מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

בבית של רבקלה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''ספגטי ברוטב אדום, מנה פשוטה לכאורה, אבל היה בה משהו מיוחד. לי אישית זה הזכיר את הימים של בית הספר היסודי, כשהייתי הולך לאכול צהריים אצל חבר...''. נדב אבידן מצא תחליף לאוכל של אמו, במסעדת רבקל'ה – אוכל מבית אמא (של סער)

אחד היתרונות עליהם כולם מסכימים בעניין מגורים אצל ההורים, הוא האוכל הביתי. יתרון זה הופך לחיסרון משמעותי, כשההורים יוצאים לחופשה. מצד אחד, זכותם. מצד שני - למה חזרתי לגור בבית, אם לא בכדי ליהנות מאוכל ביתי? וכך קרה שמיכל, ששמעה על מצוקתי, החליטה לפנק אותי בארוחת שחיתות, שתשלב גם קניית אוכל להמשך השבוע, אצל רבקלה - אוכל מבית אמא.

עם כניסתנו למסעדה הכשרה, ביום שישי בצהריים, נתקלנו בתור מרשים של אנשים שהגיעו לקנות אוכל לשבת. זה כבר נראה מבטיח, אמרתי לעצמי. בחדר השני, חיכה לנו חלל הסעדה מעוצב, יפה ומרשים, שהקווים הנקיים והפתוחים שנבחרו עבורו עושים לו רק טוב.

ראשונים, כיאה וכראוי, הגיעו לשולחן הסלטים, מעשה ידי סער, בנה של רבקלה. מתוך מגוון של יותר מעשרים סלטים, אנחנו בחרנו לנו שמונה: חומוס ביתי, טחינה ביתית, חמוצים, סלט עגבניות פיקנטי, חצילים מטוגנים, סלט אבוקדו, סלט בורגול וסלט ביצים. כל הסלטים היו מעולים, ומיוחדים בדיוק במידה הנכונה - לא רחוקים מדי מאלו שאנחנו כבר מכירים ואוהבים, אבל בכל אחד מהם היה את הטאץ' הנוסף, שהפך אותם לסיבה טובה בפני עצמה לחזור ולבקר את רבקלה.

עם הסלטים הגיעו גם מנות הפתיחה, או כך לפחות אנחנו התייחסנו אליהן. קציצות בשר וקציצות עוף, בגודל מרשים, כל ביס נמס בפה, עם תוספת מדודה של רוטב, שהפכה קציצה משביעה מאוד למשהו שלא מכביד, ומשאיר תיאבון לעוד. עם הקציצות הגיעו גם לביבות - בטטה, ירק, תרד ותפו''א. גם הלביבות היו מהנות, ולמרות שאני אישית לא חסיד של הז'אנר, אהבתי את מה שטעמתי, ומיכל בהחלט התענגה עליהן.

אחרי שסיימנו את התקרובת הראשונית, הרגשנו מוכנים לסיבוב נוסף. מיכל הכינה אותי להגיע עם תיאבון רב, והודיתי לה על כך מקרב לב שעל השולחן הונחו אחר כבוד כרוב ממולא עם אורז אדום, קובה ביתי בתוספת טחינה, קוסקוס עם רוטב אדום, וכתף בקר. מיכל ואני התמסרנו בנפש חפצה לחגיגה הקולינרית הזו, וכשהיא הסתיימה, הבנו שלמרות שאנחנו שבעים מאוד, אנחנו רוצים עוד.

בסיבוב השחיתות האחרון, קיבלתי את שניצל הבית, שהוא לדברי סער המנה המצליחה ביותר שלהם. מיכל קיבלה ספגטי ברוטב אדום, מנה פשוטה לכאורה, אבל היה בה משהו מיוחד, ומעלה זיכרונות. לי אישית זה הזכיר את הימים של בית הספר היסודי, כשהייתי הולך לאכול צהריים אצל חבר לפעמים, ואמא שלו הייתה מכינה לנו ספגטי. משהו בטעם הזה של הילדות, שהייתי בטוח שאי אפשר לשחזר בשום אופן, התגלה לי כאן בטבעיות גמורה, והבנתי - זהו זה. זה המקום שבו אני יכול לאכול כמו בבית, ולהרגיש כמו בבית, גם כשאני לא בבית. רק לפני שיצאנו, שאלתי את סער: ''עם אמא שמבשלת אוכל כזה, מתי בכלל הספקת לגלות שיש מסעדות בעולם?''... אני, במקומו, לא הייתי מחליף את האוכל הזה בשום דבר אחר. וכשליווה אותנו לדלת, הוא אמר לי – ''אתה צודק, ובגלל זה לא החלפתי את האוכל של אמא. להיפך, הבאתי אותו לעולם, כדי שכולם ירגישו בבית..''.

רבקלה – אוכל מבית אמא
פופל 7, גני אסתר, ראשון לציון.
03-9582555, 054-7447473