"נתח הקצבים שהושרה יחד עם פיסטוקים ופטריות ברוטב בלסמי וסויה הונח על צלחת מאורכת וסביבו עמדו כבמסדר חיילים של תפוצ'יפס תוצרת הבית על קרם כרובית..." שלו ביער בקריית טבעון מציעה שילוב מושלם של מטבח שף עילי, אווירה בניחוח כפרי וקסם של מבנה היסטורי מרתק. קרין אביב בערב בלתי נשכח של טעמים וניחוחות מרתקים
"ניוקי תפוח אדמה ברוטב שמנת ופטריות כמהין, שום ופטריות שמפניות מוקפצות - מנה טעימה מאוד, מדויקת, המשלבת טעמים ומרקמים בצורה נכונה..." יפית שבחון-שרף בארוחה משפחתית מפנקת במיוחד במקס ברנר החדש בפתח תקווה. ויש עוד מלא הפתעות לקראת חנוכה, אל תפספסו!
בהתחלה רצו בני הזוג מיה וג'ורג'ו סופינו רק למכור פסטה טרייה תוצרת בית כדי שכולנו נוכל ליהנות מהמאכל האיטלקי הכל כך בסיסי וכל כך כל כך טעים גם אצלנו בבית. עד מהרה הפכה החנות, שנפתחה ברחוב וילסון בלב תל אביב, למסעדה, שזכתה להצלחה רבה, ולנוכח אותה הצלחה התווספו עוד שני סניפים - ברמת החייל ובהוד השרון. בכל שלושת המסעדות תוכלו ליהנות ממגוון רחב של פסטות מובחרות ומטעמים נוספים שמקורם בארץ המגף, אווירה נעימה וחמימה ובאופן כללי חוויה מוקפדת ואיכותית. בנוסף ניתן לרכוש בהן פסטות טריות תוצרת המפעל הקטן של הרשת - פסטות המבוססות על מתכון ייחודי בשתי גרסאות שונות, עם ביצים או בלעדיהן.
"דג לברק בתנור, המגיע עם שום, שמן זית, רוזמרין ותבלינים, כאשר ניתן לבחור את התיבול בו אתם חפצים. הלברק היה כה טרי ועסיסי ואיך לא ערב לחיך עד מאוד..." כרמית אופק נשאבה אל תוך עולם הדגים הקסום המתגלה במלוא תפארתו בדרבי בר דגים ברמת אביב. אז מי מצטרף לעשות גלים?
"גולת הכותרת שזכתה למירב המחמאות מצד חברתי לשולחן הייתה מנת השווארמת-ים האלוהית. שילוב טעמים מטורף של דג, טחינה, בצל עגבניות ופיתה מהטאבון המקומי..." במשך שנים רכשה לעצמה גוז' ודניאל מבני ציון מוניטין של ביסטרו כפרי איכותי, עם אוכל משובח, היצע גדול של אלכוהול ותפאורה ירוקה מלבלבלבת. חגית גרוס יצאה לבדוק הכצעקתה
"נתחי פרגית שמנמנים ורכים הונחו על מצע של אורז שחום בתוספת פלפלים, נבטים, בצל ואגוזי קשיו פריכים. רוטב הסויה הורגש היטב במנה אך לא במידה שהשתלט עליה..." אם אתם מכורים לטעמים מהמזרח הרחוק, אם אתם מחפשים ארוחת צהריים משביעה לילדים ואם אתם גרים באזור השרון או מגיעים לשם לפגישות עבודה - מסעדת אישימוטו באבן יהודה - היא בחירה מושלמת. חגית גרוס היתה, טעמה והתמכרה.
"על הצלחת ניצבת תלולית נדיבה של עשבי תיבול קצוצים דק, ובהם פטרוזיליה, כוסברה ונענע, משובצים בפיסות דג נא וצנוברים, וסביבה משיחת לַבַּנֶה סמיכה וחמצמצה לתוספת צבע וטעם..." שפרה צח הולכת שבי אחר המטבח הערבי הגלילי של פארוק בשוק ביפו. מוזמנים לגלות מהו הקסם
"מדובר בשלוש קציצות גדולות ושמנמנות, עשויות ממחית של תפוחי אדמה, חומוס ואפונה בתיבול הודי, מטוגנות בציפוי פנקו פריך מאוד ומוגשות עם רוטב צ'אטני מתוק-עוקצני שמחמיא להן..." ים 7 בהרצליה מגישה לאורחים נוף חופים, רעש גלים ומנות מענגות מנפלאות הים הגדול. שפרה צח התענגה מהטעמים ולכאן עוד תחזור. אז מי בא לים בחורף?
"עוף פריך בטמפורה מוקפץ ברוטב סיני חמוץ מתוק עם ירקות, אננס ובוטנים, מוגש עם אורז לבן. המנה נדיבה עד מאוד עם סועדיה, האורז עשוי לעילא ולעילא. הבוטנים מוסיפים טוויסט מגרה למנה וטעמי החמוץ מתוק הם בכלל חגיגה מגרה..." כרמית אופק בערב אסייתי ממכר בג'פניקה בנמל תל אביב
בדיוק עכשיו כשבחוץ הרוחות שורקות, קר ויורד גשם, אין כמו מסעדה ביתית המציעה אוכל משביע, מנחם ובעיקר - מתאימה לכל כיס. אז לקראת העונה הקרה, ריכזנו רשימה של מסעדות שכדאי לאכול בהן בהזדמנות הקרובה. בתיאבון!
"שתי מנות דג לפתיחה: סביצ'ה פלמידה ביוגורט ונגיעות של פניני בלסמיקו וטו-נא שהיא מנת טטאקי טונה צבעונית ועשירה המוגשת על מצע קרם חרדל עדין..." דן תורן חוזר שוב ושוב לפדרו אילת בגלל הטעמים והאווירה, והפעם הוא גילה שבמקום יש בר יין חדש, מי מצטרף?
"הטורטיות מגולגלות וממולאות בפריחולס, מוצרלה ועוף, כשמעליהן בצבעי דגל מקסיקו סלסת אבוקדו ירוקה, שמנת חמוצה וקסו פרסקו (המזכירה גבינת פטה) לבנות וסלסה טאקרה (עגבניות שרופות) אדומה...". ליאור פנחסי מקבל שיעור מהיר על אוכל רחוב מקסיקני, ממש כאן באל טאקו, המקסיקנית החדשה והמרעננת בתל אביב
"משם המשכנו למנת "טורשון" כבד אווז עם אבקת פיסטוק, פטל מוחמץ ובריוש חמאתי. מנה נהדרת ומושחתת לגמרי. אבקת הפיסטוק הוסיפה טעם ומרקם מעניינים והפטל נתן טוויסט מתוק-חמצמץ..." יונתן שטרנברג ירד מתחת לפני האדמה כדי לבקר במקדש היין מקומי המציע אוכל ראוי מאוד ועטוף באווירה של נשפים מהמאה ה-19. ז'אז'ו בר ייו, מתחם שרונה, תל אביב
"ברוקולי טרי, עגבניות מיובשות ונתחי חזה עוף בשמן זית ושום. אהבתי את השילוב המיוחד של העגבניות המיובשות עם המרכיבים הירוקים העדינים בפסטה..." כרמית אופק מגיעה לבית איטלקי בתל אביב, מסעדה המביאה את טעמי ארץ המגף לסועדים שלה, תוך הקפדה על חומרי גלם משובחים, טריות והמון אהבה
היורה כבר ביקר אותנו, ולפני שיתחיל כאן חורף של ממש, כדאי לנצל את המזג האוויר הנעים ולבלות עם המשפחה בדרום הארץ. כדי שלא תישארו רעבים, ריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות מומלצות שכדאי להתפנק בהן בכל גיחה או טיול באזור
"נתח השייטל צרוב מבחוץ ואדמדם מבפנים, ומוגש פרוס עם אפונת גינה, קונפי שום וזעתר טרי – תוספות שמעניקות טאצ' מרענן כקונטרה לטעם ה"בשרי" המודגש..." שפרה צח מגלה את תפריט החורף החדש של דה לוקאל, ביסטרו מרתק וכובש בלב תל אביב
בשנים האחרונות חוותה רחובות צמיחה מואצת וכיום חיים בה למעלה מ-130,000 נפשות. הצמיחה באה לידי ביטוי בדרכים רבות, וביניהן זו הקולינרית ובהתאם ניתן למצוא היום בעיר שבסמלה ניתן עדיין למצוא תפוזים, זכר לפרדסים הרבים שלבלבלו בה בעבר, שפע מסעדות. בין אם אתם מחפשים מסעדות אסיאתיות, בין אם בתי קפה עם אופציות טבעוניות, בין אם מסעדות בשרים משובחות ובין אם מסעדות ברחובות כשרות לפסח - מובטח לכם שתמצאו את מבוקשכם.
אשדוד נהנית בשני העשורים האחרונים מתנופת פיתוח מרשימה: אם ב-1995 הייתה זו עדיין עיר חוף מנומנמת משהו עם כ-125,000 תושבים הרי שב-2015 כבר חיו בה כרבע מיליון איש, כלומר האוכולוסייה כמעט והכפילה את עצמה.
באוגוסט 1882 יצאה מרומניה אוניה בשם "טטיס" ועליה 50 משפחות, שיהפכו תוך זמן קצר למייסדות של שניים מהמקומות היותר יפים בארץ ישראל - ראש פינה וזכרון יעקב. העולים מרומניה לא ממש שלטו ברזי החקלאות, ועד מהרה המושבה הצנועה שהקימו נקלעה לקשיים אולם הם סירבו לעזוב את המקום. מי שנחלץ לעזרתם היה "הנדיב הידוע", אם תרצו הטייקון של אותה תקופה, אדמונד רוטשילד - שדאג להנציח את זכר אביו, יעקב, בשמו של המקום. רוטשילד היה גם זה שיזם את נטיעת הכרמים והקמת היקב במושבה, וכך הצליח השילוב בין הנחישות של המייסדים לבין החזון של הטייקון ליצור את הפנינה שכולנו אוהבים כיום.
עיר הכרמל חווה בשנים האחרונות פריחה קולינרית מרשימה, ובהתאם ניתן למצוא בה שלל אופציות לבילוי טעים ומהנה במיוחד. בין אם אתם מחפשים מסעדת שף, מסעדה לבנונית, בית קפה עם תפריט טבעוני, מסעדות בחיפה כשרות לפסח, ברים שמציעים גם אוכל מוצלח, מסעדות דגים - בכל מקרה תוכלו למצוא את מבוקשכם ואפילו לבחור מבין מספר אופציות.
סוד קסמה של תל אביב הוא החדשנות הבלתי פוסקת שלה. העיר ממציאה את עצמה מחדש כל הזמן, ובפרט בתחום הקולינרי: מדי שנה נפתחות שלל מסעדות חדשות, כאלה קיימות משנות פניהן (ויזואלית ו/או קונספטואלית), וכך כשמסתכלים על רשימת המסעדות בתל אביב 2015 מגלים לא מעט אטרקציות שלא היו שם שנה קודם לכן.
ישנן סיבות רבות להגיע לקיסריה ובפרט כמובן האמפי העתיק - שכבר בימי הורדוס שימש כתיאטרון פופולרי. הגן הלאומי שסביבו והנמל המרתק מושכים אליהם מבקרים רבים גם כשאין הופעה אטרקטיבית באמפי, כך שבאופן כללי צצו במתחם שהושקעו בו משאבים רבים לא מעט מסעדות מומלצות.
מסעדות השוכנות בסמוך לחוף ים מציעות לאורחיהן נוף מרהיב עין, בריזה נעימה, תצפית אל שקיעות מהפנטות ובאופן כללי אווירה נינוחה ומשמחת. אין פלא כי בערי החוף השונות ישנן לא מעט מסעדות ליד הים - וכך גם בנתניה, שנהנית מפריחה קולינרית הן בזכות צמיחתה שלה, הן בזכות היותה מרכז בילויים לכל אזור השרון ועמק חפר והן לנוכח התיירים הרבים הפוקדים אותה.