Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> חורף במסעדת רשלה

חורף ברשלה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הרביולי הוגשו עשויים במידה הנכונה, וטעמם היה עדין מאוד, כשהחמאה והמרווה ברוטב מדגישים את טעם הסלמון המעושן שבמילוי...''. מרגלית אשכול וחברתה סעדו במסעדת רשלה הירושלמית הכשרה ביום הראשון של החורף, והרגישו לונדון

זה היה הערב הראשון של החורף. נכון, קבענו ללכת למסעדת רשלה כבר לפני מספר ימים, אבל לא ידענו שדווקא בערב המיועד יתחיל החורף, הטמפרטורות בירושלים יצנחו, גשם יטפטף וכל מה שנרצה הוא להיכנס למקום חם ונעים ולדמיין שאנחנו בחו''ל. המקום הראשון שעלה בדמיוני היה לונדון – אותה הרגשה סגרירית וקפואה עטפה גם את מרכז ירושלים. אז כשפגשתי את חברתי הותיקה ב' בכיכר ציון פניתי אליה ושאלתי במבטא הכי בריטי שיכלתי לגייס ''would you like to come to Rachela with me?''. ''תגידי, מה נפל עליך?'' היא צחקה, ''בואי נלך, קפוא פה''.

נכנסו למסעדה הקטנה, שעטפה אותנו מייד בצבעים חמימים של צהוב וחום, הושיבה אותנו בכורסאות נוחות והגישה תפריטים מפתים של בישול קליל, חלבי וכשר. ''כל המנות מבושלות ונאפות במקום, מחומרים מקומיים וטריים ללא שימוש במשמרים או משפרי טעמים'', הסבירו לנו בחיוך, ''אז אתן מוזמנות לנסות''. הורדנו מעילים והתחלנו להרגיש חמימות נעימה, כשהתלבטנו מה לנסות מתוך התפריט שכלל סלטים, מרקים, מאפים, קישים ופסטה.

החלטנו לפתוח בסלט קיסר ומרק בצל, אליהם התלוותה פוקצ'ת שום עם עיטור בצל סגול ותימין. הפוקצ'ה שנראתה כמו תמונה, על צבעה הזהוב והעיטורים הסגולים–ירוקים, הייתה פריכה מבחוץ ורכה–שומית מבפנים, ולוותה בשלושה מטבלים: כדור לבנה בשמן זית וזעתר, פלפלים קלויים וזיתים סגולים. סלט הקיסר התגלה כפיסות חסה טריות, עלי רוקט ועגבניות שרי עטופים ברוטב מיונז ביתי עם שום. הסלט היה מרענן וקושט בפיסות בגט קלויות. מרק הבצל הוגש עם בצל ירוק ובגט קלוי. חום בצבעו וקרמלי בטעמו, המרק היווה תרופה מושלמת נגד החורף שבחוץ.

למנות העיקריות הזמנו רביולי סלמון ברוטב חמאה ומרווה, וקיש כרישה. הרביולי הוגשו עשויים במידה הנכונה, וטעמם היה עדין מאוד, כשהחמאה והמרווה ברוטב מדגישים את טעם הסלמון המעושן שבמילוי. הקיש האישי העגול הוגש עם סלט קטן של חסה, עגבניות ומלפפונים, ועליו רוטב חרדל ודבש מתקתק. בצק הקיש היה דק יחסית, כך שלא השתלט על טעם המילוי, והמנה כולה הייתה ממלאת ומפנקת.

היינו מלאות ומסופקות. מזג האוויר, שקודם נראה לנו מאיים ומדכא, הצטייר לפתע כרומנטי. הבניינים שבלב ירושלים, שנראו קודם אפלוליים ומפחידים, נראו מעט... לונדוניים. החלטנו לסיים את הארוחה, כיאה לאווירה הבריטית, בכוס תה ובבראוני. ברשלה מגישים 13 חליטות תה שונות, בקנקנים אישיים מסוגננים. סמכנו על הצוות, שבחר עבורנו חליטת ארל גרי ויסמין ארומטית. הבראוני הגיע חמים ונימוח, רווי באגוזים ומצופה אבקת סוכר, והיווה סיום מושלם לארוחה החורפית.

כשיצאנו בחזרה אל האוויר הירושלמי הקר, היינו כל- כך מרוצות מהחמימות ,האווירה והאוכל של מסעדת רשלה, שכל מה שנותר לנו זה להכריז שלונדון לא מחכה לנו...

רשלה
החבצלת 5, ירושלים.
02-6245613