מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת לימה רסטרו בר בזכרון יעקב

לימה Limma


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מהיכרותי הטובה אתה חשבתי שאת מנת הקרפצ'יו אוכל לבד, כך שהופתעתי כשהיא התעניינה בפרוסות הדקיקות שתובלו בשמן בזיליקום ובלסמי מצומצם ועוטרו בחופן ירוקים, בשבבי פרמזן ובלחם קלוי..." אורלי פרש-אזולאי, לימה, זכרון יעקב

בראשית דרכנו כחברות טובות היינו מבלות יחד לא מעט, ובהיסטוריה שלנו נרשמו גם טיולים משותפים בארץ ובעולם. מאז ששתינו אמהות התדירות ירדה אך עובדה אחת תישאר לנצח: שתינו, בנות מזל דגים, חוגגות יום הולדת בהפרש של שבוע. לרגל החגיגה החלטנו על לימה (Limma Restaurant & Bar) שבזכרון יעקב. הסיבה - לימה ממוקמת בלב המדרחוב הכי יפה בארץ, יש בה אווירת חו"ל לזכר ימים עברו ומנות מיוחדות וקלאסיות, ששתינו נוכל ליהנות מהן.

כבר כשהגענו למדרחוב התמלאנו תחושת חגיגיות, ובכניסה ללימה נתקבלנו בחיוך והתיישבנו ליד אח בוערת שהשרתה עלינו חום נעים. זה הבטיח עוד לפני הארוחה שיהיה לנו ערב מהנה. לימה פתוחה שבעה ימים בשבוע משעות הבוקר ועד אחרון הלקוחות, מציעה ארוחות בוקר, צהריים עסקיות וארוחות ערב על פי תפריט באווירה שקטה ורומנטית. רצוי להזמין מקומות מראש, כי המסעדה תמיד הומה בתושבי המקום, ובאורחים מקומיים ומהעולם. ניתן לערוך בלימה אירועים הכוללים עד 50 מוזמנים, וככלל כל לקוח יוכל למצוא מנות לטעמו מתוך המבחר המגוון (מנות ראשונות, מרקים, סלטים, מנות בשריות ומאכלי קדירה משובחים ומהבילים בחורף). מומלץ בחום לעקוב אחרי לימה בפייסבוק, שם מתעדכנים מבצעים מיוחדים, מנות מתחלפות והפתעות ללקוחות.

סרקנו את התפריט, כשהחום מהקמין מוקרן עלינו ואנו עליזות וטובות לב. למנה ראשונה אני בחרתי קרפצ'יו פילה בקר, ותמי - פטריות ממולאות. מהיכרותי הטובה אתה חשבתי שאת מנת הקרפצ'יו אוכל לבד, כך שהופתעתי כשהיא התעניינה בפרוסות הדקיקות שתובלו בשמן בזיליקום ובלסמי מצומצם ועוטרו בחופן ירוקים, בשבבי פרמזן ובלחם קלוי. בלי לשאול שאלות הצעתי לה לטעום, מה שאפשר לנו לחלוק גם את הפטריות שמולאו בתערובת גבינות בקר ועזים ותובלו בעשבי תיבול טריים, כשאגוזי מלך פוזרו בנדיבות על המנה.

את המנה העיקרית כבר הזמנו יחד – אנטרקוט ופהיטס. אלו שתי מנות שונות, שמאפיינות את הטעם של שתינו - אני על הבשר והיא על המקסיקני. האנטרקוט (300 גר') הגיע עשוי בדיוק במידה שביקשנו, ולצדו רוטב צ'ימצ'ורי עתיר שום וטעם, סלט ירוק ופירה חלק ונימוח. הפהיטס היא מנה מעניינת שהגיעה בפלאנצ'ה לוחשת - רצועות חזה עוף, פלפלים, בצל ושום מוקפצים בצ'יליאקי וברנדי. לצדה הוגשו טורטיות דקות, סלסה פיקנטית וגוואקמולי. כך פתחנו עם הטורטייה שמילאנו בכל הטוב שהגיע עם המנה וסיימנו עם הסטייק שהיה רך ונחתך בקלות משמחת.

בשלב זה התחלנו לעסוק בסוגיית הקינוח, שעולה אצלנו בכל ארוחה, ואכן תפריט הקינוחים של לימה מעניין ביותר. התלבטנו בין כמה שנראו לנו מפתים, ובחרנו בפאי שוקולד שנראה תמים אך התגלה כממזרי ועשיר במיוחד. הוא נעשה מבצק פריך, הכיל אגוזים מסוגים שונים ומולא בשוקולד, המון שוקולד, משובח ביותר. הפאי החם, הפריך והנוטף התמסר לכל נגיעת כפית ומשם הדרך לפה הייתה קצרה. לגימות קטנות מתה הנענע היו סיומת לארוחת יום הולדת מושלמת.

אז תמי ואני גדלנו בשנה ולימה היתה הלוקשיין המושלם לפתוח שנה חדשה. מזל טוב.