Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת הצדף: נשיקה מהים

נשיקה מהים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הדג הגיע פתוח, מכוסה שכבה דקה של תיבול גריל במליחות עדינה, שנתן לטעמו של הדג את הכבוד הראוי לו, והשתלב יפה גם כשהוספתי לימון, כנהוג במחוזותינו...". שיר כידן וחברתה ביקרו במסעדת הצדף, מסעדת דגים ופירות ים בראשל"צ

מסעדות דגים תמיד היו אניגמה מבחינתי. לא שלא רציתי ללכת, אלא שהן נראו לי תמיד כמו מקום שאליו הולכים כדי לציין אירוע מיוחד. לכן החלטתי להפוך את עצם הביקור במסעדה לאירוע מיוחד. לקחתי חברה והלכנו למסעדת הצדף בראשון לציון, כי אם כבר אירוע - אז שיהיה הכי מיוחד.

כבר בכניסה למסעדה, הכוללת גם חדרי אירועים מפוארים, השמיעה חברתי קולות של שביעות רצון. הגענו למסעדה רעבות מאוד, מכיוון שידענו על הארוחה הצפוייה לנו בערב, ועשינו בדיוק מה שמצופה מבנות לעשות במקרה כזה - צמנו כל היום. לשמחתינו, עוד לא הספקנו לרפרף על התפריט - וכבר הגיעה המלצרית החייכנית, כשהיא נושאת מגש עמוס בשנים עשר סוגי מזטים, וסלסלת לחמים. זו הייתה פתיחה מצויינת משום שאפשרה לנו לנשנש מכל טוב, ולבחור בנחת את המנות הראשונות.

בסופו של דבר הגענו להחלטה: הסרדינים המחותנים שהזמנתי הגיעו מקושטים בהינומת חסה, וזכו להתעניינות רבה גם משכנינו לשולחן. הסרדינים היו רכים ובשרניים, ממולאים בשכבת פסטו עדינה ביותר שהשתלבה נפלא ברוטב הלימון החמצמץ. לצידם, במחבת רוחשת, הגיעו פטריות שמפיניון שנחתכו לקוביות קטנות, והוקפצו בשום, שמן זית, יין לבן ובזיליקום. מנה מתקתקה, עדינה ורכה, שלקח לנו זמן רב לסיים, גם משום שבין לבין המשכנו לנשנש מהמזטים וגם משום שקשה היה לנו להיפרד ממנה ולהמשיך הלאה.

פילה דניס עם חצילים מטוגנים ורוטב עגבניות פיקנטי הגיע מעוצב כמו בתמונה. הרוטב הדומיננטי השפיע מאוד על הדג העדין, ונתן לו טעם מעניין. אך כשהגיע הדניס בגריל איבדנו כל עניין בפילה. הדג הגיע פתוח, מכוסה שכבה דקה של תיבול גריל במליחות עדינה, שנתן לטעמו של הדג את הכבוד הראוי לו, והשתלב יפה גם כשהוספתי לימון, כנהוג במחוזותינו. בשרניות הדג מבפנים עמדה בניגוד מוחלט לקריספיות הדג מבחוץ, וגרמה לי לרצות לשכפל את נס פך השמן על הדג שלי. ברם, מכיוון שלא אכלתי אותו לבד, הצלחת נשארה ריקה במהירות שיא. לפחות הטעם עוד נשמר בחיך.

הקינוח הציב בפני דילמה. זה זמן רב חשקה נפשי בקרם ברולה, אך מכיוון שאשת מנהגים אנוכי - התקשיתי בכל פעם מחדש לבחור קינוח שאינו שוקולד. לשמחתי, במסעדת הצדף פתרו לי את ההתלבטות, עם קינוח של קרם ברולה מקושט בבננות מקורמלות וכיסוני שוקולד. הרי מה יכול להיות טוב יותר מקינוח שפשוט יש בו הכל. קרם ברולה בשביל הסוכר, כיסונים בשביל השוקולד וקרמל שפוזר ביד נדיבה, ולשמחתי המתיק עוד יותר את המנה המתוקה ממילא.
חברתי לקחה לה פאי אגסים חם ופריך, שגילה לה רמות חדשות של עונג. לא אופתע אם הסיבה היחידה שלקחה את הפאי היא כדי שלא אטעם מצלחתה. הנאתה הגלוייה מהפאי התבטאה בכך שלא הפסיקה להסביר לי על מעלותיו. כדי להפסיק את זרם המילים הייתי חייבת לחקור איך קרה שאל המסעדה הלא כשרה בעליל (בכל זאת, למעלה מחצי תפריט כולל פירות ים) נכנס זוג דתי. על כך ענתה לי חגית, בעלת המקום, שהמסעדה בגלגולה הקודם הייתה מסעדה עממית וכשרה. לקוחות ותיקים רבים לא הסכימו להיפרד, ועבורם נשמרים כלים מיוחדים, שבהם אוכלים רק כשר, שוטפים אותם בנפרד וגם הבישול נעשה רק באביזרים כשרים. מסתבר שאם מחפשים מספיק - אפשר למצוא גם במסעדות יוקרתיות את אלה שזוכרים איפה הם התחילו, ומתאמצים לשמור שולחן גם לחברים הישנים.

הצדף
יוסף ספיר 2, פינת משה דיין מערב, מערב ראשון לציון.
03-9627111