"כל המנות מוכנות במקום על ידי בני הזוג עם המון התמדה ואהבה. הטעם ביתי, פשוט, ללא יומרות. אחת ממנות הדגל של המקום, למשל, היא השקשוקה של עצמון (וכן יש אחד כזה)..." קרן ויזנר רושמת חוויות מתענוגות קפה בבוסתן
''כשיצאנו מסימון, שעתיים וחצי לאחר שנכנסנו אליה, ציפינו לראות שלטי 'ברוכים השבים מפרובאנס' באולם הנוסעים הנכנסים...'' אדי רון מבין שהאלוהים של מסעדת סימון נמצא בפרטים הקטנים ומוחה דמעה של התרגשות
''הדג היה בעל חריפות עדינה ורוטב עגבניות הטריות האדום שלו השתלב נהדר עם המצע של הפירה. לצידו הגיעה גם פוקצ'ה ריחנית עם שמן זית ועשבי תיבול...'' יובל בלנקובסקי מתרווח בכיסאו ונשבה בקסמיה של ונילה הירושלמית
''המלצר מנסה לעזור לנו עם כפיות לטעימה: וניל צרפתי? נפלא. תמרים? מעולה. כך גם יוגורט פטל, סורבה אננס, סורבה קוקוס, פיסטוק ו... שנמשיך?'' שפרה צח, לאחר ביקור בקואטרו, מבינה שהייתה צריכה קודם כל להתחיל מגלידה
''למנות העיקריות החלטנו להזמין סלט תאנים, המורכב ממבחר חסות בוויניגרט הדרים עם רצועות תאנים טריות, גרעיני חמנייה וגבינת עיזים חמה בציפוי עדין...'' יובל בלנקובסקי משקיף על העולם מהמפרסת המפורסמת של פיתויים
''הפטוצ'יני היו עשויים היטב והרוטב היה קרמי וסמיך, כפי שמצופה מרוטב שמנת. בנוסף, הוא הצטיין במרקם עשיר של פטרוזיליה, בזיליקום ועשבי תיבול...'' דניאל לוין מתפעל מנוף עוצר נשימה, הנשקף מקפה אינגאלע בנתניה
''פתחנו בבריושים הממולאים בגבינת עזים ופסטו. המרקם בפנים דמה למאפינס, רק הרבה יותר חם, טרי, גבינתי ונמס בפה, ומבחוץ היה פריך פריך...'' אפרת לוין נזכרת באירועים נוסטלגיים ומממשת אותם שוב בחמדה עוגות בת''א
''את ההחלטה על הקינוח השארנו בידיה של המלצרית, שהציעה לנו טארט טאטן תפוחים, שלווה בכדור גלידת וניל. בצקו של הקינוח היה מעולה וטעם החמאה שבו הוסיף לקרמל שבתוכו בושלו התפוחים...'' אדי רון פוגש את ההיסטוריה בקפה קפה
''למנה עיקרית, אני לוקחת סינטה בקר, עשוי בצורה מושלמת, המוגש עם רוטב פנטסטי של ציר בקר ויין אדום, ובטטה צלויה על מלח ברוטב טריאקי וטחינה...'' גלי בן נון מגיעה (לאחר זמן רב) להסכמה מוחלטת עם אחיה עמית בדלאל
''אני לקחתי את המנה האסיאתית. אורז מוקפץ עם עוף וירקות בסויה וג'נגו. טעמה הפיקנטי של המנה גרם לי להרגיש את בלוטות הטעם שלי מבלי שהמנה תהיה חריפה מדי...'' שיר כידן מבקרת בבית קפה מוכר ואהוב, קפה קפה
''אני זכיתי במנה מצוינת של פילה מוסר ים שכוסה בצימוקי עגבניות וצימוקי זיתים שחורים, שנתנו גוון עוקצני יותר לטעם. חוץ מזה, גם הייתי מוכרחה לטעום קצת מהכבד שאצלה...'' שפרה צח מבקרת בקום איל פו, מעוז האחווה הנשית
''ריחות השוקולד והמתיקות אפפו אותי והבנתי שנכנסתי לגן עדן חלומי וממכר. כמו ילדה קטנה ניגשתי ל''ראיות'', חשתי אותן ומדי פעם הגנבתי לפי חתיכות של תאווה...'' קרן ויזנר החזירה את השוקולד לחייה לאחר ביקור ב CHOCA
''לשולחננו הגיע שניצל ענקי, בכל מובן המילה. השניצל עשוי דק אבל בהחלט יכול להספיק לשני אנשים המשתוקקים לאכול. טעמו הזכיר טעם של שניצל ביתי וכל ביס העלה חוויה אחרת מתקופת הילדות...'' רונית טל סגרה חובות ישנים בקפה Y
''החלטנו לקנח במרקיז שוקולד. המנה הזכירה לנו מעין ארמון מלכים, שבצריחו עומדים שבבי שוקולד לבן, ובכדי לשמור על הארמון, ציפו אותו בעדינות בשוקולד נוקשה...'' נטלי רז ובן זוגה סגרו את השבוע בבית הקפה ארנון ותמר בהוד השרון
''הקינוח האחרון שקיבלנו נקרא ''פה או שוקולה''. מדובר בקרואסון שוקולד, מעין בצק פריך ונימוח הממולא בכמות בלתי חוקית בעליל של שוקולד חם ונוזלי. מנה שמשאירה אחריה שובל של שוקולד סביב הפה...'' נדב אבידן ליקק את השפתיים בחלוה
ה''ברדסקי'' הוא קוביות לחם קלוי ופריך שנאפו עם זיתים, שום, גאודה, שמן זית ומרווה. לדעתי, מדובר בנשנוש האולטימטיבי...'' בדרך לבית הקפה והמאפה, לה מולאן, בת''א, דניאל לוין מנסה להבין מדוע בנות מתרגשות כ''כ משמלות כלה
''הרביולי היו ממולאים גבינות עיזים ברוטב שמנת ופסטו, בתוספת ממרח עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה. טעם הזיתים השביח את הרביולי, הטובים בפני עצמם...'' אדוה גן סתיו נסעה לאלפרדו בפ''ת ולרגע חשבה שהיא נמצאת ברמת הגולן
''קיבלנו נתח סלמון יפהפה- שחום מבחוץ, ורדרד ונימוח מבפנים, עליו נמזג רוטב פרובדל (שפירושו ''שמח בבית'', עפ''י סבתו של השף) משגע: רוטב עגבניות שרי, עשבי תיבול, יין לבן ולימון...'' רותם רוזן עשתה אתנחתא ביום שישי בקפה וניס
''הקבב היה משובח, חמש קציצות גדולות ומרנינות של טעם ממכר, לצד תוספת של תפו''א בצ'ילי ואורז עם ירקות. מדובר במנה שיכולה לנצח מבחינתי את כל עוצמות הרעב...'' נדב אבידן וחברתו יחזרו בעתיד הקרוב לעוד ערב של פינוק באנג'וי
''בתוך רוטב השמנת הסמיך שחו פטריות טריות משני סוגים, ומעל לכל הונחו גילופים רחבים של גבינת פרמז'ן ריחנית...'' דניאל לוין וחברתו בחרו ללכת למסעדת ברדו. מלבד ארוחה דשנה, הם יצאו גם עם שקית מלאה בלחמים חמים
הזמנו מנה הנקראת ''פאי רועים'', מנה עשירה המוגשת בכלי אליפטי. המילוי של הפאי הורכב מפלפלים אדומים, קוביות חציל, גבינה וחתיכות של ערמונים. אח, איזה טעם של פעם...'' נעמה הלוי מספרת את סיפורו המקסים של בית הקפה של גידי
למנה העיקרית הזמנתי פנה שמנת עם בטטה. פסטה אל דנטה המכוסה ברוטב שמנת עם קוביות בטטה, יין לבן ומוסקט. מליחות השמנת עודנה על ידי מתיקות הבטטה ונעמה לחיך במרקמה...'' שיר כידן נסעה לציר העסקים של ישראל ונחתה באייר קפה
''אזני ההמן של לחמים נאפות במקום, מבצק פריך על בסיס חמאה, אותו מרדדים עד שהוא נעשה מאד דק. כאן דוגלים בכמה שיותר מילוי וכאוהדת מילויים, הערכתי מאד את ההעדפה הזו...'' עיינה גל וידידה החליפו מידע ועדכונים בלחמים
''מנת השקשוקה הגיעה במחבת רוחשת ולוהטת. היא לוותה בלחם טרי וסלט ירקות רענן. השקשוקה החמימה תובלה היטב והתהדרה גם בתוספת של פלפלים מבושלים...'' קרן ויזנר גילתה את קרם קפה, בית קפה ייחודי באזור השרון
''לבסוף הבנו מדוע טעם הטירמיסו מיוחד כ''כ. הוא פשוט טומן בחובו את טעמו המשובח של קפה טאצה ד'אורו האיטלקי המקורי, והבסיס למחלוקת רבת השנים בין בני משפחה איטלקית אחת...'' עיינה גל גילתה את סוד הקסם בטאצה ד'אורו בת''א