"מנת הדג הייתה מצויינת ועשירה מאוד בטעמים: דג פריך ורך עשוי בצורה מושלמת, פטריות היער הבשרניות, האספרגוסים וקציפת הפורצ'יני הוסיפו טעמים אדמתיים ועשירים". יונתן שטרנברג במשכנה החדש של מסעדת השף הכשרה בירושלים, אנג'ליקה
"זו אינה הפעם הראשונה שאני אוכל ירקות המוגדרים קריספיים, אבל אלו היו מעולים, כמו גם הצלעות שהיו מתובלנות די באגרסיביות במלח ופלפל, מה שמאוד החמיא להן והשאיר טעם של עוד בפה..." גיא סופר-זמרני במסעדת השף החדשה של גיא פרץ באשדוד, אנדיב
חיפה מארחת בחול המועד סוכות את פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29. בתכנית: 280 הקרנות של סרטים חדשים מרחבי העולם מהם כ-70 סרטים ישראלים חדשים, בכל הז'אנרים המוקרנים בנוכחות יוצריהם. סרטי הפסטיבל מוקרנים, במשך עשרה ימים, בחמישה אולמות לאורך רכס הכרמל, מן הבוקר ועד חצות. וכמובן, ארוחות מעולות במסעדות
"נחת על שולחננו נתח אימתני של 800 גרם אסאדו שעבר תהליך של השרייה למשך יממה במרינדה מתקתקה, 3-5 שעות בתנור העישון ו- 10-12 שעות בתנור בחום נמוך למשך כל הלילה - המנה היתה מעולה" קרין אביב לוקחת את בן הזוג לערב קרניבורי במסעדת מיט בחיפה
פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29 בחיפה יתחיל ביום רביעי ה-19.9. גם השנה, חברו מסעדות רבות בעיר לחגיגה הקולנועית, ומציעות לכם מבצעים מיוחדים בתקופת הפסטיבל, שיימשך עד ל-28 לספטמבר. לפניכם המלצות לסרטים ולמסעדות
"קדירת הפטריות מעניינת לא פחות. גם כאן הבסיס למנה הייתה קערית פחממתית, הפעם של בצק שמרים, שערסלה פטריות ועגבניות שרי, שוחות ברוטב רוזה עשיר ומוקרמות בגבינת פרמז'ן..." גיא סופר זמרני חוזר מחופשה בחו"ל ישר למסעדת ערמונים באשקלון
"תחת השם הסתמי "מח עצם" הופיעה צלחת מרשימה ובה ניצבו כחיילים ארבע עצמות מח אפויות בתנור עם עשבי תיבול, על פירה חצילים בשום, כשהטעם הבשרי המרוכז של המח מתמזג בטעם הקליה המודגש של החציל..." שפרה צח בסבסטיאן הרצליה
ריבועי סלמון בכבישה ביתית מדוייקת מאוד, שמקבל טוויסט של צבעוניות וטעם בזכות השידוך עם קרם אבוקדו, איולי ביתי, סילאן, וטוסטונים בניחוח שום. מנה קיצית כיפית בצבעי כתום-לבן-ירוק שפותחת את התיאבון להמשך. שפרה צח, לה פאווה, ירושלים
"הדג היה עשוי בצורה מושלמת – שכבת עור פריכה, קראסט של פלפל שחור ותבלינים, ובשר הדג הלבן היה רך ועסיסי" יונתן שטרנברג מגיע לנויה בירושלים ומופתע מטעמי המנות הכשרות שהונחו על שולחנו
"הסופריטו של מודרן, אחת ממנות הדגל של המקום, היא מנה ענקית המשלבת את המתכון המסורתי של בישול ארוך של תפוחי אדמה וחתיכות בשר יחד עם ערמונים, ארטישוק, מעט עגבניות שרי ופלפל קלוי". יובל בלנקובסקי, מסעדת מודרן, מוזיאון ישראל בירושלים
רוצים להנות מכל המחמאות על ארוחת החג שהגשתם לשולחן אבל לא באמת לעמוד שעות במטבח בין סירים מהבילים - ממש בשבילכם ריכזנו את המסעדות המציעות פתרונות לאירוח מושלם בחגים
"בשר כזה עוד לא אכלתם. הנתח הגדול, כ-250 גר' ועוד קצת, היה צלוי לרמה מושלמת, אדמדם בליבו וצלוי מכל צדדיו מבחוץ" דן תורן לוקח את קארין שלו למסעדת סזאר הרומנטית בפארק המדע ברחובות
"הקרפצ'יו שלי מגיע על צלחת ענקית שמרופדת בצפיפות בפרוסות פילה דקיקות, כבושות קלות. מנה שיכולה להספיק בקלות לשניים, לולא שמרתי עליה בקנאות לעצמי..." שפרה צח מבקרת בטאבולה הרצליה פיתוח ומתרשמת ממנות קלאסיות מוצלחות
"לא רק שאין לנו מה להסתיר, אנו אפילו גאים להראות לכם מה אנו עומדים להגיש לכם ואיך אנחנו מכינים את זה" אדם בר, ארוחת ערב, דגים 206, תל אביב
"פסטייה מרוקאית שהוגשה בליווי ריבת שרי ברנדי התגלתה כשילוב שמקורו בגאונות, לא פחות" רוני חזן לוקחת את בן הזוג לארוחת פינוקים במסעדת קונפי בחיפה
"המנות היו מרהיבות בצבעיהן, הצלחות היו עשירות בפרטים ומיד עם הביס הראשון הבנתי שלכל פרט יש טעם ברור וחיוני לשלמות המנה". דן תורן לוקח את בת זוגו לארוחה מקסיקנית מסורתית במקסיקנה, תל אביב
שפרה צח ובן זוגה סועדים במסעדת השף, אוליב ליף, תל אביב. מנות ראשונות עם טוויסט, נתחי בשר בהגשה לא שגרתית וקינוחים שעומדים בכבוד באתגר הכשרות.
"לא רק המנות, גם האווירה במגדלור משדרת אופי משפחתי, וכל אחד שנכנס עוצר לכמה דקות של שיחה עם בעלת המקום..." שירלי רחמים נפרדת מיפו בבר המגדלור ששוכן בבית עתיק בעיר העתיקה
"יש לי חולשה לדגים כבושים ואלו של איטליה הקטנה היו לא פחות ממצוינים – טריים, מוצקים, ומלוחים במידה..." - יונתן שטרנברג מבקר באיטליה הקטנה המחודשת ומגלה שתפריט חלבי - אאוט, תפריט בשרי - אין.
"לא נשארה אפילו חתיכה אחת מהדניס, והסטייק, שהיה רייר בדיוק כמו שביקשתי, היה עונג צרוף..." עופר פרוסנר מבקר בדרבי בר דגים בתל אביב.
לרגל ט"ו באב, חג האהבה העברי, רצינו להזכיר שתמיד יש זמן לרומנטיקה, וגם לאכול טוב. אם מדובר בפגישה ראשונה, שהלב פועם בחוזקה וההתרגשות בשיאה, אין כמו מקום רגוע ונעים. גם זוגות נשואים, שהשגרה מכרסמת בהם, צריכים לפעמים מסעדה טובה שתשים בצד את המחשבות על הילדים, העבודה והמשכנתא.
החופש הגדול בעיצומו, וזו הזדמנות טובה לנסוע עם כל המשפחה לירושלים. בבירה מתקיימים שפע של אירועי תרבות, אומנות, מוסיקה, קולנוע, תיאטרון ומחול. גם המסעדות בעיר מצטרפות לחגיגה ומציעות ארוחות ב-88/118 ₪ וארוחת ילדים ב-38 ₪.
נאמוס מציעה את כל מה שנחוץ לארוחה קיצית מרעננת. מנות פתיחה קרות, מבחר מאכלי ים, ובעיקר - תפריט סושי עשיר, חגיגה לאוהבי הז'אנר. שפרה צח מבקרת במסעדת נאמוס, שנמצאת במרינה של הרצליה.
הבחירה של המנות הראשונות התגלתה כמצוינת. על פטריות פורצ'יני ויער עם ברווז מעושן נחה לה ביצה רכה שנבצעה אל מול עיננו והחלה להגיר את החלמון הזהוב אל הפיטריות הריחניות
ה-4 ביולי הוא אולי באופן רשמי יום העצמאות האמריקאי, אבל אם תשאלו את הישראלים מדובר בעוד סיבה למסיבה. האמריקאים יהיו עסוקים בברביקיו, זיקוקים ומצעדים וכאן אצלנו בארץ, המסעדות האמריקאיות יחגגו עם שלל בשרים משובחים, המבורגרים עסיסיים, בירה תוססת ומוזיקה מקפיצה.אובמה אומנם לא יישב בשולחן ליד אבל לפחות תרגישו כמו באמריקה.