בהתאם לשם המסעדה תפריט המנות העיקריות מחולק לפי ארצות, כך שתוכלו לבחור בין השגריר הסיני, המקסיקני, האיטלקי וכו'. אני בחרתי כמובן בשגריר האמריקאי, סטייק אנטריקוט בליווי רוטב יין.
מה טוב פה, שאלנו אותו, והוא לא התבלבל והמליץ בפה מלא על הלזניות המצוינות של המקום. לא הייתה לנו שום סיבה נראית לעין שלא להאמין לו, אחרי הכל הוא עובד פה ובטח מכיר את העסק.
כדאי להתלבש יפה כשיוצאים לאכול במסעדת מולדן. לא שלא יכניסו אתכם אם לא תהיו לבושים טוב- זה פשוט יוסיף להרגשה שלכם בערב האלגנטי והמעודן הצפוי לכם. המסעדה ממוקמת מול מלון דן, והמיקום מחייב.
שאלנו מה יש לאכול והשיבו לנו: בעיקר דגים ופסטות (המקום כשר בהשגחת הרבנות המקומית) בסגנון איטלקי-צרפתי. ביקשנו המלצות והמלצרית החיננית מצאה בכך הזדמנות להוכיח שליטה בתפריט ובחמרי הגלם. שוכנענו.
שילוב של מסעדה נאה-תפאורה סולידית, מפות לבנות ותפריט יינות, לבין מסעדת פועלים מעולה- בעצם אין תפריט, מאזטים, מתכונים פשוטים, אוכל טרי ולא יקר.
אשרפי היא מסעדה פרסית כשרה ומוכרת יחסית בעיר. היא מציעה את מיטב מטעמי המטבח הפרסי, מבחר בשרים על הגריל ותבשילים אותנטיים. למרות שהגענו בשעת ערב יחסית מאוחרת למסעדה בעלת אופי משפחתי, בכל זאת לא היינו לבד.
אתם מכירים את התחושה בה אתם נכנסים למסעדה שנפתחה לאחרונה, ואומרים לעצמכם עוד בטרם הוגש מזון לפיכם כי יש פה סיפור הצלחה?
''דודה'' חדשה בתל אביב, אבל היא מבטיחה כי היא באה מבית טוב - אחותה התל-אביבית של ''אמא'' הירושלמית המיתולוגית. התל אביבים שמשבחים את ''אמא'' ועולים אליה לרגל מוזמנים כעת להכיר את 'ה'דודה''.
ו בייגל טוב צריך, קודם כל, שיהיה לו חור- בלי החור הוא לא יהיה בייגל. מעבר לתנאי ההכרחי הזה יש עוד כמה פרמטרים שמבדילים בייגל אחד מחבריו הנמכרים בבייגלס-בר אחרים, וכנראה שב''כרמלי'ס בייגלס'' יודעים בדיוק מהם אותם פרמטרים.
פולניה במאה אחוז לוקחת דייט חצי-הונגרי-חצי-יקה למסעדה טריפוליטאית. איזה מזל שהמסעדה הטריפוליטאית מגישה ארוחת טעימות, אחרת היינו הולכים לאיבוד בתפריט
לילדה יש בת מצווה ולא בא לכם לעשות אירוע באולם מפוצץ, נכון? הפעם הזו אתם רוצים לעשות משהו מיוחד. מחפשים את השילוב הנכון והמנצח בין מקום שמעניק תחושה ביתית, משפחתית וחמימה, ובכל זאת מרווח ויוקרתי.
אבל מה שהכניס אותנו לקונדיטוריה היה הריח המשכר של אוזני ההמן, הניחוח המכריז שמשנכנס אדר מרבין בשמחה. אמא שלי התכוונה להכין בעצמה אזני המן לקראת החג, אבל כשטעמה את אלו של יהודית החליטה שאולי עדיף להתפנק קצת השנה.
מספר פעמים חלפתי על פני המסעדה החדשה ''מיתוס'', עד שבאמת הזדמן לי להכנס אליה. מבחוץ היא עושה את הרושם הנכון- קודם כל, היא ממוקמת במיקום הנכון. בין איכילוב, בתי המשפט והקריה, באיזור שוקק עסקים ומשרדים. בערב המתחם יותר שקט, והמסעדה הופכת לגריל בר עדכני ואלגנטי.
התפריט מורכב ממנות איטלקיות טעימות להפליא במחיר שלא מרוקן את הכיס ומאפשר לחזור שוב. המלצרית טרחה לציין כי התפריט הוא בהחלט בסיס לשינויים ואני ממליצה לשמוע את כל מה שיש לשף להציע לפני שמזמינים.
הראפ היה טעים מאוד, הבצק המגולגל בשילוב הסלמון והגבינה היה נעים מאוד לחיך ונתן הרגשה מעודנת ולא כבדה לארוחת הבוקר
פטריות שמפיניון במעטפת קראנצ'ית ממולאות בגבינת עיזים ואגוזי מלך על רוטב אלפרדו היו פיקנטיות וקצרו תשואות רבות בשולחן. גם הפטריות בטמפורה (בצק בירה)
אני אוהבת בשר, אבל תמיד שמחה לקבל באותו ה"דיל" עוד רכיבים- וב"ראגו" ענו לי בדיוק על הצורך הזה. בצלחת הגדולה הוגשו כמה סוגי ירקות אפויים
הצעה מעניינת היא העסקית של רוזמרין- בין השעות 12:00-17:00 ניתן לקבל מבחר סוגי דגים ב- 50 ₪ בלבד לאדם. לרוזמרין אחזור ביום חמים, כדי לשבת בגן וגם לבדוק את מנות הדגים.