''השרימפס עשויים בדייקנות, מתנאים ברוטב חמצמץ שהולם אותם מאוד, וצלפים זעירים ורכים מלטפים אותם בנגיעות – המילה הזו מעולם לא הייתה מדויקת יותר – של טעמם העדין...''. מיכל זמרני נהנתה מכל רגע במסעדת ארומה שבזכרון יעקב
''אני, מצידי, מזמינה דג לברק עשוי בשלמותו בגריל, ומוגש ברוטב שמנת וזעפרן – מנה שמדגימה את ההשפעה הצרפתית על המטבח הצפון-איטלקי...''. שפרה צח שילבה אוכל, אווירה ותרבות בבוקצ'ו, מסעדה איטלקית וגלריה לאמנות בתל אביב
''הטלה בושל בדיוק כפי שאני אוהבת, כך שניתן לקלף את הבשר בקלות, והבורגול היה חם והוגש עם גרגירי רימון...''. אביגיל ליטוויק סיפקה את תאוותה לבשר באנג'ליקה, מסעדת פיין גריל כשרה בירושלים, המציעה דילים מיוחדים בחמשושליים
''הזמנתי לעצמי המבורגר מבשר בקר. 300 גרם של הנאה צרופה, בתוך לחמנייה. בעיני - כדי להכין המבורגר טוב, צריך לדעת מה עושים...''. נדב אבידן הרחיק עד מודיעין בכדי ליהנות מהבשרים המשובחים של מטאדור'ס. המסעדה הצדיקה את הנסיעה
''הרביולי הוגשו עשויים במידה הנכונה, וטעמם היה עדין מאוד, כשהחמאה והמרווה ברוטב מדגישים את טעם הסלמון המעושן שבמילוי...''. מרגלית אשכול וחברתה סעדו במסעדת רשלה הירושלמית הכשרה ביום הראשון של החורף, והרגישו לונדון
''עוד אנו שותות, ועל שולחננו נחתה מנת פירות ים, מורכבת מקלאמרי ושרימפס טריים, שוחים ברוטב שמנת ושום עשיר, שהקנו למנה את טעמה המיוחד...''. קרן ויזנר מודה למסעדת קאראס בבת ים, שהוכיחה לחברתה הצפונבונית שיש חיים מחוץ לבועה
''אנחנו בחרנו להתנסות בבנטו סלמון, וקיבלנו מגש עם פילה סלמון בגריל ברוטב פונזו, אורז עם ירקות, סלט, וארבע אינסייד אאוט של גזר ומלפפון עטופים בסלמון...''. עיינה גל התוודעה במסעדת בנטו אל הגרסה היפנית לקופסאות טייק-אווי
''משולש אחרי משולש של שלמות הוציאו מאיתנו קריאות התפעלות ואנחות תענוג. בשם כל הקדושים, אלוהי המוצרלה והפטריות, זה ממש ממש טעים!..''. אדווה גן סתיו חגגה מפגש מחודש עם ידיד ותיק, עם הפיצות האלוהיות של גוסטו – פיצה גורמה
''את עינינו צדה מנה שנקראת פוטומאקי קדאיף. פוטומאקי אנחנו יודעות מהו, אבל איך קדאיף מתקשר לכאן? מתברר שכמו כפפה ליד. חברתי שהעזה והזמינה פשוט טיפסה על הקירות המעוצבים מרוב התלהבות...''. שיר כידן מביאה חווית ממסעדת אויאמה
''השרימפס הוקפצו במידה מדויקת ברוטב רוקפור סמיך ועשיר, שזכה גם לביקור פיסות לחם שסירבו לוותר על ניגוב אחרון...''. אדווה גן סתיו אכלה באחוזת שולמית ארוחה משובחת, וגילתה כמה פשוט לפרוץ את גבולות העיגול של הקרם ברולה
''למנה עיקרית הזמנו מנה ספרדית קלאסית, קדרת פאייה פירות ים, שכללה כל טוב ימי, לרבות שרימפס, קלמרי, מולים וחצי סרטן על אורז, והעלתה ארומה משכרת...''. קרן ויזנר מצאה סיבה טובה להגיע לאשדוד: מאטץ' בוקס, טאפאס בר ספרדי חדש
''לעיקריות הוגשו שקשוקה מבעבעת, שהומלצה בחום על ידי המלצרית, והוגשה עם לחם לבן וחמים. השקשוקה התאפיינה בטעמים חזקים של עגבניות, בצל ושום...''. מסעדת MC2 הצליחה לרצות לא רק את דניאל לוין – אלא גם את אמו הביקורתית
''בדרך כלל אני זו שבודקת את החידושים, בעוד שהוא נצמד אל המוכר והטוב. הראשונה שהוא בוחר היא זו שהתענג עליה גם בביקורנו הקודם: פטריית פורטבלו עסיסית, ממולאת בבשר בקר..''. שפרה צח ובעלה הגיעו להרמוניה זוגית במסעדת ביסטרו 56
''מיד לאחר מכן הגיעה בג'ה בצל- בצל, פטרוזיליה ותבלינים הודיים, מטוגנים בקמח חומוס. הבג'ה היא מאכל נפוץ ופופולארי בהודו, והיינו בהחלט מוכנים לאמץ אותו, על חשבון הבמבה...''. נדב אבידן אימץ כמה רעיונות במסעדת ג'איפור שברמלה
''הסטייק הגיע ברמת העשייה שביקשנו - מדיום-וול, והיה פשוט מעולה. הוא הוגש עם רוטב צ'ילי-שום, שהדגיש את הטאצ' של המטבח האסייתי..''. ערב גיוסו, לפני שהוא מתרגל לטעם הלוף, לקח דניאל לוין את אחיו למסעדת טריאקי הכשרה שבפתח תקווה
''למנה עיקרית הזמנתי קנלוני, דפי פסטה מגולגלים לצינורות, ממולאים בתרד ובמבחר גבינות. המנה האיטלקית ממכרת ממש, בעיקר בזכות הגבינות והתרד שנמסו באפיה...''. דניאל לוין שילב את אהבתו לים ולאוכל איכותי במסעדת היקב שבטיילת נתניה
''אין פרסומת, קדימון או מודעה בעיתון שיכולים להכין בנאדם להכיל את רמת הבשר של אל גאוצ'ו. במקרה שלנו, סטייק אנטרקוט 250 גרם, עשוי בידי אמן אוהבות, ואסאדו עגל חלב 400 גרם...''. נדב אבידן חגג יומולדת במסעדת אל גאוצ'ו שבהרצליה
''אני נהניתי ממנת הנודלס, שהורכבה מאטריות ביצים, ירקות, בוטנים ואגוזים קלויים, שהוקפצו ברוטב סויה חריף-מתוק, לכדי שילוב מצוין וערב לחיך...''. ארוחת צהריים במסעדת יטבתה בעיר גרמה לקרן ויזנר לסלוח לבן זוגה על כל שיגיונותיו
''דפנה מקבלת אותנו בחיוך ענק, וברול i/o שכולל טונה אדומה, קמפיו (דלעת יפנית מתוקה), מלפפון, בטטה, ''והרבה אהבה''....''. מיכל זמרני לקחה חברה במצוקה לנטו סושי שבקניון חיפה, ונוכחה שבנסיבות הנכונות – סושי הוא מזון מרפא
''בכל המנות מורגשת, בדיוק כמו שהבטיחו לנו, הים תיכוניות של ישראל - בשימוש בעשבי תיבול מקומיים, לדוגמא. עוגת הדניס של אספי הייתה קלילה וטעימה, והפילה שלי היה נהדר גם הוא...''. עיינה גל ציינה את פתיחת השנה במסעדת הסוכה הלבנה
''למערכה השנייה מתייצבים שניים, קערת חסילונים יוקרתית ופלאפל בטחינה. אלה ואלה נעלמים מהצלחות כמעט ברגע, משאירים מאחריהם רק את קולות ליקוק האצבעות...''. יובל אופק בדק את הסניף החדש של מסעדת דיאנא בנצרת. איכותי כמו מסעדת האם
''הבשר הוא כנראה האיכותי ביותר שאכלתי מימי, ואסף, שגר בטקסס כמה שנים, ומבין בבשר, מסכים איתי. נתח עבה, מתובל בדיוק, ועסיסי שזה כואב...''. מיכל שי נחשפה לארוחת הצהריים האטרקטיבית של מסעדת 2C, עם האוכל המשובח והנוף המנצח
''בתזמון מושלם הגיעו לשולחן מורי טמפורה – מיקס של קלמארי ושרימפס בטמפורה, שהוגשו בצורה אסטטית ומרשימה; וגיוזה מצוינים...''. מבעד לערפל האלכוהול, תוצאה של צ'ויה מוצלחת, משחזרת אווה גן סתיו את הביקור המהנה באריגטו סושי בר
''שלושה סוגי דגים היא מכילה, פיסת השלמות הזו. סלמון, דניס ובס, אשר נחתכו לפילה, נצרבו בגריל בידיים אוהבות, והונחו על מצע סלט סלסה...''. חגיגת 15 שנה למסעדת פורלין היא חגיגה גם עבור הלקוחות. כמו נדב אבידן, למשל
''בצהריים שוקולד מריר שעוטף כמה פרלינים משובחים, ובהם אמרטו, אספרסו וטראפל ויסקי; ובערב פרלין ארל גריי משובח במיוחד, בטעמי תה סמיך וקרמל...''. מארזי המתנה של Roy שוקולד מושלמים מכל בחינה, להוציא אחת: הם נגמרים הרבה לפני החג