Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על מסעדת דקה וחברת קוסקוס מזון

הקוסקוס של דקה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אחרי המנה הבאה - מוסר ים עם טאבולה קוסקוס - כבר למדנו את השיעור, השף תום קבאלו הוכיח שכשיוצאים מהקופסא קוסקוס יכול להיות מצע פורה ליצירתיות רבה..." שירלי רחמים על שיתוף הפעולה בין מסעדת דקה לחברת קוסקוס מזון

ישנן לא מעט דרכים ללמוד על חשיבה יצירתית, ומתברר שגם כשנראה שיש רק דרך אחת לפעול, הפוטנציאל הוא אינסופי. בצהרי יום רגיל באמצע השבוע יצאתי עם חברים מהמשרד אל מסעדת דקה שברחוב התעשייה בתל אביב, לארוחת צהריים חגיגית שמעבר להיותה מצוינת במיוחד, לימדה אותנו גם שיעור קטן ביצירתיות.

מסעדת דקה מציעה תפריט ים תיכוני בשילוב נגיעות מקומיות עם מנות דגים, פסטות טריות וחומרי גלם טובים שמגיעים מדי יום מהשווקים המקומיים היישר אל המטבח ומתחברים לכדי אוכל פשוט, טעים ומדויק. בחדר הפרטי שבקומה השנייה של המסעדה בירך אותנו מנכ"ל חברת "קוסקוס מזון" במילות פתיחה, ולדרך יצא מפגן מרשים ויצירתי, על טהרת הקוסקוס, בניצוחו של שף מסעדת דקה - תום קבאלו.

אל מרכז השולחן הוגשה תחילה מנת לחם חמה וטרייה, זיתים איכותיים ויין בוטיק ישראלי מרענן.
המנה הראשונה הייתה גלילות חציל קלוי בגריל עם תערובת גבינות מותכת על סלט קוסקוס מלא.
היא הוגשה למופת כשהגבינות ניתכו מעבר לגלילות החצילים, וטעמן השתלב עם טעם החציל הקלוי. מנת הקוסקוס שמתחת הייתה תוספת מרשימה ומענגת.

לצד גלילות החציל הוגשה מנת טונה אדומה על סלט קוסקוס מלא וסלק: על מרבד אדום של סלק קובצו סלט הקוסקוס המלא עם קוביות הסלק המתקתקות, ועליו הונחה בדיוק מרשים גבינת מוצרלה וטונה אדומה. המנה המרשימה והצבעונית התבררה כבעלת טעם נפלא ומעורר.

אחרונה בסבב הראשונות הייתה סביצ'ה סלמון עם גוואקמולי וקוסקוס. הפעם הקוסקוס עטה על עצמו גלימה צהבהבה של כורכום והונח כבסיס למגדל מרשים שהורכב מעגבניות, אבוקדו ופרוסת פילה סלמון טרי ואיכותי בראש. שוב היה קשה שלא להתרשם מאופן ההצגה ומאיכות וטריות החומרים.

לעיקריות, שגם הן טבלו בקוסקוס בווריאציות שונות, טעמנו את הדגים המפורסמים של מסעדת דקה. אני בחרתי בפילה לברק צלוי בליווי עגבנייה ממולאת במג'דרת קוסקוס על קרם סלק. הוא התמוסס בפה לאחר שתובל היטב, והמג'דרה על בסיס קוסקוס איך-לא-חשבנו-על-זה-קודם הייתה נהדרת. אחרי המנה הבאה - מוסר ים עם טאבולה קוסקוס - כבר למדנו את השיעור, השף תום קבאלו הוכיח שכשיוצאים מהקופסא קוסקוס יכול להיות מצע פורה ליצירתיות רבה.

את הקוסקוס, כאמור, מייצרת ומשווקת חברת "קוסקוס מזון" של משפחת שריקי, שמביאה את נפלאות הקוסקוס למטבחי הארץ כבר משנת 1969. הקוסקוס מיוצר מסולת המופקת מטחינה גסה של גרעיני חיטה מובחרת. המוצר עובר את כל תהליכי העיבוד והבישול המסורתיים, ללא מגע יד אדם, וכל זאת בטכנולוגיה חדישה ששומרת על מרקם אוורירי, שמאפשר להכין את הקוסקוס בדרך ההכנה המסורתית באמצעות אידוי למשך כעשרים דקות, וגם להכינו בצורה המהירה והקלה שנמשכת לא יותר מחמש דקות. מרוצים, שבעים ומלאים גרגרים לבנים, חזרנו למשרד.