מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על פסטה בסטה שוק מחנה יהודה ירושלים

פסטה בסטה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אם צריך לסכם את הביקור במסעדת פסטה בסטה במשפט אחד, נגיד שהיא מציעה אוכל פשוט, טעים, טרי ולא יומרני במחירים השווים לכל כיס. מה עוד נותר לבקש..." יונתן שטרנברג נהנה מהיצע קולינרי משובח בשוק מחנה יהודה הירושלמי

שוק מחנה יהודה בירושלים כבר מזמן אינו נחלתם הבלעדית של רוכלי פירות וירקות, קצבים, חנויות דגים או תבלינים, מסעדות פועלים וסוחרי פצ'פקעס לסוגיהם. זה כבר כמה שנים שהוא נמצא בתהליך מתמיד של שינוי, וכיום ניתן למצוא בו מגוון חנויות מעצבים, בתי קפה, מסעדות ואפילו בר קטן שבו ניתן ללגום בירה קרה מהחבית. לטעמי, עדיין אין תחליף למסעדות כמו עזורא, שם מכינים יום יום תבשילים עשירים המתבשלים לאיטם על פתיליות, על חצי מנה אש תנור אצל האחים לוי או על קבאב מתובל וסלט מנגו כבוש אצל חיים פירו. יחד עם זאת, מדי פעם חשוב לגוון וטוב שהיום ניתן למצוא בקלות גם כוס קפה טוב, מאפים צרפתיים, שקולד ביתי, ארוחות בוקר, פיש אנד צ'יפס וגם פסטה טרייה.

נכון לזמן כתיבת שורות אלה, התוספת האחרונה להיצע הקולינרי בשוק מחנה יהודה היא פסטה בסטה. הקונספט הוא מאד פשוט: פסטה בר עם תפריט ממוקד אשר מתבסס על מוצרים טריים מהשוק להכנת המנות. פסטה בסטה הוקמה לפני כחודשיים על ידי שני חברים שביקשו ליצור אלטרנטיבה קולינרית בשוק ולהציע מוצר איכותי ומהיר להכנה במחירים שפויים. לסועד מוצעים שלושה סוגי פסטה טרייה הנעשית במקום - פטוצ'יני, פטוצ'יני מקמח מלא או פנה, שאליהם מתלווה מגוון רחב של רטבים. הסועד בוחר את האטרייה הרצויה ומרכיב את הרוטב לפי טעמו האישי. המתלבטים יכולים לטעום ממגוון רוטבי הבית המומלצים כמו פסטו אדום המבוסס על עגבניות מיובשות, רוטב פלפלים קלויים ושמנת, חלב קוקוס וקארי ירוק. מחירי המנות של פסטה בסטה נגישים מאד ומנה ממוצעת תעלה בין 19-23 שקלים, יין הבית (יסמין לבן או אדום של יקב רקנאטי) מוצע תמורת 14 שקלים וגם קינוחים ביתיים נמכרים במחיר זה.

לאחר סיבוב קצר בשוק וכוס של מיץ תמר הינדי הגענו לפסטה בסטה. רוב הכיסאות היו תפוסים ולבסוף מצאנו שולחן הצופה לעבר דוכן המיצים של עוזיאלי. אם יש לכם כמה דקות לאחר הביקור בפסטה בסטה כדאי גם לקפוץ לשם ולטעום את מיץ האתרוגת (שילוב של אתרוג וגת) או מיץ אדום המבוסס על תפוחי עץ, סלק ופלפלת. בינתיים ויתרנו על סלט או מרק והזמנו שתי מנות פסטה: פטוצ'יני קמח מלא בחלב קוקוס וקארי ירוק לידידי, ופטוצ'יני רגיל ברוטב שמנת ופסטו- עגבניות מיובשות עבורי. המנות היו נדיבות ובשתיהן הוכנה הפסטה כמו שצריך בדרגת אל דנטה, כך שבזמן הנגיסה ניתן היה לחוש התנגדות קלה על השן. הרטבים העשירים עטפו כל אטרייה בנפרד והשתלבו בצורה נהדרת עם הפסטה הטרייה. כמות הרוטב במנות הייתה מדויקת. לצערי, להרבה מסעדות בארץ יש נטייה להציף את האטריות ברוטב ודווקא פסטה בסטה מוכיחה שלפעמים יותר אינו בהכרח יותר טוב.

התפתינו להזמין עוד מנה אך למען האמת היינו די שבעים והעדפנו להשאיר מקום ולדגום גם מהיצע הקינוחים של פסטה בסטה: טירמיסו ופנקוטה ביתיים ופעמיים אספרסו קצר. בדומה לפסטה, גם הקינוחים נעשים במקום מדי יום, והטירמיסו – עוגת שכבות המכילה עוגיות בישקוטי איטלקיות טבולות בקפה, שמנת ושוקולד מוגשת בכוס אישית – הייתה טעימה במיוחד. אם צריך לסכם את הביקור במסעדת פסטה בסטה במשפט אחד, נגיד שהיא מציעה אוכל פשוט, טעים, טרי ולא יומרני במחירים השווים לכל כיס. מה עוד נותר לבקש.