מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> נדב אבידן ביקר בקפה חלוה ביהוד

חלוה מתוקה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הקינוח האחרון שקיבלנו נקרא ''פה או שוקולה''. מדובר בקרואסון שוקולד, מעין בצק פריך ונימוח הממולא בכמות בלתי חוקית בעליל של שוקולד חם ונוזלי. מנה שמשאירה אחריה שובל של שוקולד סביב הפה...'' נדב אבידן ליקק את השפתיים בחלוה

נראה לי שכל אחד מאיתנו שומר בלב פינה מיוחדת למקומות שכיף לחזור אליהם, או כמו שאני מכנה אותם- מקומות הבית. כאלו שכבר מרגע הכניסה יכירו אותי בשמי, ידעו מה אני אוהב ומה פחות, והכי חשוב, תמיד יגרמו לי להרגיש שלמרות שיצאתי מהבית, בעצם הגעתי הביתה.
כזה הוא ''קפה חלוה'' ביהוד. כמעט שנה המקום פתוח, ובזמן הזה הספיק לבסס את עצמו כאחד המקומות שהכי כיף לחזור אליהם. הפעם, הגעתי לשם עם אייל, שהצליח למצוא צהריים פנויים בין כל עיסוקיו. להפתעתי, המקום השתדרג ויזואלית בצורה מופלאה מאז ביקרתי בו בפעם האחרונה- בכניסה ישנו גן קטן, עם דשא, שמשיות וצמחיה, ובחלל הפנימי של בית הקפה העיצוב נינוח ומקרין חום ופשטות מזמינה.

התיישבנו לשולחן בחוץ ומייד יצאה אלינו יעל, בעלת המקום- אישה שהיא קסם מהלך. כזו מצחיקה, מסבירת פנים ומעניינת- כיף לפגוש אותה בכל פעם מחדש. קיבלנו את התפריט ומכיוון שאייל לא ביקר עדיין במקום, החלטנו לערוך לו סיור טעימות.
ראשונים הגיעו לשולחן הממולאים- המקום כשר וחלבי, לכן גם הממולאים לא מכילים בשר, אבל הצליחו ליצור במקומו תערובת מפתה של גריסים ורוטב, שהובילה לאחד הטעמים היותר ממכרים שפגשתי. הרגע הזה, שבו פוגשים מנה שהיא באמת טעימה, ובו בזמן באמת בריאה, הוא תמיד מיוחד עבורי. עם הממולאים הגיע גם סלט ירקות פשוט וטעים, שהשלים אותם בצורה מצוינת.

כשסיימנו לנקות את הצלחות, הגיעה אל אייל מחבת מהבילה, ובה השקשוקה המפורסמת. בשלב הזה אייל הודיע שרק עבור השקשוקה, אם לא כל דבר אחר, הוא בטוח יחזור לכאן בקרוב, וסיכם באומרו- ''פשוט עשתה לי שמח בבטן''. אני קיבלתי 2 מנות קלצונה, מאפה פריך ממולא. אחת מולאה בביצה, פומודורו ומוצרלה, ונגמרה בצ'יק צ'אק כי הייתה כל כך מהנה, אבל השנייה, אוי, השנייה... ממולאת בחציל, פטה, זעתר ולבנה, כבר ידענו שכאן הולך להיות הרכב מנצח. ואכן, מהביס הראשון ועד האחרון התבססה תחרות של ממש ביני ובין אייל, מי יספיק ליהנות מהמנה הנהדרת הזו יותר זמן.

אחרי שהתמלאנו אנחנו, שאלה יעל שאלה תמימה: ''נדב סיפר לך שאנחנו גם קונדיטוריה, אייל?''. אני זכיתי למבט מוכיח מצידו, והוא מיהר לענות שלא, ואם אנחנו כבר כאן, אולי ניקח גם כמה קינוחים.. מכיוון שקינוחים הם אהבת חייה של יעל, ואני לעולם לא אסרב למשהו מתוק, הוא מצא בקלות שני פרטנרים הלהוטים להגשים את משאלתו.
על השולחן הונחו אחר כבוד מאפין עם שוקולד, העשוי מלחם בננה (banana bread), שהיה מהנה ובעל טעם וארומה מיוחדים מאוד. איתו קיבלנו גם ''סינרול'', מאפה בוקר שמרכיב הקינמון הוא הדומיננטי בו. מכיוון שאני פחות חסיד של קינמון, אייל זכה להתענג על המאפה הזה לבדו, ולפי קולות ההמהום המרוצים שהשמיע, לא נותר לי אלא להניח שהשמחה בטן רק ממשיכה ומתעצמת.

הקינוח האחרון שקיבלנו נקרא ''פה או שוקולה'' (נהגה כpa o shokola). מדובר בסוג של קרואסון שוקולד, מין בצק פריך ונימוח הממולא כמות לא חוקית בעליל של שוקולד חם ונוזלי. זו סוג המנה שמשאירה שובל קטן של שוקולד סביב הפה, ואצל אנשים פחות מחונכים, כמו אייל ואני למשל, אולי גם על החולצה, אבל שווה כל ביס. ממש התאמצנו לאכול אותה לאט, כדי שלא תיגמר, ולצערנו זה לא ממש הצליח. מזל שתמיד אפשר לבקש עוד אחת..

יצאנו מקפה חלוה כשאנחנו שבעים, רגועים, ומעל לכל- אמנם מלאים ומרוצים, אבל לא ''מפוצצים'' בצורה כזו שתכביד. בגלל האוכל הבריא, בגלל גודל המנות המדויק, ובגלל האווירה הכללית, יצאנו משם כשאנחנו מוכנים לכל מה שיביא איתו היום שנפרש בפנינו, ומעל לכל- מהי המטרה של בית קפה אמיתי, אם לא לספק לאורחיו מקום מפלט וטעינת מצברים אמיתית, לפני החזרה להתמודדות עם כל מה שמחכה בחוץ?..
חלוה
שבזי 21 (פינת מוהליבר, בכיכר), יהוד
03-6325484