מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> חדש: בוקריה פתח תקווה

חדש: בוקריה פתח תקווה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ומהבופה? סלט ארטישוק כבוש, סלט טונה של אלופים, ממרח טופו ועגבניות מיובשות, קונפיטורת משמש, חמאה הולנדית, גבינת גאודה-קימל וממרח שום-קונפי. וכל זה רק ממחצית הסיבוב הראשון בעגלות..." הבוקריה, מסעדה חדשה בפתח תקווה, מנסה לכבוש את הלב והבטן שלנו עם ארוחות בוקר המוגשות לאורך כל היום, שבעה ימים בשבוע. דן תורן יצא לבדוק את המקום החדש, וחזר עם בטן מלאה, חור נוסף בחגורה וחיוך גדול מרוח על הפנים

שיעור לשון: אם לנגר נגריה, לסנדלר סנדלריה ולמסגר מסגריה - מה לרעב? בוקריה!

אבל צחוק בצד לרגע, וגם שיעור בלשון בצד... קפצתי עם הברמנית האהובה עלי שני, לביקור מלא תענוגות בבוקריה, מסעדה חדשה בפתח-תקווה. אכלנו ארוחת בוקר בשעה שמונה בערב, שתינו קוקטיילים וניהלנו שיחה מרתקת על מסעדנות. היה כל כך כיף!

איך אתה אוהב את הבוקר שלך?


מרבית בתי הקפה יציעו תפריט ארוחת בוקר, לרוב די סטנדרטי ולא מפתיע, ואיפשהו בין הקונטיננטליות לבין הישראליות הרווחת, אנחנו מסתפקים באומלט עם פטריות או סלסלת לחמים ושני מטבלים. לצד זה, היות שאנו עמ שאוכל עם עיניים גדולות, וכיס קטן ברוב המקרים, לא מעט מקומות אימצו את טרנד הבופה, שבו הישראליות פורצת במלוא הדרה - צלחות על גבי צלחות על עוד צלחות, עמוסות בכל היצע הסלטים, הלחמים, הגבינות והממרחים. בדיוק במקום בו הישראליות פוגשת את הצלחת והכרס פוגשת את החור הבא בחגורה.

והנה, הבוקריה בפתח-תקווה, מציעה משהו חדש ומרענן ששוכן בדיוק במקום הנכון שבין ארוחת בוקר מפנקת ומלאה בכל טוב, לבין בופה עשיר שממלא את החריצים הקטנים בין האומלט ללחם.

תגידו שלום לבוקריה


ממנות בוקר "סטנדרטיות" כגון שקשוקות מעניינות, דרך מנות בשר ודגים, ועד לקינוחים מרוממי נפש ואת רמת הסוכר בדם - הכל מוקפד, משמח ובעיקר מאוד לא רגיל. אבל זה לא הכל וזה אפילו לא הרוב, כי בבוקריה תמצאו שלוש עגלות של בופה איכותי ועשיר הממוקמות במרכז המסעדה, ועל העגלות ניצבים דגים כבושים, סלטים מרתקים לצד אנטיפסטי, ממרחים ומטבלים מרגשים, לחמים טריים הנאפים במקום וגם כמה גבינות שאני בעצמי, שמנמן ואכלן, עוד לא שמעתי עליהן.

את השולחן חלקנו עם רן אלקובי, המייסד והמנהל של הבוקריה, שגם פינק אותנו בקוקטיילים מגניבים וגם סיפק נושאי שיחה מעניינים, שתאמינו או לא, היו משמינים לא פחות מהמנות עצמן. רן מדבר בגאווה על תודעת שירות שמתחילה כבר בשלב בחירת הפרודוקטים למטבח ומסתיימת קצת אחרי שאחרון המלצרים במסעדה פושט את הסינר וסופר את הטיפים. "את המסעדה הזו הקמנו על טהרת האהבה לאוכל וחיוכים", אומר רן, "וזה המסר שעובר כאן מהמטבח, דרך הצלחות ועד לשולחן. ברור לי ולצוות שאנשים באים לכאן בשביל להנות, לפני שהם באים לכאן בשביל לשבוע. ההנאה היא חלק בלתי נפרד מהחוויה הכוללת, ובעיני המנה עצמה היא רק אמצעי ובוודאי שלא המטרה".

מהתפריט או מהבופה - זו השאלה?


בין ביקור אחד לאחר בבופה הספקנו לטעום כמה מנות מעניינות במסעדה וביניהן מנת סלמון ברוטב חרדל-שמנת עדין שהוגש על מצע שעועית ירוקה צלויה ורעננה, אנטרקוט על פירה עם מרווה בתוספת ביצת עין מעל, שקשוקה מנגולד מוקרמת עם גבינת קשקבל במחבת לוהטת, וגם טריו פטריות פורטובלו גדולות שמולאו בתרד וגבינת עיזים אוורירית וטעימה. ומהבופה? סלט ארטישוק כבוש, סלט טונה של אלופים, ממרח טופו ועגבניות מיובשות, קונפיטורת משמש, חמאה הולנדית, גבינת גאודה-קימל וממרח שום-קונפי. וכל זה רק ממחצית הסיבוב הראשון בעגלות.

את המבחר של הבופה ניתן לשלב עם המנות הקבועות בתפריט או אפשר לאכול רק מהבופה. הצמחוניים שבינינו יוכלו להתענג בבוקריה ממנות כמו סינייה ארטישוק, פרחי כרובית צלויים עם שמן כמהין על מצע טחינת כמון וביצת עין, לביבות כרישה, לבבות קישוא בציפוי פנקו וארטישוק איטלקי. אוהבי הבשר והדגים מוזמנים לטעום סטייק אנד אגז, חזה עוף בליווי ריזוטו ים תיכוני, שקשוקה מרגז, פרגית הבית לצד מג'דרה, פרוסות סלמון מעושן וביצה קריספית. הטבעוניים שבחבורה בקלות ימצאו מנות מפנקות כמו קישוא ממולא ואורז, בטטה ושומר אפויים עם קרם טופו ועשבי תיבול ופלאפל טופו עם עשבי תיבול וטחינה. במקום מוצעות גם אופציות לילדים - שתי ביצים לבחירה או פנקייק עם שוקולד לבן/מייפל/פירות יער. הקינוחים שיסגרו לכם את הפינה המתוקה של הארוחה הם עוגת גבינה אפויה, טרין שוקולד בליווי גלידת פיסטוק, קראנץ' עוגיות במילוי קרם לוטוס, גלידת טחינה עם סילאן ושערות קדאיף וגם כנאפה מסקרפונה עם גלידת וניל.

ועכשיו ניפרד לשלום מהסופרלטיבים והמחמאות וניגש לשורה התחתונה. הבוקריה היא ללא ספק MUST לאוהבי החיים הטובים. מסעדה מושקעת ונטולת יומרות שמקדשת את אהבת האוכל הטוב תוך שמירה על מחירים אטרקטיביים ושירות יוצא דופן.

ואם על מוזיאון חיל האוויר אומרים שהוא "רק 20 דקות מבאר-שבע" אז מה תגידו על הבוקריה בפתח-תקווה? היא ממש כאן לידכם.