מסעדת אדלינה שבקיבוץ כברי מציעה מסורת בישול גלילית המשולבת בטעמי המטבח הספרדי. היא שוכנת במבנה אבן הפונה לנופי הגליל, שכולל גם מרפסת גדולה המקושטת בגפנים ובעצי זית. מנות עסקיות מיוחדות מוגשות בימים שני עד חמישי
הם תמיד יעדיפו עדשים ושאר קטניות על פני בשר, ילקקו את האצבעות אחרי תאלי הודי ופניהם יוארו לשמע מנגולד וחומוס. צמחונים, זה בשבילכם: ארבע מסעדות צמחוניות מומלצות, ושלעולם לא יחסרו האורז והירקות בצלחתכם
מסעדת מוסקט, מלון מצפה הימים ראש פינה, מזמינה את הקהל הרחב לארוחה הלקוחה מן הספר "שנה בפרובאנס" של פיטר מייל. ואל סניפי קפה לואיז בתל אביב ובחיפה מוזמנים כולם לערבים מוסקיליים שנערכים בימי שני ושבת
"קציצות שטוחות, עסיסיות ו'קפיציות' כנדרש, בטעם בשרי מודגש..." שפרה צח אפילו לא מנסה להכריע בסוגיית המסעדה הבולגרית הטובה ביותר ביפו, היא רק יכולה להגיד שמסעדת ויטושה מאירת הפנים היא טוענת רצינית לכתר
"הטונה, שהוגשה במחבת פליז, נצלתה עם עשבי תיבול והוגשה עם פירה תפוחי אדמה ובצל מטוגן, בתוספת עלי תרד ממולאים בפולנטת הדרים..." יונתן שטרנברג מוצא נחמה חמה בערב קר מאד במסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים
וגם אם במרכז ובצפון הארץ בימים אלו קצת קר, רק דמיינו לעצמכם את עירנו הדרומית אילת, שגם בימים אלו היא בהירה ומפנקת. וכדי שלא תהיו רעבים אספנו בשבילכם רשימת מסעדות מומלצות באילת, רק אל תשכחו לקחת צידה לדרך
התאמתה של העיר מודיעין לילדים ולמשפחות ניכרת לא רק בריבוי בתי ספר, בחוגים ובפעילויות, אלא גם במסעדות משפחתיות. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות במודיעין – כדי שיהיה לכם איפה לאכול בפעם הבאה שתבואו לבקר בעיר
כשאת שותה, מה את אוכלת? מסעדות ושפים מציעים לכם מתכונים לסילבסטר: מנות שתוכלו להציע לחברים במסיבה, ליד האלכוהול. ולא שכחנו את ההנגאובר שיתקוף אתכם ביום ראשון – הנה הם מציעים כמה מתכונים להתמודדות קלה
"פרוסות הסינטה מוגשות עבות יחסית, עם זילוף של שמן כמהין, כשלצדן עצם גדולה משופעת במח עצם. לא בדיוק המרשם שתצאו אתו מהקרדיולוג שלכם, אבל הוא מופיע בוודאות ב'מיטב המתכונים' של מלאכי השרת..." אדם בר בסבסטיאן הרצליה
"כל אחד מאתנו נועץ את שיניו בנתח הבקר המועדף עליו: אני בסינטה, שעשויה בדיוק כמו שאני אוהבת, עם מעטה חום מעורר תיאבון מבחוץ ופנים ורדרד ולעיס, והוא באנטרקוט, משויש, עסיסי וטעים מאד..." שפרה צח, פאפאגאיו הרצליה
כמו איקאה וסינמה סיטי, גם מותגים גדולים ומוכרים של מסעדות תל אביביות פותחים סניפים חדשים בראשון לציון. קחו לדוגמה את שגב אקספרס, דיקסי ורק בשר, שמתחילות להציע לתושבי העיר והסביבה אלטרנטיבת בילוי ליד הבית
"אבל עם כל הכבוד לאמנות, אנחנו פה בשביל הדגים. בו במקום נערכת עבורנו צלחת של דוגמאות, ובה סלמון נורבגי, מקרל נורבגי מעושן, מטיאס אדמדם נהדר..." שפרה צח מצטרפת לסיור טעימות משוק הכרמל של העמותה לתיירות תל אביב
"המפעל שלה נטול דאווין, חומרי טעם וחומרים משמרים. רק שוקולד, אהבה וחיוך. זהו..." מוריס פייבוש מבקר במפעל השוקולד של סימה אמסלם, השוקולטיירית של עין כרם המתוקה. חוזר להיות ילד ממש כמו בכבש השישה עשר
פולה במושבה היא בית קפה נעים ואלגנטי בנס ציונה, שמציע שירות איכותי ומנות מצוינות. מארוחות בוקר עשירות דרך סלטים טריים וכריכים ועד מנות גריל, מנות ביתיות וקינוחים שנעשים במקום. ובשעת צהריים – ארוחה עסקית משתלמת
אספנו בשבילכם ארבע המלצות למסעדות טובות בארץ, כדי שתוכלו להתגאות בפני אורחים מחו"ל ואולי גם לקחת אותם לארוחת הדגמה. הרברט סמואל, דלאל, טוטו והלנה מציעות דיוק בבשר, בפירות ים, בעיצוב ובנוף, ולנו יש ארץ נהדרת
מ-DJ ועד קאווה, מהופעת הפתעה ועד זיקוקים. מה שבטוח זה שהמסעדות הפאבים והברים חוגגים את בוא השנה האזרחית החדשה עם הרבה שמחה ואלכוהול. אספנו בשבילכם כמה הצעות, כדי שהשנה תוכלו לצאת מהבית בליל הסילבסטר
כבר הדלקנו שני נרות ויש עוד המון זמן לסופגניות ולשאר מאכלים שמנוניים. מירור בר בירושלים מציע תפריט חנוכה מיוחד שכולל 8 מנות ב-88 ₪ ובמסעדת קונפי שבחיפה מחלקים לכם ספינג' קלאסי, וזה עוד לפני שמוציאים את המטוגנים
אנחנו מקבלים את השנה האזרחית החדשה עם ארוחות שחיתות במסעדות, אף על פי שבינינו, מי באמת צריך תירוץ כדי לחגוג במסעדה. אז מתחילים עם שמפניה, עוברים למנה הראשונה וממשיכים עד לחמישית, מקנחים ושותים עוד קצת
"אורנה ואלה – הנשים והמיתוס. כששמענו על יחסן האוהד לאוכל צמחוני, בו-במקום קבענו ארוחת גומלין במסעדה המפורסמת שלהן בשינקין..." שפרה צח והבת הצמחונית-פינת-טבעונית מבקרת אצל אורנה ואלה בשינקין, תל אביב
שירלי רחמים מצטרפת לסיור המודרך של העמותה לתיירות תל אביב: "עג'מי – שלוש דתות, אלוהים אחד". מתחילים בגלידה אנדרי וחוזים באדריכלות מגוונת ובבית השגריר הצרפתי וגם אוכלים חומוס. ומי שרעב – יש הרבה מסעדות ביפו
"ויחד אתם מציגה תפריט פיצות ייחודי, שמבוסס על הבצק ועל רוטב העגבניות המהולל של גוסטו בשילוב תערובת גבינות מיוחדת של מחלבות גד ופרשנות אישית..." שירלי רחמים משתתפת בפרויקט "פיצת שף" של מסעדת גוסטו ומחלבות גד בתל אביב
הצ'אנס האחרון הוא פונדק דרכים, בר ומסעדה, הממוקם בדרך מירושלים לים המלח. בתפריט – אוכל ישראלי טעים בהכנה עצמית – חומוס, פלאפל, אורז מגלובה, שקשוקה, בשרים על האש, סלטים ועוד. גם בבוקר וגם בצהריים – ארוחה עסקית
שנת הלימודים בעיצומה, וחלק מייצג מאתנו בוודאי מכין בכל יום ארוחת צהריים וערב לכל המשפחה. ומה עושים בימים שלא בא לנו? או כשאנחנו באמת עסוקים? אספנו בשבילכם כמה מסעדות שמציעות אוכל מוכן, שיהיה בתיאבון
"אלגרה בעין כרם היא הרבה יותר ממסעדת מלון בוטיק או אחרת, היא סיפור בעל פרטים רבים – אהבה, תשוקה, אוכל טוב, יוקרה והכי חשוב – עונג רב..." יונתן שטרנברג מתרשם ממטבחו של השף ירון וינקלר במלון בוטיק אלגרה שבעין כרם
מה קורה במסעדות בחנוכה? אספנו בשבילכם כמה הצעות: ממנות מיוחדות לילדים במסעדת ליליות, דרך סופגניות הודיות מיוחדות באינדירה, ספינג' מרוקאי אצל גואטה ועד לפסטיבל טעם כנרת שייערך בימי החג ויכלול פעילויות לכל המשפחה