''הארוחה באל אסאדור סובבת סביב הבשר: המנות הראשונות מעוררות את התיאבון לקראתו מבלי למלא את הסועד, והתוספות באות כדי לגוון ולהעשיר, אבל לא לגנוב את ההצגה...''. אדם בר נתן דרור לנטיותיו הקרניבוריות במסעדת אל אסאדור
כשמסביבנו נוהם הסער, ובנוסף לדרום הגועש, בכל יום נוחתות עלינו ידיעות על קבוצה נוספת של מפוטרים שנפלטת לקור ולגשם שבחוץ, יציאה למסעדה הופכת לאירוע עם פוטנציאל אשמה גבוה. מצד שני – לאכול צריך? צריך! ואם נבחר לסבול – האם נקל בכך על תושבי הדרום, או על מי מהמפוטרים? כמובן שלא! עם הרציונל המפותח והמפוכח הזה, ארזתי את חברי ג'יוואן לבילוי של גברים במסעדת אל אסאדור.
אל אסאדור יושבת בלוקיישן מעניין. מתחם יד-חרוצים נמצא בתהליך אבולוציוני שבו מוסכים מפויחים מפנים את מקומם לאולמות תצוגה נוצצים של מכוניות, למשרדים מעוצבים ולמועדונים מתוחכמים. אלכס, השף והמנהל שקיבל את פנינו, היה מהנדס מזון באודסה שבאוקראינה, ועם העלייה לישראל עבר הסבה בתדמור לתפקיד שף. היום הוא ''מהנדס'' באל אסאדור קונספט שמשלב בין האוריינטציה המזרח-אירופאית לבין הנטייה הישראלית לבשר, ועדיף על הגריל.
באל אסאדור מאמינים בפילוסופיה של no nonsense food. הם מבינים שמי שנכנס למסעדה עושה זאת (בין היתר) פשוט כי הוא רעב. למשחק המקדים, שמצליח לתת פייט קטן לרעב, ובמקביל לגרות ולהקניט את הבלוטות, קיבלנו מגוון צלוחיות לפתיחה, עם לחם הבית חם מהתנור. קוראים לזה כאן ''פותחים שולחן'', וכיכבו שם פטה כבד במרקם חלק כקטיפה, סלסה של עגבניות ופלפלים חריפים (עם טאץ' של כוסברה לחובבי הז'אנר) וכן סלט גזר, סלט אוקראיני, טחינה, כרוב כבוש וחציל רומני.
בחזית המשקאות, נוטים באל אסאדור לכיוון יינות העולם החדש, וספציפית לאלו של דרום אפריקה. אבל אנחנו, לאות הזדהות עם אחינו הפועלים, בחרנו בחצאי גולדסטאר מהחבית, שליוו אותנו בזמן שניסינו לבצע שתי משימות במקביל (ניסיון שנועד מראש לכישלון, בהיותנו גברים): להתגבר על מנות הפתיחה (כל עוד הלחם חם מהתנור), ולקבל החלטות אסטרטגיות בעניין המנות העיקריות. במטלה השנייה נעזרנו באלכס ומלצרית החביבה שלנו, ואחרי קונסוליום לא קצר בחרנו בנציגות ראויה של בשר אדום (פילה עגל) ובנציגות לא פחות ראויה של בשר לבן (טבעות פילה לבן).
את הבשר ליווינו עם סיבוב נוסף של גולסטאר (הרופא ציווה עלינו להימנע מהתייבשות בכל מחיר) וכן בתוספות של תפוחי אדמה מבושלים, מתובלים בשמיר (כמה פשוט, ככה מיוחד וטעים), ושל סלט ירקות קצוץ. הקוראים חדי העין כבר שמו לב, שהארוחה באל אסאדור סובבת סביב הבשר: המנות הראשונות מעוררות את התיאבון לקראתו מבלי למלא את הסועד, והתוספות באות כדי לגוון ולהעשיר, אבל לא לגנוב את ההצגה. אלכס, שהבין שלפעמים נקלעים למסעדה גם צמחונים (לא עלינו) שיוצאים לבלות עם חבריהם הקרניבורים, מבטיח לשלב בתפריט גם מנות לא בשריות בעתיד הקרוב.
קינחנו באגס שיכור, לפי מיטב המסורת של תדמור. בדרך חזרה זיגזגנו באופניים, מדושנים ועייפים, והרגשנו כאילו שסגרנו יום עבודה מלא. מזל שהיה מאוחר, חבל שצריך לקום מחר בבוקר לעבודה..
אל אסאדור
חומה ומגדל 32, תל אביב.
03-6398787
-
אל אסאדור: מסעדה בשרית בתל אביב
-
"הארוחה באל אסאדור סובבת סביב בשר"
-
פותחים שולחן: סלטים ולחם חם מהתנור
-
נציגות ראויה של בשר אדום ולבן