אם יש משהו שכיף להתעורר בשבילו בבוקר הרי זה ארוחת בוקר. לפעמים היא נאכלת ליד העיתון בעצלתיים, לפעמים היא חפוזה בדרך לעבודה, ולפעמים היא נינוחה ורגועה, בבית קפה או במסעדה שיודעת מה טוב לכם על הבוקר. שתי הצעות
הקונטיינר, נמל יפו
הקונטיינר השוכן בנמל יפו, על הרציף מול סירות הדייגים, מציע תפריט מדויק המבוסס על דגה ופירות ים טריים בלבד. בימים שישי ושבת מגישים כאן ארוחות בוקר עשירות של גבינות ודגים לצד לחם חם ובריושים הנאפים בקונדיטוריה החל מהשעה 10:00 בבוקר.
אגב, בשאר שעות היום, התפריט משתנה ונוספות לו מנות מפתיעות כתבשיל זנב שור על חיטה מלאה, סלט קלמארי עם עדשים שחורות וסרדינים הנכבשים במקום על מצע מלפפונים וצנוניות טריות.
וינס מוסטר מנצח על המטבח ומוציא תחת ידיו מנות המשלבות פשטות וחומרי גלם משובחים המותקנים בתנור עישון ופלאנ'צת עצים שנבנו במיוחד עבור הקונטיינר.
לה טרטוריה, רעננה
לה טרטוריה, מסעדה איטלקית צרפתית, מציעה לכלל לקוחותיה ארוחת בוקר צרפתית המוגשת בתוך קרואסון.
בארוחה האיכותית: קרואסון ובו סלט קפרזה שעשוי מבזיליקום טרי ומגבינת מוצרלה איכותית, קרואסון ובו גבינת עיזים, חציל, עגבנייה ופסטו תוצרת בית, ומנת הדגל: קרואסון ובו ביצים עלומות, תרד ורוטב הולנדז שמנתי וטעים. כל הקרואסונים מוגשים בליווי סלט השף, שתייה חמה וקרה, ועולים 43 שקלים.
עוד בארוחות הבוקר של לה טרטוריה: מנות בוקר מהמטבח האיטלקי כמו ביצים נוסח פיורנטינה (או התשובה האיטלקית לשקשוקה) ב-48 שקלים, בליווי סלסלת מאפי הבית, סלט השף ומתבלים, ושתייה חמה וקרה. וכמובן, מנת הדגל של ארוחת הבוקר האיטלקית, פריטטה אמתית, גבוהה, אוורירית, ובזוקת גבינה, ב-46 שקלים, בליווי סלסלת מאפי הבית, סלט השף ומתבלים ושתייה חמה וקרה.
שיהיה לנו בוקר טוב