מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת אבו כריסטו בעכו

אבו כריסטו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בשלב מסוים של שובע, כשנגמרו מלות השיחה הקולחת, מצאנו עצמנו בוהות בים. הדגים תחת הכחול העמוק התחננו לפיסה קטנה של פיתה טרייה, הגלים התנפצו על הסלעים והרקע נראה כציור שמן..." אורלי פרש אזולאי, אבו כריסטו, נמל עכו

את הבוקר התחלנו, יעל ואני, בשוק עכו העתיקה הצבעוני ומלא הניחוחות. אחרי טיול ארוך והפצרות שווא ביעל שלא להתמלא ממאכלי הדוכנים, הגענו למסעדת אבו כריסטו. היא שוכנת באחד המקומות היפים בארץ, סמוך לנמל עכו, על חומות העיר העתיקה, ומאז 1948 מציעה לאורחים בילוי נפלא באווירה קסומה עם נוף מרהיב למפרץ חיפה ולכרמל. בתפריט - דגים ופירות ים טריים ואיכותיים שנמשו באותו בוקר מן הים, סלטים, בשרים ומנות אחרונות. אבו כריסטו מושכת אליה מגוון רחב של אוכלוסייה, ממקומיים ועד קבוצות תיירים גדולות. רוחב ידיה והרחבה שמחוצה לה מאפשרים לערוך בה אירועים הכוללים עד 350 מוזמנים שמחים, בעיקר אלו שנהנים ממקומות הישיבה הסמוכים לים.

מלצר חביב הגיש לשולחננו מבחר גדול של סלטים טריים וצבעוניים – לבנה צזיקי עם מלפפון ונענע, חומוס ביתי, סלט תירס, טחינה, חצילים, סלט טורקי, גזר חריף, טונה, חמוצים, זיתים ושני סלטים ענקיים שהדיפו ניחוחות טריים - טאבולה ופתוש - ויחד עם כל אלו הגיעו פיתות חמות וטריות. מבט בסלטים שהוגשו לשולחן הספיק בשביל להביא אותנו לתחושת שובע. בכל זאת נכנענו לפיתה, וההנאה שבניגוב הייתה מושלמת: צבעונית, טרייה, ועם שילוב טעמים הרמוני.

עם הסלטים הגיעו מנות ביניים קלילות ומעודנות, מושלמות לחובבי פירות ים: מולים ברוטב שמנת ופלטה של קלאמרי ושרימפס מטוגנים ומצופים בציפוי פריך. הצדפות הנימוחות טבלו בעדינות רבה ברוטב שמנת עשיר, והעיסוק שבהוצאת לב הצדפה גרם לנו אושר עילאי. פיצחנו אותן זו אחר זו. פלטת פירות הים כללה שרימפס וטבעות קלאמרי, שאף על פי שטוגנו בשמן היו פריכות ובלתי שומניות בעליל. מכיוון שבאבו כריסטו איש אינו ממהר לאף מקום, הסלטים לא פונו מהשולחן, ואנחנו שילבנו אותם בשמחה עם מנות הביניים.

לעיקרית התחשק לנו דג, ואיזה אם לא לוקוס, דג הים המשובח ביותר. המנה הענקית שהגיעה לשולחן הוגשה פתוחה כפילה, תובלה במינמליות ראויה להערצה וטעם הים הורגש בכל טעימה. לצד הדג הוגש צ'יפס חם, מהסוג שמכינים בבית מתפוחי אדמה טריים. גם עכשיו המשכנו ליהנות מסלטי הירקות.

בשלב מסוים של שובע, כשנגמרו מלות השיחה הקולחת, מצאנו עצמנו בוהות בים. הדגים תחת הכחול העמוק התחננו לפיסה קטנה של פיתה טרייה, הגלים התנפצו על הסלעים והרקע נראה כציור שמן יפהפה. בדיוק אז התחלנו לחלום על קינוח שוקולד מתוק לסיכום חוויית אבו כריסטו. הצוות, כמובן, קרא את מחשבותינו, ולשולחן הגיעו שתי כוסות גדולות של מי נענע מתוקים ולימוניים, ולצדם סופלה שוקולד חם שעליו פוזרה בחינניות רבה אבקת סוכר. כך, בתוך השתיקה, חיסלנו אותו באיטיות. יש רגעים שראוי להם שיימשכו עוד מעט.