Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבת ביקורת על לה גופרה רמת השרון

לה גופרה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כאן מתחילים העניינים להסתבך. ברור שניקח את הוופל הבלגי, גאוות המקום, אבל עם מה? 'אתן אוהבות שוקולד? אגוזים? מייפל? תפוחים וקינמון?' מנסה המלצרית הנחמדה של לה גופרה לסייע..." שפרה צח, קפה לה גופרה, רמת השרון

למפגשים שלי עם רונית יש מתכונת קבועה: זה מתחיל באיזה מן צורך כוסס לעדכן ולהתעדכן בצורה מעמיקה יותר ממה שמאפשרות שיחות הטלפון או ההתכתבויות בדוא"ל. ואז מתחילים ניסיונות התיאום: ערב אחד היא עייפה מדי, ערב שני אני עסוקה מדי, עד ששתינו מחליטות שככה זה לא יכול להימשך, ומייד קובעות יום, שעה ומקום, רצוי באמצע הדרך ביני לבינה. המיקום שנבחר הפעם היה קפה לה גופרה ברמת השרון: מיקום מרכזי, אווירה נינוחה שמאפשרת להעביר ערב ארוך בכיף ואוכל נחמד שילווה את הערב הזה.

כשאנחנו מגיעות, בשעת ערב מוקדמת, הומה לה גופרה מבני נוער שבאו ליהנות מהמתוקים הידועים של בית הקפה – הגלידות, הוופל הבלגי והקרפים, כך שאנחנו מתיישבות בשולחן שקט בחוץ ומייד פוצחות בשיחה, עוד לפני שאנחנו מספיקות בכלל להתעמק בסעיפי התפריט. קצת קריר, אך למזלנו, עד שאנחנו מסיימות לדסקס את הסעיף הראשון שעל סדר היום, יוצאת החבורה העליזה יצאה ואנחנו נכנסות.

כשאנחנו מתיישבות בפנים, מתבררת סיבת השמחה – כל אחד מהשולחנות הפנימיים בלה גופרה מצויד במסך מגע, שמאפשר לצפות בצילומים מעוררי תאבון של הקינוחים, לבחור ביניהם וגם לשחק במשחקי מחשב בין המנות.

על משחקי המחשב אנחנו מוותרות, מאחר יש לנו מספיק עניינים לעסוק בהם, גם בין המנות וגם במהלכן. סלט הרוקפור שאנחנו מזמינות לפתיחה הוא אילוסטרציה הולמת ל'סלט' המשפחתי נושא דיוננו, ומגוון לא פחות ממנו: יש בו מבחר עלי חסה ברוטב בלסמי, גבינת רוקפור, אגסים, אגוזי מלך וקרוטונים. וגם בנושא מרכיביו, כמו בנושא בני המשפחה, סיכמנו שבסך כולם שם בסדר. חוות דעת דומה נרשמה גם לגבי הלזניה-פטריות שחלקנו בהמשך: היא טובה, מכוסה כמות רוטב גדולה וטעמיה עדינים.

אבל אז אנחנו מגיעות לקינוח של לה גופרה, וכאן מתחילים העניינים להסתבך. ברור שניקח את הוופל הבלגי, גאוות המקום, אבל עם מה? "אתן אוהבות שוקולד? אגוזים? מייפל? תפוחים וקינמון?" מנסה המלצרית הנחמדה של לה גופרה לסייע לנו. אבל אנחנו מתקשות להחליט. ואז היא, ברוב תושייה, מחליטה לפתור את הבעיה עם מהדורה משודרגת של 'גופרה הבית' - ופל שריבועיו משובצים במילויים מגוונים, בכל שני ריבועים מילוי אחר: שוקולד מריר, שוקולד לבן, רוזמרי, חלבה, סירופ תות, מייפל, נוטלה וריבת חלב, כשכל הטעים הזה מלווה גם בכדור גלידת וניל, גם בגלידת פיסטוק, גם בגבעונת קצפת, גם בקערית של שבבי בוטנים לבזיקה למעלה וגם קערית של רוטב תפוחי עץ. אח, מי צריך יותר. בכפיות שלופות אנחנו מסתערות על הגופרה מכאן ומכאן, בודקות ביסודיות כל מילוי וכל תוספת, וכשאנחנו מסיימות, החיים כבר נראים לנו הרבה יותר מתוקים.