בשבילי זו היתה כבר שעת צהריים מאוחרת והייתי רעבה לאוכל אמיתי. ביקשתי אנטיפסטי ואחריו פיצה עם בצל וחצילים. כשהפרנצ' טוסט המטוגן של יסמין הגיע שתינו טעמנו ונמסנו
שלחנו את שפרה צח לביקור בבלינצ'ס של שושנה ברמת גן בלי לדעת שמבחינתה מדובר באתר מיתולוגי. היא חזרה עמוסת זיכרונות ועם מסקנה קולינרית נחרצת: ''הבלינצ'ס טעים-טעים, ממש כמו פעם''
סמדר ולטר כתבתנו ואופה מדופלמת בזכות עצמה, קפצה לביקור אצל ''אייל מאפים טובים'' והתמוגגה. את ''הוראות ההגעה'' היא מסבירה כך: ''סעו לקניותר של נס ציונה ומשם, פשוט לכו בעקבות הריח''.
עיינה גל, סטודנטית בחופשה, קצת מתביישת להתוודות לגבי סדר היום שלה, שמתחיל בצהריים בארוחת מזטים במזה ועיקרו התלבטות בין ארוחת מזה טחינה לארוחת מזה ים תיכונית
המלצר קלט את הראש שלנו מיד והביא שתי כוסיות של משקאות הבית, לימונצ'לו ותותי-צ'לו, שפתחו לנו את הנשמה ואת התיאבון. לחמניות שום זעירות ופריכות, שבעל המקום מכין בעצמו, התנשנשו בכיף יחד עם סלט המוגדר כ''סלט בריאות''
אם לא אכלת קרפ בפוז קפה שבזכרון, כמו היית בגבעתיים ולא הזמנת סביח או כמו ביקרת בחיפה ולא טעמת שווארמה בעיר התחתית, קובעת מיה שחר, שנדהמה לגלות במדרחוב של זכרון קרפים צרפתיים מעולים
אין לוקיישן מתאים לפגישה עם חברות ותיקות מהקפה השכונתי, במיוחד כשהוא מעוצב לפי כללי הפנג שואי, כלומר עתיר באנרגיות חיוביות. שפרה צח וחברתה לימי הקופירייטינג עשו את זה בקפה קרמל ברמת השרון והתקשו להיפרד
אחרי מבול עוגות הגבינה של שבועות והחמסינים שתקפו אותנו אחריו, חיפשה שפרה צח משהו קטן, מלוח ומפנק להעביר איתו אחר צהריים נעימים. בבית הקפה גאיה ברטלה היא הרגישה כמעט כמו בשווייץ
אלון כהן הזדמן ליהודה הלוי והתרפק שם על זכרונות העבר. הרחוב קצת השתנה, מכונת הפינבול כבר איננה אבל הרוסטביף הוא עדיין הכי טוב בעולם
מצאנו שאנחנו יושבות בין לא פחות מתשעה זוגות של נשים בגילאים שונים שעשו בבוקר הזה בדיוק מה שאנחנו עשינו, בחוכמה: יצאו יחד עם חברה טובה להסתובב ברחובות המקסימים של נווה צדק וקינחו את הבילוי בארוחה
ספר הבישול הכי מדובר של השנה הוא הספר החדש של אורנה ואלה, מבית הקפה המפורסם ברחוב שינקין. פרט לאוסף המתכונים המלא של המוסד, הוא מדגים גם איך מוציאים ספר בישול מוקפד, אישי, מזמין לקריאה ולהפשלת שרוולים. אם עוד לא שמתם עליו יד, הנה הזדמנות להציץ פנימה וגם שני מתכוני פסטה מעולים
אלון כהן לקח את הילדים לבוקר של כיף ב''ביאליק אספרסו בר'' ברמת גן ויצא משם עם בטן מלאה ושי לחג, מקינטה נוצצת ושקית של קפה טרי מתערובת הבית המצוינת. ילדיו סירבו אמנם לשנן את ''אל הציפור'' אבל לפחות יזכרו לטובה את המשורר הלאומי
קשה לעמוד בפיתוי מול הקינוחים של לה סנטרל, שהם בכל זאת המומחיות של המקום. עוגות אישיות במגוון טעמים וניחוחות יוצאי דופן יוצאים מבית היוצר של קונדיטוריית ''לה סנטרל'' מדי יום למיטב המקומות בעיר. אנחנו בחרנו בפירות היער והוניל, אבל גם כל האחרים נראו מבטיחים מאוד
הסניף של רולדין ברחוב אבן גבירול הוא בית קפה של ממש. אפשר לשבת למעלה או במרפסת, מקבלים תפריט, מלצרית ואת כל החבילה. הבעיה היחידה בישיבה במקום היא שכשלוקחים הביתה לפי משקל אפשר לקחת קצת מכל דבר וכך לטעום מהרבה דברים, אבל כשמזמינים מהתפריט חייבים לבחור
אבנר מירב תוהה על סוד הצלחתן של רשתות הקפה הגדולות בטור ציני ופסימי
הדבר הראשון שמקדם את פני הבאים הוא דלפק המתוקים. בתחילתו תצוגה מרהיבה של עוגות אישיות, מוסים ומאפים מעוצבים, לידם מגשים של פרלינים מפתים בטעמים שונים, כולם עבודת יד כמובן, ובהמשך צנצנות של עוגיות
בניגוד למקובל התפריט בבאנאפה פותח דווקא בקינוחים. בעמוד הראשון מצוטט גיל חובב, אוטוריטה פרנקופילית, שטעם במקום את הקרואסון הטעים ביותר בארץ. דילמה רצינית. נורא רציתי להקשיב לגיל חובב אבל מאז ומתמיד הייתי בחורה של אוכל ולא של קינוחים
אבנר מירב, בריסטה מדופלם שכבר חגג סילבסטר או שניים, יודע שחוקי מרפי לא פוסחים גם על הלילה הזה. מי יתנשק עם מי (ומי לא יתנשק), מי ייתקע בשירותים בדיוק בחצות ומה אסור לכם לשתות גם אם זה על חשבון הבית. הסילבסטר על פי מרפי
המסעדה הקטנה שוכנת בבית מושבה ברחוב הביל''ויים, הרחוב הוותיק בגדרה. ניחוח של פעם בסגנון זיכרון יעקב תוקף את הבאים אליו. עצי פיקוס אדירים מצילים על הבית הקטן וגינונת זעירה מסבירה פנים לנכנסים.
ביום הראשון לפסטיבל נחלת בנימין שלחנו את אלון כהן כתבנו לטעום את מנות הפסטיבל המיוחדות של דיניץ. היה טעים, הוא דיווח, ואנחנו כנראה עוברים לתל-אביב.
קדירת הפטריות של המקום היא מנה המוגשת בתוך לחם, ומכילה פטריות, בצל ועגבניות שרי בשמנת. ידידי פתח את מכסה הקדירה (פרוסת לחם מוקרמת בגבינה) ושנינו דחפנו מזלגות רעבים לתוך הלחם המהביל.
SALON DE THE שמתקיים השבוע במתחם פודארט בתל אביב, הוא כולו מתוקים עם אוירה צרפתית: שאנסונים לצד יצירות מופת של השף אלון גולדמן ומארחו ענר דלל מפודארט.
ראשונה הגיעה מנת חציל ובשר. על חצי חציל קלוי נערמה בנדיבות תלולית בשר טחון עסיסי מתובלת בעדינות ובשכל. ניחוח של קינמון, חציל ובשר כבש התמזגו להפליא.
את בתי הקפה של הקריות אני מכירה די טוב עוד מנעורי באזור, ונראה לי שגיל שש-עשרה הוא בדיוק הזמן המתאים להתחיל להעביר לאחותי חפיפה בתחום. בעוד שנה כבר בטח יהיה לה רשיון וחבר והיא תוכל ליישם את הנלמד.
יש ימים שבסופם כל מה שרוצים זה להכניס את הראש מתחת לשמיכה, אומר ניר דודק. כסטודנט לפסיכולוגיה הוא אבחן שיש גם מקומות כאלה. מקומות שנותנים את ההרגשה שהגעתם הביתה והכל בסדר. זן נדיר הוא אחד מהם.