מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבה על קפה לואיז רמת החי"ל תל אביב

קפה לואיז


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הארוחה שלי בקפה לואיז תל אביב עמדה כולה בסימן של גם וגם: גם טעם וגם בריאות (כי זה הקונספט), גם אוכל וגם תכנית מוזיקלית (כי זה מה שיש שם בכל שני בערב), גם ליהנות במקום – וגם לקחת הביתה (כי לא יכולנו להתאפק)

ועכשיו אחד-אחד: לשילוב של טעם ובריאות אחראי קפה לואיז ברמת החי"ל, המייצג את חזונה של מסעדת האם החיפאית. הקונספט הוא חלומו של כל שוחר בריאות: רכיבים טבעיים בלבד, מרביתם אורגניים, הסלטים והמיצים מוכנים עם ההזמנה כדי לשמר מקסימום ויטמינים, לחמי הבריאות נאפים מדי בוקר, ומוצרים כמו מיונז, חמאה, שמנת ושימורים הם מחוץ לתחום, כמו גם הכנה בטיגון.

למרות זאת, ואולי דווקא בשל כך, הכול פשוט טעים בצורה יוצאת דופן. התחלנו עם שני משקאות – לימון עם נענע ולואיזה לרונית ושילוב מנצח של רימון עם תפוח בשבילי. יחד אתם הוגש לנו לחם הבית עם מטבלים. ואנחנו, שכבר יצא לנו לדגום לא מעט מהקטגוריה הזאת, לא היינו יכולות להפסיק לנשנש. שני סוגי הלחם, על בסיס חיטה מלאה ושיפון, היו טעימים להפליא - גם כמות שהם, גם כבסיס לממרח השום הקלוי שהוגש אתם וגם כליווי למטבלים השונים, ובהם סלסת עגבניות מיובשות פיקנטית, ממרח פלפלים מתקתק מעט, טחינה סמיכה ופסטו טרי.

עדי, המלצר הקשוב של קפה לואיז, מתלבט יחד אתנו לגבי הראשונות, מרביתן וריאציות על הנושא של ירקות וגבינות עזים. שתיים מסתמנות כפייבוריטיות – מנת פטריות המכונה "חורש בלואיז" וקדאיף במילוי גבינת עיזים עם מנגולד מאודה ופטריות טריות. בסופו של דבר ההחלטה נופלת על... גם וגם, כמובן. מנת הפטריות יוצאת מן הכלל: מעין סנדוויץ' של שתי פטריות פורטבלה בשרניות, חובקות מילוי של גבינת עזים, בטטות, חציל ובצל ירוק, מתובלות בצ'ימיצ'ורי עוקצני ומכוסות ברוטב צזיקי. על יד מנה כזאת, התקשה הקדאיף להתרומם, ואולי הייתה זו טעות שלנו לבחור שתי מנות שמרכיביהן דומים.

אנחנו עושות הפסקה קלה, שבמהלכה אנחנו נהנות ממופע של זמרת בליווי פסנתר, ונפנות אל המנות העיקריות. כאן כבר המבחר גדול ומגוון יותר, וגם הוא, כמובן, בקו הבריאותי: פסטה אורגנית, עוף ללא אנטיביוטיקה ודגים טריים ישירות מהדייג. אנחנו מתבייתות על גזרת הפסטה והדגים, שמביאה לשולחננו את "ניוקי שיק" ו"פילה בורי לימוני", בהתאמה. כאן שם המשחק הוא הרוטב: הניוקי שוחים ברוטב שחום בטעם עשיר, שמככבים בו בצל מטוגן, פטריות ובטטה, ואילו פילה הבורי מתהדר ברוטב חמצמץ של עשבי תיבול ולימון, שהולם מאוד את בשרו הלבן והעדין. יחד עם הבורי מוגשים גם ירקות צלויים קלות ופירה שחמחם עם בצל מטוגן וקונפי שום.

בשלב זה ברור שלא יהיה מנוס מלהצטמצם לקינוח אחד. הצוות ממליץ על ה"עוגילידה" שהיא שכבות של עוגייה מקמח מלא ונוגט במילוי גלידת טחינה וסילאן ובציפוי גרנולה, אבל לנו כל התיאור הזה מרגיש קצת בריאותי מדיי, ואנחנו מחליטות דווקא על עוגת גבינה ברוטב פירות יער. מתברר שמאחורי ההגדרה הלקונית מסתתר קינוח יפהפה: במרכז צלחת דמוית סירה צחורה יושבת קובייה נימוחה עשויה שכבות גבינה ופירורים, בראשה סידור של פרוסות תות דקיקות וסביבה רוטב בצבע ארגמן עמוק. כמה יפה ככה טעים.

בדרך החוצה מקפה לואיז אנחנו סורקות את מדף המוצרים למכירה, ומצטיידות, כל אחת, בכיכר לחם ובצנצנת של ממרח שום, שימשיכו לנו את חגיגת הבריאות והטעם גם בבית.