מודרן במוזיאון ישראל בירושלים מציגה מטבח ירושלמי עכשווי ויצירתי, המבוסס על המטבח הירושלמי הוותיק. בשעת צהריים מוצעת כאן ארוחה עסקית מקומית משתלמת. אגב, אם תביטו קדימה תראו גם את נוף עמק המצלבה והכנסת
המנות הספרדיות הקטנות יחליפו בקרוב את הקדירות החמות ואת המרקים הסמיכים, וכל מה שיתחשק לכם יהיה קוביות גבינה קטנות, דגים כבושים וקלמארי מטוגן. אספנו בשבילכם מסעדות טאפאס מומלצות, תיהנו מהשינוי המרענן!
"פילה מוסר על הפלנצ'ה, עם מעטה קריספי מבחוץ ובשר לבן ועסיסי בפנים, על מצע של ניוקי שחמחמים ברוטב גבינות עדין וטעים עם פלפלים קלויים. יופי של שילוב טעמים, מרקמים וצבעים..." שפרה צח גם-וגם במסעדת סיטרה, סי-אנד-סאן
אסתר, ושתי, אחשוורוש והמן הרשע מחזירים אותנו לפרס, גם הדיון האיראני שברקע עושה את שלו. מה יותר טבעי מלדבר על חורש סבזי, גונדי ודולמה? אספנו בשבילכם מסעדות פרסיות מומלצות, כדי שיהיה לכם חג פורים שמח
מסעדת קולוני שבירושלים עורכת הערב מסיבת פורים עם מופע אנרגטי של ההרכב "אבן ירושלמית" ומסיבת שנות ה-80 לתוך הלילה. ואם אתם בדרך לאילת, מסעדת אל גאוצ'ו מציעה לכם חגיגת פורים משפחתית כמו בדרום אמריקה
מדוע לא יבוא פורים פעמיים בשבוע? ככל הנראה בגלל הקלוריות. אבל פעם בשנה מותר: הנה לכם מנות שפעם בשנה, בפורים, שווה לשבור בשבילן את הדיאטה. מתי בפעם האחרונה אכלתם את השחיתות של שף שאול בן אדרת בקימל שנקראת פואה גרא?
העניין עם הדגים הוא לא רק הפילה או המצע, מדובר קודם כל באווירה של ים. ועכשיו כשהאביב והחורף רוקדים פה דואט, זוהי הזדמנות מעולה לפקוד את הים ולאכול דגים. אספנות בשבילכם מסעדות דגים בתל אביב, כי זה כיף
כמו ביפו, מסעדת ויטושה היא בולגרית אמתית: המנות – גדולות, המחירים - אותנטיים, ווהטעמים – כמו בבולגריה: מקציצות בגריל ועד מוסקה, מסלט פלפלים קלויים ועד קבב בולגרי. ומה קורה בשעת צהריים? כמובן, ארוחה עסקית
מסעדות גורמה כשרות: אנטריקוט במגוון עשבי תיבול ותבלינים; חזה אווז בקלבאדוס ושאלוטס; ריזוטו שקדי עגל וארטישוק ירושלמי; טורנדו רוסיני בליווי פירה כמהין, פוקצ'וי אפוי ברוטב יינות הגולן. מי אמר שכשר זה לא טוב?
"כהכנה למנה הבאה נחתו עוד שלושה סוגי סלטים על השולחן, סתם, שיהיה, ורק אז הגיע הכבש: מנת צלעות של כבש צעיר עם בצל ועגבנייה שהוכנו בחדווה יחדיו על האש..." עוזי בשן אוכל ארוחה טובה עם חבר טוב במסעדת מוברשם שבעכו
הסערה שמשתוללת בחוץ מבשרת את כניסת אדר, ויחד אתה את בואו של חג הפורים עלינו לטובה. הנה לכם כמה מהחגיגות שמתכננות לכם המסעדות: נשף תחפושות, קרנבל, תחרויות ופרסים, אבל הכי חשוב – הרבה יין ואוכל טוב. פורים במסעדות!
מאווירה איטלקית רומנטית דרך בראסרי מצוין, ממסעדות בשר משובחות ועד שפע של פירות ים ואלכוהול – יש בהרצליה הכול ויותר מזה. מי שכבר מזמן הפסיקה להתנצל על מיקומה מחוץ לתל אביב מציעה: מסעדות מומלצות בהרצליה
תעביר את החומוס – על אנשים ומאכלים ביפו: שירלי רחמים מצטרפת לסיור של העמותה לתיירות תל אביב, ויוצאת עם בטן מלאה. בורקס, חומוס, שווארמה, שקשוקה, פיצוחים ושייק פירות, ומי שעדיין רעב ימצא עוד המון מסעדות באזור
ושבעת וברכת שבשכונת התקווה, תל אביב, היא מסעדת מעדני בשרים ודגים המוכנים על הגריל. עם מוניטין של שנים, שמלווה את המסעדה מאז שהוקמה בשנת 1967, תעודת כשרות למהדרין וסלטים בתוצרת עצמית – זו תהיה יופי של ארוחת צהריים
תושבי ראשון לציון והמסעדנים כבר לא מתביישים להגיד שבשביל ארוחה טובה במסעדה אין סיבה להגיע לתל אביב, ואכן ההיצע הקולינרי של ראשון לציון אינו קטן. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות מומלצות בראשון לציון – שיהיה בתיאבון
"'שוק טלה וירקות שורש בבישול איטי ברוטב יין אדום, דבש והל על מצע תפוחי אדמה'. כל מילה אמת, פלוס צבע שחום מגרה, טעם מתקתק-פיקנטי ובשר רך שממש נמס בפה..." שפרה צח לוקחת את הגבר למסעדת אתניקה שבהרצליה פיתוח
מארוחה בחושך מוחלט דרך צליית בשר על רשת שנמצאת במרכז השולחן; משתיית משקה גרוזיני מסורתי מתוך קרן ועד טאג'ין מרוקאי מלא בקוסקוס – הנה לכם מצעד המסעדות המיוחדות. יש לכם רעיונות נוספים למסעדות מיוחדות? כתבו לנו
מסעדת אוליב ליף כבר מצאה תחפושת לפורים; ריבר בראשון לציון נשארת ערה עד מאוחר בלילה ובמסעדת הדייגים שבנמל יפו נערך הערב ערב יווני עם זמר הבית, בוזיקי וקלידים. אז שיהיה לכם סוף שבוע נעים, עם הרבה סיבות למסיבות
אורית איציק מתחילה את השבוע במרכז נא לגעת שבנמל יפו, שם מכריז האתר Sommelier.co.il על הזוכים בתחרות Best Value, שעושה כבוד ליינות שמעניקים תמורה טובה למעט כסף. שילוב מנצח של מזג אוויר מצוין ומטרות טובות
פרנצ'סקה בעיר, הממוקמת באזור התעשייה הישן של ראשון לציון, היא אחות לפרנצ'סקה מחוף הים, וכמוה מציעה תפריט איטלקי משובח לצד עיצוב איטלקי קלאסי. בשעת צהריים מוגשת כאן ארוחה עסקית משובחת, במחירים משתלמים
אם תכננתם לקפוץ לאילת ושכולם יקפצו, וגם התחשק לכם שהחופשה הקצרה שלכם לא תצא מאד יקרה (בכל זאת, רק רציתם לברוח קצת מהגשם), אז הנה לכם כמה המלצות למסעדות זולות באילת. מה זה זול? זה כשהמנה העיקרית עולה בסביבות 50 ₪
"ראשית, סיפור. שערו בנפשכם, לידינו מיושב זוג לא צעיר, כזה מהרובע, שקשה לטעות ביהדותו. הגבר המזוקן לועס סטייק עסיסי מעורר חשד יחד עם פירה ענני ושעועית מאודה..." מוריס פייבוש על מטעמי הדגים של בין הקשתות, ירושלים
"איקורה - ביצי סלמון עטופות אצה. ביצי סלמון הן מסוג המעדנים שהיפנים יודעים להעריך. כשהן טריות (כמו בקיוטו) הן גוש בועות מתפצפצות בפה, בטעם עדין עם ניחוח ים..." אדם בר מבלה ערב בחברת האוכל היפני של קיוטו, הרצליה
ליליות ביסטרו ברעננה חוגגת יום הולדת שנה ומזמינה אתכם לשבוע של מתנות, שיתחיל ביום ראשון הקרוב. בר הבשר NG שבתל אביב עורך סדרת ערבי יינן, שתכלול הרצאות, טעימות יין והרבה בשר מעולה. שלא תגידו שלא ידעתם
כאמור, שוב חורף עלינו, ונמל תל אביב הוא מהמקומות הקסומים שמומלץ להסתובב בהם, שילוב של טבע עם נגיעת יד אדם, מינוס מסות האנשים שגודשת את האזור בימים שבהם מזג האוויר נעים יותר. המלצות למסעדות בנמל תל אביב