Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> איכות מהביס הראשון
לחם בשר הרצליה

איכות מהביס הראשון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''על מצע של פטריות יער בקרם כמהין נח רול גבינת עזים מטוגן בציפוי עדין, שכל נתח ממנו, כשהוא טבול היטב בקרם הפטריות, משחק על הניגוד שבין הפריך לחלקלק ובין סוגי הטעם השונים...''. שפרה צח חגגה יומולדת איכותי במסעדת דרוקר'ס

''יוצא מהכלל!'' מסכם בעלי, הביקורתי בדרך כלל, את הערב שלנו במסעדת דרוקר'ס. אני לוקחת את זה כמחמאה אישית – אחרי הכל, זאת הייתה הבחירה שלי, לא לחזור שוב לאותם מקומות מוכרים, ולחגוג את יום ההולדת שלי דווקא במסעדה חדשה יחסית, שעד כה שמעתי עליה רק דברים טובים.

המסעדה מדברת אלינו כבר מרגע הכניסה, בזכות שלושה יתרונות: עיצוב התאורה, שהיא רכה ונעימה אך עדיין נותנת מספיק אור כדי שאפשר יהיה לקרוא את התפריט בלי מאמץ; חלל גדול ונינוח, שמשאיר מספיק מרחב בין השולחנות; ומוסיקת רקע שמתפקדת, אכן, כרקע, ולא משתלטת על האפשרות לנהל שיחה.

ואז אנחנו מגיעים לאוכל, זה שהצליח לקטוף מהאיש שאיתי את המחמאה הכי גבוהה ב''סולם צח''. לשתי הראשונות שלנו יש את אותו קסם חמקמק שגורם ללשון להתעכב על כל ביס ולנסות לפענח את סוד הטעמים המציפים אותה. האחת היא ניוקי ברוטב ארטישוק, במרקם קרמי-קטיפתי כזה, שגורם לי לתהות אם אולי מדובר בארטישוק ירושלמי. המלצרית חוזרת עם התשובה שלא, זה ארטישוק רגיל, ומשאירה אותי עם הפליאה איך מירק עלים מחוספס ואנמי מתקבל כזה רוטב נפלא.
השנייה – פריקסה פטריות יער , היא שילוב בין שני מרכיבים שכבר זכינו להכיר בעבר, אך השילוב ביניהם מעלה את השאלה – איך לא חשבו על זה קודם? על מצע של פטריות יער בקרם כמהין נח רול גבינת עזים מטוגן בציפוי עדין, שכל נתח ממנו, כשהוא טבול היטב בקרם הפטריות, משחק על הניגוד שבין הפריך לחלקלק ובין סוגי הטעם השונים. אנחנו מנגבים כל טיפה של רוטב ונשענים אחורה בסיפוק. אני מנצלת את ההפסקה בין המנות כדי להציץ באגף הישיבה האחורי – מרפסת מתוקה ומעוטרת צמחיה, פתוחה אל כיפת השמים, עם עץ זית עתיק צמוד לאחד מקירותיה.

בעיקריות בעלי מצליח לאתגר את המלצרית, שמצטערת לשמוע שהוא לא אוכל לא דגים ולא פירות ים, שהם הספיישלים העיקריים של המקום. הוא דווקא לא מצטער, כי מדליוני הפילה העסיסיים שהיא ממליצה עליהם כמנה בשרית טעימים לו מאוד.
אני לעומתו הולכת על ה-ספיישל, ב-ה' הידיעה – פילה מוסר במילוי רטטוי עם קרם יין לבן. המנה היא קודם כל תענוג לעין: שתי פיסות שמנמנות ונקיות של דג מוסר מסודרות במעין עוגה, שתוכה מצע פירה ועליו קוביות קטנות של בטטה, קישואים וחצילים, כשכל זה מעוטר ברוטב יין לבן וגזיזי עירית. בהתאם, כל ביס שמעלה המזלג שולח מכלול של טעמים עדינים ומיוחדים.

בתור קונטרה, הוא מחליט שבקינוח הוא זה שייקח את המיוחדת של היום – קרם פיסטוק עם שערות חלבה, ומשאיר אותי עם בחירה טריוויאלית יותר, לכאורה – פרפה נוגט. הסוף הטוב – מתברר ששתי המנות, שכל אחת מהן היא הצלחה בפני עצמה, הולכות טוב מאוד יחד, וביס מזו וביס מזו היא דרך מושלמת כדי ליהנות מהן, תוך השלת כל רגשי אשמה ביחס לתוספת הקלוריות. אין ספק, לא יכולתי לאחל לעצמי ארוחת יום הולדת טובה יותר.

דרוקר'ס
מונטיפיורי 17, תל אביב.
03-5663535

לחם בשר הרצליה אירועים חדש