Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבת ביקורת על בית קפה שוקולד בר אצטקה יפו

אצטקה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שכבת טוויל שוקולד לבן, שכבת ביסקוויט, שכבת מוס שוקולד לבן ומוס שוקולד חלב ומעל הכול שכבה דקה של רוטב שוקולד סמיך ופס שוקולד וניל..." אמיר נהרי לא ישכח את קינוחי השוקולד של בית הקפה אצטקה שביפו כל כך מהר

שוקולד. מתברר ששורשיו של המאכל החום, הנימוח והאהוב עליי כל כך מעמיקים עד אלף וחמש מאות שנים אחורה, ליבשת אמריקה ולתרבות האצטקית, שם הייתה משמעות שמו של הקקאו 'אוכל האלוהים' והוא שימש לפולחני דת וכמטבע עובר לסוחר. על ההיסטוריה המרתקת הזו למדתי מתוך כרזת המידע התלויה על קירו של קפה אצטקה בשוק הפשפשים של יפו. ממולה, כהמחשה, ניצב שולחן ועליו מבחר פרלינים וקינוחים על טהרת השוקולד, שמאיצים בי להרים אותם ולנגוס בעדינות. אבל זוגתי ואני ניחנים בסבלנות ומתקדמים לעבר השוקולד של אצטקה בדרכים המקובלות – דרך המנה הראשונה והעיקרית.

אנחנו מתיישבים אל מול שולחן עגול תחת תקליט ישן של דני סנדרסון וברקע מתנגנים שירי הביטלס. תקליטים נוספים המצויים על הקירות - הגשש החיוור, מרסדס סוזה, גזוז ועוד – משרים עלינו אווירת תרבות. תחילה אנחנו מזמינים מנה מקורית של סושי גבינות וירקות עם רוטב פסטו ורוטב חרדל דבש. הגבינה והירקות עטופים בבצק ונראים כמו סושי ולידם שתי קערות רטבים. אני חושב שזה הסלט המקורי ביותר שאכלתי עד כה, והייתי שמח להמשיך ולנשנש בו.

אחרי שהמנה מפונה אנחנו מקבלים צלחת עם ברוסקטות פריכות וטריות, חלקן עם גבינת עיזים ופלפלים קלויים וחלקן עם פסטו, עגבנייה וגבינה מותכת. לצדן סלט ניקו – כינוי לא שיגרתי על שם הוגה הסלט – ובו חסה, קוביות בטטה מתקתקות ורכות, קוביות פטה, רימונים ורוטב מעניין של דבש הדרים.

בשלב זה אנחנו מתחילים להתכונן לשוקולד של אצטקה בעזרת שתי כוסות יין מרלו אדום שילווה אותנו דרך המנה העיקרית ועד שיגיע המצופה. לעיקרית אנחנו חולקים מנת פסטה פנה ברוטב שמנת וקשקבל, שהיא על פניו לא מורכבת, אך טעם הקשקבל המומס הופך אותה להצלחה והיא אוזלת במהרה.

ואם הפסטה אינה מספיקה, הרי שהשף איתן דרור לבית אצטקה מחליט לדרוש בשלומנו. ניכר עליו כי הוא אוהב את אומנותו והדבר משתקף במנות הטעימות. איתן מספר לנו על אצטקה, שנפתח זה לא מכבר ושאכן, כפי שחשדנו, פועל לקידום התרבות בעיר. מרבית המלצרים של אצטקה הם סטודנטים למשחק, למוסיקה או לאמנות אחרת וכל אחד מהם אחראי על חלק מסוים באצטקה. כך למשל, הסטודנט למוסיקה אחראי על המוסיקה שמושמעת באצטקה, הסטודנטית לבימוי על ההופעות החיות והחל מה-1 במרץ יארח אצטקה תערוכות חודשיות של אמנים צעירים. אכן מטרת ראויה לשמה, ועל-כך יש להצדיע לבעלים מאיה מורנו-היך ויהונתן שוורצמן.

וכעת מגיע תור המתוקים. את השלב הזה בארוחה אנחנו פותחים בקוקטייל שוננה בשבילי, המכיל ליקר בננה, רום, ריבת חלב ושוקולד. שוקולטה משוקולד חלב סמיך נעשה במקום לזוגתי. בזמן שאנחנו לוגמים מגיעות המנות שלהן צפינו: מוצארט לבת זוגי, המכיל שכבת טוויל שוקולד לבן, שכבת ביסקוויט, שכבת מוס שוקולד לבן ומוס שוקולד חלב ומעל הכול שכבה דקה של רוטב שוקולד סמיך ופס שוקולד וניל. ובעוד אתי מתוודעת לרבדיו של המלחין האוסטרי, אני כובש את 'שוויצריה הקטנה', גבינת מסקרפונה עשירה המונחת על מצע של בראוניז ושברי אגוזים. לשנינו יש ניסיון רב בתחום המתוקים, אך הפעם נאלצנו להרים ידיים. נחזור הביתה, נתאמן, ונשוב לאצטקה בכושר טוב יותר.