"אליס מציע אווירה מאד נוחה, נעימה, ידידותית ואפילו אמנותית, עם אוכל טוב ומוסיקה טובה. ואל תשכחו את הפיצה ההרסנית..." ליונתן שטרנברג נמאס מהרשתות שהשתלטו על הענף במרכז ירושלים. אז הוא מגיע לאליס ברחוב שמאי
"אחד התחביבים שלי הוא לטעום מאכלים נטולי סוכר, רק כדי להתלונן. עוגיית מוס השוקולד עם הקוקוס הטעתה אותי במתיקות ובטעם שלה - היא הייתה פשוט נהדרת ואני כבר מצטער שלא לקחתי הביתה כמה..." עופר פרוסנר, הכהנים תל אביב
"כי בית קפה, כפי שמסבירה לנו המדריכה, הוא הרבה יותר מהמקום הפיזי. הוא מקום שמערב תרבות, רוח, פוליטיקה וחברה..." שפרה צח משתתפת בבוקר שישי בסיור "איך אתה אוהב את האספרסו שלך" של העמותה לתיירות תל אביב
"אילן שנהב, מי שהקים את בית הספר הראשון ואת האיגוד הישראלי לקפה, וכמובן את רשת אילנ'ס הנושאת את שמו. המיזם האחרון שלו הוא 'חותם הקפה' ברמת השרון..." שפרה צח, ערב נוסטלגיה סביב תרבות ישראלית ובתי קפה
מיכל גיא מגיעה לאורלי קפה שבקיבוץ נען: "הניגוד המוחלט לכל בתי הקפה המעוצבים של העיר הגדולה. ריהוט אקלקטי, מרפסת עץ רחבת ידיים, חנות לפריטי יד שנייה, תפריט פשוט ולא מתיימר והפוגה מושלמת למי שהתעייף מהרעש של העיר
"המדובר בכיכר קממבר ממולאת בתרד מוקפץ, בבצלים אדומים ובעגבניות שרי, והכול עטוף בבצק פילו..." יונתן שטרנברג סוף-סוף אוכל אוכל בריא ואפילו אורגני בבית הקפה-מסעדה אלפונסו שבשוק מחנה יהודה ירושלים. חוגגים פתיחה
"בופה יום שישי של מרגו, היום היחיד בשבוע שבו המקום פתוח לקהל הרחב, פופולרי עד כדי כך, שההגעה מחייבת הזמנה מראש..." מיכל גיא מבקרת במרגו – בית לכנסים ולאירועים קטנים וגדולים בקיבוץ צרעה, שמציע גם בראנץ' בשישי
"זהו טוסט-קרואסון קראנצ'י ממולא בסלמון מעושן, ומעליו שתי ביצים עלומות ורוטב הולנדז קרמי, שהועשר באניס ובפרג..." יונתן שטרנברג כבר היה בבית הקפה קדוש בירושלים כבר עשר פעמים בשנה האחרונה, והוא תמיד יוצא מרוצה
הארוחה שלי בקפה לואיז תל אביב עמדה כולה בסימן של גם וגם: גם טעם וגם בריאות (כי זה הקונספט), גם אוכל וגם תכנית מוזיקלית (כי זה מה שיש שם בכל שני בערב), גם ליהנות במקום – וגם לקחת הביתה (כי לא יכולנו להתאפק)
בבוקר מן הסרטים שמשרה על מוריס פייבוש אווירה פרנקופילית מהודרת, סועד מוריס פייבוש ארוחת בוקר מוקפדת בבית הקפה באקפה שבשכונת בקעה בירושלים. בסופה הוא ממליץ על הפוגה מתלאות היום באווירה הביתית שמצע הביסטרו
"ומה יש לאכול? מה לא. סלטים וממרחים תוצרת בית, ירקות קלויים, סלמון אפוי בעשבי תיבול, ביצים כבקשתך, פשטידות, גבינות קשות, לחמים כפריים ועוד ועוד..." מוריס פייבוש והאישה אוכלים בראנץ'-שישי בקפה קורוס בירושלים
"מדובר במקום חמוד, עם מוזיקה נעימה וצוות משקיע..." שפרה צח, שקשוקולוגית מנוסה, מגלה, בניגוד לציפיות, שאפילו האוכל בקפה קפה כפר שמריהו ממש טוב. אבל את המרכיב הסודי, עם כל הניסיון, ויש ניסיון, היא לא מצליחה לפענח
"צלחת העלילה שלי התרוקנה לאיטה וחשפה את הציטוט שהודפס עליה: '...שהכל יהיה רענן, שהכל יהיה עדין. רק לנגוע. רק לשים אחד על השני. רק להראות לאוכל את התבלין שלו...'" יעל ברקוביץ' חוזרת הביתה, אל תמול-שלשום, ירושלים
"המלצר של קפה קפיש לימד אותנו לומר בשפת הסימנים 'תודה', 'בבקשה', ואת צמד המילים שבהן השתמשנו בתדירות הגבוהה ביותר – 'טעים מאוד'. אמיר נהרי מגיע לקפה קפיש שבמתחם נא לגעת בנמל יפו: המלצרים חרשים או כבדי שמיעה
"אלו מאפים שיכולים לעשות בית ספר למרבית מאפי השמרים הסטנדרטיים הנמכרים היום בקונדיטוריות: פריכים מבחוץ, רכים מבפנים, גדושים במילוי, נמסים בפה..." מיכל גיא שוברת דיאטה בסניף אבן גבירול של חמדה עוגות, תל אביב
"להפוך את יום שישי מיום של בישולים וקניות ליום של כיף? בשמחה..." שפרה צח פותחת את בוקר יום שישי עם ארוחת בוקר מהבופה העשיר של קפה יפו, ממשיכה עם סיור בסמטאות העיר ואתריה ההיסטוריים, ומקנחת עם גלידת השף
"רגע, אולי את רוצה גם מאפים אישיים? יש סלסילות פילו חמודות במילוי גבינה ותרד, או כיסונים במילוי גבינה, שנראים כמו בורקס אבל הרבה יותר עדינים בזכות השימוש בבצק פריך משובח במקום בבצק עלים..." שפרה צח, לחם ארטיזן
"נותרתי מוקסמת מהביתיות, מהטעמים, מהמבחר ומהפשטות, ואם גם אתם מגיעים לאזור אחוזה, עצרו לאסוף לכם כמה מאפים, ואל תשכחו לטעום את החלבה..." שירלי רחמים מוצאת בלב לבו של רחוב אחוזה ברעננה את קונדיטוריה אנה
"בכל ביס תרגיש את הרכות של הלחם עם הפריכות של העלים, הצמיגות של הפטריות, העקצוץ של הבלסמי, החריפות של הגבינה והגרגר של המלח הגס..." מיכל גיא מתרשמת מאהבתם של גלית והנס ברטלה בבית הקפה גאיה ברטלה, פתח תקווה
"לטעם הניטרלי של גבינת המוצרלה מתווספים הטעמים העוקצניים של פרוסות אנשובי, לימון כבוש וסלסת עגבניות. נכון, זה לא המתכון הקלאסי, אבל בעינינו התוצאה הרבה יותר טעימה..." שפרה צח טועמת את פניני לילוש, תל אביב
"התפריט של הקפה של רוז'ט מורכב מתבשילים ערביים אותנטיים עם ניואנסים של התאמה לחיך הישראלי. אמנם בשעת צהריים מוגשות כאן עסקיות, אבל אני בוחרת פשוט לטעום מכל מני מנות בתפריט..." אורית איציק, הקפה של רוז'ט, יפו
"לאחר התלבטות לא פשוטה בחרנו חמישה סוגים: שוקולד לבן עם גנאש מריר, חלבה, נוגט, לימונצ'לו ושוקולד מריר עם גנאש לבן... זה היה אחד הרגעים הרומנטיים שחווינו..." אורלי פרש-אזולאי ובן הזוג, שוקולטה, ראש פינה
"כאן מתחילים העניינים להסתבך. ברור שניקח את הוופל הבלגי, גאוות המקום, אבל עם מה? 'אתן אוהבות שוקולד? אגוזים? מייפל? תפוחים וקינמון?' מנסה המלצרית הנחמדה של לה גופרה לסייע..." שפרה צח, קפה לה גופרה, רמת השרון
"ברחוב שמאי שוכן מקום מפורסם שכבר הפך למוסד ירושלמי מוכר – החגיגה של בבט..." יובל בלנקובסקי, יחד עם שאר צעירים, מבוגרים וילדים, מגיע לבבט הירושלמית המפורסמת וטועם מני וופלים בלגיים בליווי צ'ייסר שוקו מנצח
"שכבת טוויל שוקולד לבן, שכבת ביסקוויט, שכבת מוס שוקולד לבן ומוס שוקולד חלב ומעל הכול שכבה דקה של רוטב שוקולד סמיך ופס שוקולד וניל..." אמיר נהרי לא ישכח את קינוחי השוקולד של בית הקפה אצטקה שביפו כל כך מהר