Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> שפרה צח מבקרת ביום האישה בקום איל פו
לחם בשר הרצליה

פגישה ליום האשה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אני זכיתי במנה מצוינת של פילה מוסר ים שכוסה בצימוקי עגבניות וצימוקי זיתים שחורים, שנתנו גוון עוקצני יותר לטעם. חוץ מזה, גם הייתי מוכרחה לטעום קצת מהכבד שאצלה...'' שפרה צח מבקרת בקום איל פו, מעוז האחווה הנשית

בצהרי יום האישה הבינלאומי, נכנסתי הביתה ומצאתי זר פרחים גדול באגרטל על השולחן ואת בעלי שרוע בכורסה, כי נתפס לו הגב כשהוא הוריד את האגרטל הכבד מלמעלה.... את שארית היום ביליתי בלטפל בו. אבל למחרת חזרתי אל תוכניתי המקורית – ארוחת צהריים עם צ' חברתי, במעוז האחווה הנשית ''קום-איל-פו'' שבמתחם בית בנמל, מקום המצהיר על עצמו כי ''בניגוד למודל הרווח בו תפקידה של האישה הוא לעשות למען - לדאוג לאחרים, להלבשת המשפחה והילדים, לרווחת הבית - בית בנמל חושב ועושה למען האישה עצמה, רצונותיה ועינוגיה''. אמן.

יש לנו צהריים חופשי ממטלות משפחתיות, מזג אוויר שטוף שמש אביבית נעימה, גלים מתנפצים למרגלותינו והבטחה לאוכל טוב שמישהו אחר טרח בהכנתו. מה צריך יותר? התפריט נראה מעניין וברוח השחרור השורה עלינו אנחנו פוטרות את עצמנו מלהתעמק במרכיביו ומשאירות למלצרית להחליט בשבילנו, עם שתי הסתייגויות – צ' צמחונית, ואני לא אוכלת פירות ים. זהו, עכשיו אפשר לשקוע בהתעדכנות הדדית תוך כרסום נהנתני מלחם הבית החמים, המצופה גרגרי חמנייה, ולהמתין לבאות. והבאות אכן לא אחרו לבוא: שלוש מנות ראשונות שהצטיינו במקוריות ובשימוש נבון בחומרים וטעמים מקומיים: טוסטוני פוקצ'ה ועליהן פרוסות סינטה בכבישה ביתית עם פלפלים קלויים, ''פלאפל'' מיוחד עשוי מדג מוסר ים טחון וקינואה, וסלט של עלי זעתר, גבינת פטה, קרוטונים ובצל סגול, בתיבול סומק. אני השתלטתי על הסינטה המעודנת ועל קציצות הפלאפל הטעימות, בעוד שצ' כילתה את הסלט, לאחר ששלתה ממנו בקפידה את כל רצועות הבצל, וציינה לטובה את טעמו המיוחד והשילוב המוצלח בין המרכיבים.

דבר אחד לא לקחנו בחשבון, והוא התברר לנו רק כשהגיעו העיקריות: במקומות רבים הפרשנות ל''צמחוני'' היא ''הכל חוץ מבשר''. דג למשל. וכך, כשאני קיבלתי צלחת מעוררת תיאבון של פירה תפוחי אדמה ועליו כבדי עוף ברוטב שחמחם, שותפתי הצמחונית בהתה באימה במנת הדג שהונחה לפניה. רציתי לבקש שיחליפו, אבל צ', שפילאטיס הוא שמה השני, התמתחה מולי במלוא גזרתה הגבעולית ואמרה שהיא ממילא כבר מלאה מהלחם והסלט, ודווקא הפירה שאצלי נראה לה מספק. החלפנו צלחות. צ' ניקתה ביסודיות את הפירה שמסביב לכבד העוף, ואני זכיתי במנה מצויינת של פילה מוסר ים שכוסה בצימוקי עגבניות וצימוקי זיתים שחורים, שנתנו גוון עוקצני יותר לטעם השטוח בדרך כלל. חוץ מזה גם הייתי מוכרחה לטעום קצת מהכבד שאצלה, כי הרי לא מנומס להשאיר הכל בצלחת.

טוב, אחרי שאני אכלתי שתי ראשונות פלוס עיקרית וחצי, בשלב הקינוחים הגיע תורה של צ' לפצות את עצמה. ראשית היא החליטה להתפנק עם סנגריה חמה, ואז נפנתה לבדוק את שני הקינוחים שלנו – עוגת גבינה קציפתית, מעוטרת תותים טריים, וגלידת ''סנדיי''- גביע ובו גלידת וניל צהבהבה איכותית, לא-תעשייתית בעליל, מעוטרת שיערות חלבה ואגוזים מקורמלים. ''תאכלי, תאכלי'' עודדתי אותה, מרגישה שאין לי מקום יותר אפילו לפירור, אבל צ' התעקשה שגם אני אטעם. מפה לשם הטעימות הפכו לביסים, והביסים לעוד ביסים, כך שבסופו של דבר היינו חייבות לצעוד קצת לאורך הטיילת, גם כדי להוריד את האוכל, וגם כדי להאריך עוד קצת את הזמן הזה, שכולו לעצמנו.
קום איל פו
האנגר 26, ת''א
03-5449211


לחם בשר הרצליה אירועים חדש