המסעדה של רשלה שוכנת במרכז ירושלים. בשעות הערב היא מקום רומנטי ונעים במדרחוב קסום, ובשעות היום היא בית קפה שכונתי שמציע ארוחות עסקיות לאנשי עסקים, לעורכי דין, למרצים, לסטודנטים מהמכללה ולכל מי שרוצה לבוא
אפשר לשים בו הכול – מעגבנייה ומלפפון דרך עוף, קרוטונים, פרמזן, סלק חי ואגס – ואפשר גם לערבב את הכול יחד. אספנו בשבילכם ארבע הצעות לארבעה סלטים מיוחדים, כדי שבפעם הבאה שתחפשו את הדבר האמתי בתפריט, תדעו איפה הוא
"מנה שבשבילה אני חוזרת שוב ושוב לל'אנטרקוט – האנטרקוט כמובן. נתח נכבד של כ-300 גרם, עשוי מדיום לבקשתי, מעטהו החיצוני מעוטר רשת פסי צלייה שחומים מעוררי תיאבון ופנימו אדום ונוטף מיצים..." שפרה צח, ל'אנטרקוט תל אביב
עוד סוף שבוע מגיע לירושלים, והפעם הוא שופע אירועים במסעדות שלא כדאי לכם לפספס. מפסטיבל פטריות במסעדת לבן בסינמטק, דרך מסיבת רחוב הודית בחסות איצ'יקידנה, ועד פסטיבל אבירי הלילה הכולל שפע ארוחות אבירים במסעדות
העיר העתיקה של ירושלים מתקשטת. היום (חמישי) ובשאר ימי חמישי בחודש נובמבר, תמצאו אבירים על מגדל דוד, נביאי זעם בסמטאות, שוטים שיכורים ברחובות ורוכלים בשווקים. ואם באתם - יש מסעדות שמציעות לכם ארוחות אבירים נהדרות
ים צח, גבעות ירוקות, הרים נשגבים או שדות פתוחים – כל אלו מוסיפים לחוויית האכילה במסעדה. וכשהתפריט כולל אוכל מקומי טוב, הבשורה הופכת אולטימטיבית. אספנו בשבילכם כמה מסעדות עם נוף יפה, לפעם הבאה שתחפשו אותן
"תנועת הסועדים בסניף רמת החי"ל אמש הוכיחה לנו שהאיטלקייה הקטנה מהשכונה גדלה והתפתחה, ושגם הקהל המתוחכם והמפונק של רמת החי"ל יודע להעריך את מה שאנחנו גילינו לפני עשר שנים, ומצביע ברגליים..." מיה בר, פסטה מיאה
מתחילים את השבוע: במרכז ההייטק של גבעת שמואל מציע קפה אוריין מפלט נעים וארוחה טובה, חלבית וקלילה. קיש, לזניה, פיצה טרייה מתנור הלבנים, פסטה, סלט, שקשוקה, נשנוש קטן או עוגה, וגם ארוחה עסקית באמצע היום
אלו גובי, אלו מאטאר, סמוסה וצ'אטני – ההודים יודעים באיזה צד של הצ'פאטי למרוח את החמאה. קחו לכם המלצות לארבע מסעדות הודיות, כי לא זו בלבד שהאוכל ההודי טעים, הוא גם בריא וברוב המקרים מסמן אופציה זולה במציאות יקרה
נגמרו החגים אבל לא החגיגות. ליליות ביסטרו שברעננה עורכת ערב יינות טעים ומשכר, ימאטויה היפנית שבהוד השרון מציעה ערב של מוסיקה, בופה סושי חופשי ואלכוהול לרוב, והסר סינקופה בחיפה עורך מסיבה בלקנית משובחת
"חדר האוכל 2011 של השף עומר מילר, אקס-פודארט: שולחנות עץ פשוטים עם כיסוי נייר, כלי סכו"ם מרכזי על השולחן והגשה נטולת גינונים, בשיטת "מה שמוכן יוצא לשולחן". אבל איזה הבדל..." שפרה צח לא מתגעגעת ל"חדרוכל"
נובמבר בירושלים: פסטיבל אבירי הלילה שייערך בעיר העתיקה יכלול מוסיקה, אש ופעלולים, קרבות אבירים, ריקודים, הרכבים מוסיקליים ומשתי אבירים וימלאו את הסמטאות הקטנות. במסעדות, כמובן, יוצעו ארוחות אבירים רומנטיות
היא לא יכולה להיות מסעדה מאד רומנטית, כי את עדיין לא בטוחה לגביו. גם לא מסעדת בשרים, כי אתה עדיין לא מוכן לחשוף את היכולות הקרניבוריות המקסימות שלך. אז לאן תצאו? אספנו בשבילכם כמה הצעות למסעדות לדייט ראשון
כבר הבנו את העניין של שכבת השומן שמסביב לסטייק ואת כובד החמאה שמשתלב עם פטה הכבד. בכל זאת, ברשותכם, נעדיף להזמין הפעם סלמון לצד סלט קינואה. ככה אנחנו, אוכלים במסעדות בריאות. אז אספנו בשבילכם כמה המלצות
"אני מבקשת מהמלצר שיגיש לי את הסטייק הכי טוב שיש לאל גאוצ'ו להציע הערב, והוא, בלי להסס, מציע לי ללכת על מנת הדגל- אנטרקוט פרימיום 'דה לה פמפא'..." באל גאוצ'ו שבהרצליה אין סיכוי לקבל סטייק ששוחה באיזה מן רוטב יין
חזרה לשגרה: הסניף הירושלמי של מסעדת בלאק בר בורגר מציע לכם ארוחה עסקית. לא צמחונים ישמחו לגלות שהשף צחי בוקששתר דאג להביא למסעדה שניים עשר סוגים של המבורגרים ומנות בשר, כולם עשויים מחומרי גלם מעולים
פסטיבל הסרטים בחיפה כבר עומד לפני סיום, אולם בילוי לילי בחיפה התוססת הוא תענוג שאינו חייבת להיות תלוי פסטיבל. אספנו בשבילכם ארבעה פאבים בחיפה, כדי שתוכלו ליהנות מחיי הלילה העשירים שמציעה העיר הצפונית
"חזה אווז בקרמל הדרים מתקתק-מריר על פרוסות עבות של תפוחי אדמה צלויים שספגו גם הם מהרוטב, עם שיני שום אפויות נימוחות ועלי מנגולד מאודים קלות..." שפרה צח אוכלת טוב בערב שבת בליליות ביסטרו שברעננה, ומחייכת בשבת
באופן לא מפתיע, המסעדות היפות בתל אביב שוכנות בשכונות היפות בעיר. כך תמצאו את קורדליה בין סמטאות יפו העתיקה ואת דלאל בלב נווה צדק. אולם מכיוון שהיופי בעיני המתבונן הוא, תמיד יהיה מי שיעדיף את מראה דוכן הפלאפל
מתברר שאוקטובר הוא גם חודש של סתיו ולא רק של חגים. הגשמים הראשונים מטפטפים ואחריהם צצות כמו פטריות אחרי הגשם, פטריות אחרי הגשם. לכבודן חוגגים פסטיבל במסעדת לבן שבירושלים. וגם – יום הולדת ל-NG – מזל טוב!
"מחד הסטייק דורש לעיסה, ומאידך בשר כבד האווז נימוח עליו ומשלים את טעמו. את כל המנה הזאת אני טובלת בקלילות ברוטב היין האדום והמתקתק..." באמצע תקופת החגים חומקת אפרת רוזנטל מארוחה משפחתית ומגיעה ללופט בראשון לציון
בביסטרו מימי המטבח הצרפתי פוגש את שוק מחנה יהודה. במרכז השוק הסואן, מדובר במקום צנוע, צבעוני וקליל שמציע אוכל לאניני טעם ולאנשים שאוהבים לחיות. בימים רגילים וגם בחול המועד סוכות מציעים כאן ארוחה עסקית
על בסיס וודקה, רום, אניס או ג'ין, בתוספת סירופ שקדים, קרם דה קסיס, נענע, לימון, ליצ'י, רימונים, אננס או תפוחים. לפעמים מעורבים גם שמנת או פולי קפה, והמהדרין מבעירים את הכול יחד. יש מסעדות שאוהבות להכין קוקטיילים
מרבין בשמחה, ודווקא בסוכות. החופש גדול, הנוף ירוק, מזג האוויר משתפר (או לפחות כך מספרים) – אין הזדמנות טובה יותר לצאת לטיול פלוס מסעדה. אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות בצפון הארץ, אולי תצאו מהמרפסת?
כאמור, הגיע חג סוכות והביא אתו את חול המועד, חגיגה גדולה למסעדות. אז הנה, קחו לכם כמה המלצות, וכן, צאו מהמרפסת