מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> שפרה צח ממליצה על קואטרו בת

גלידה ליגה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''המלצר מנסה לעזור לנו עם כפיות לטעימה: וניל צרפתי? נפלא. תמרים? מעולה. כך גם יוגורט פטל, סורבה אננס, סורבה קוקוס, פיסטוק ו... שנמשיך?'' שפרה צח, לאחר ביקור בקואטרו, מבינה שהייתה צריכה קודם כל להתחיל מגלידה

למען האמת, היינו צריכות מההתחלה ללכת על הגלידה. נכון, הסלט היה מוצלח, הפיצה והלזניה מספקות, אבל ל''קואטרו'' שבנווה צדק מגיעים קודם כל בגלל הגלידה שלהם. רק שענת ואני חשבנו שצריך לתדלק את שיחת הנשים התקופתית שלנו בכמה מנות של אוכל ''אמיתי'' לפני שנגיע לקינוח. התלבטנו קצת עם המלצר החמוד (''הכל מומלץ אצלנו'') ובסוף הגענו להחלטה על דרך השלילה: כריכים לא בא לנו, מבחר הקישים לאותו ערב כלל קיש בטטה, כרובית או בצל, מה שהוריד גם את אגף הקישים מהפרק.

נשארנו עם סלט הבית לשתינו (''זו מנה גדולה'' הזהיר המלצר, וצדק), פיצה מרגריטה על לבנים לענת ולזניה ארבע גבינות בשבילי, או להיפך. חשדניות לגבי יכולתו של הסלט לעמוד בפני עצמו, החלטנו להזמין אותו כליווי למנות החמות. רק כשהוא הגיע, יחד עם פנכת לחם טרי וחמים, גילינו שלא הערכנו אותו מספיק. מדובר בסלט שצריך לקחת כמנה נפרדת כדי ליהנות משפע מרכיביו: עלי חסה, ארוגולה ורוקט, בטטות, קישואים ופלפלים קלויים ושפע אגוזי מלך. יחד עם רוטב עשבי תיבול שהוגש לצידו זו מנה קיצית עשירה וטעימה. הלזניה והפיצה, שהגיעו חמות ומבעבעות, נאלצו להמתין קצת עד שהתפנינו אליהן.

בסופו של דבר מצאנו דרך לתת ביס מהפיצה, להעלות על המזלג חתיכת לזניה ולחזור שוב ושוב אל הסלט, שגנב את ההצגה. ככה לקחנו לנו את הזמן, דיסקסנו את כל מה שהיה לנו על הלב, ובין לבין התרווחנו בכסאות וצפינו אל הרחוב ואל קבוצות המטיילים שפסעו בין הסמטאות והבתים המשוחזרים, בעקבות מדריכים המספרים על ראשית תל-אביב.

אבל כל זה היה רק הקדמה. המקום ידוע בעיקר בגלל העוגות והמתוקים, מעשה ידי הקונדיטור ליאור אדרי, ובגלל הגלידות תוצרת המקום. אלו גלידות שמנת מהסוג הקרוי ''איטלקית קשה'', ואכן, הבחירה ביניהן באמת קשה. המלצר מנסה לעזור לנו עם כפיות לטעימה: וניל צרפתי? נפלא. תמרים? מעולה, בטעם אמיתי ומורגש של תמרים. כך גם גלידת יוגורט פטל. וסורבה אננס. וסורבה קוקוס. ושוקולד. ופיסטוק. ו... שנמשיך? בינתיים אנחנו טועמות דגימות מהעוגות הבחושות של אותו יום – בננות, תפוזים ומנגו, מתכבדות בשלושה סוגי עוגיות שוקולד שזה עתה יצאו מהתנור והן נמסות על הלשון, וגם מציצות על מקרר הקינוחים, שם ממתינים פיתויים כמו מוס שוקולד לבן עם שקדים ופיסטוק או מוס חלב קוקוס עם פסיפלורה .

בסוף אנחנו מחליטות בכל זאת לדבוק בגלידה, ולוקחות פאי תפוחים אישי ולידו גלידת וניל וגלידת תמרים, שהוכרזה כפייבוריטית שלנו. מסתבר שבקואטרו, הקינוח זו המנה העיקרית.
קואטרו
לילינבלום 6, תל אביב
03-5105434