זה – תפוחים ומלאים בבלילה הנהדרת של בשר הטלה, שהיה עדין יחסית בטעמו. הטחינה ורוטב העגבניות שנסחטו במקום יצרו וריאציה של הגשת גורמה למנה המשלבת טעמים קלאסיים מן המטבח הערבי. זו מנה נהדרת שבהתחשב בהגשה הנדיבה של כרמא הייתה בהחלט יכולה להשביע כמנה עיקרית מבוגר שאינו מאד רעב.

לעיקריות הזמנו רביולי הנעשה במקום וממולא בגבינת עיזים. בקערה עמוקה ונדיבה הוגשו הרביולי שהיו מעוטרים ברוטב סלסה רוזה, המבוסס על עגבניות טריות. יחד עם כוס יין אדום והשמש הנדיבה על הרי עין כרם – היה נדמה שקפצנו לשנייה אחת לדרום איטליה. מנה עיקרית נוספת שהזמנו הייתה פיש אנש ציפ'ס בסגנון אנגלי שהוגשו על כעין נייר עיתון מעוצב. דג הבורי והציפ'ס היו חמים פריכים, טריים וריחניים. עם כוס יין לבן של סוביניון בלאן שהוסיף חמיצות לחיך זאת הייתה מנה נהדרת ושוב הנוף, הנינוחות והטעמים הזכירו לנו קפיצה קטנה לחו"ל.

לסיום לא שכחנו והזמנו מאפה תפוחים מהטאבון שהוגש עם גלידת וניל, והיה סיום נהדר לארוחה טובה. הוא היה ריחני וחם, לא היינו יכולים להפסיק לאכול את המעין לאפה שמולאה בתפוחי עץ קצוצים ומושרים – בדיוק מהסוג שמשתמשים בו לפאי תפוחים. יחד עם הגלידה, זה היה שילוב מנצח של חום וקור, טעמים ומרקמים.

כרמא היא מסעדה מומלצת לקבוצות שיכולות ליהנות מהמנות הנדיבות ומהמסעדה רחבת הידיים וגם לזוגות שרוצים ליהנות מהנוף ומהאווירה הרומנטית של עין כרם. תיהנו.