מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על סבסטיאן הרצליה

סבסטיאן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"תחת השם הסתמי "מח עצם" הופיעה צלחת מרשימה ובה ניצבו כחיילים ארבע עצמות מח אפויות בתנור עם עשבי תיבול, על פירה חצילים בשום, כשהטעם הבשרי המרוכז של המח מתמזג בטעם הקליה המודגש של החציל..." שפרה צח בסבסטיאן הרצליה

אל "סבסטיאן" הגענו ערב צאתנו לחופשה, וטוב שכך. אין כמו אוכל טוב ושתיה בצדו כדי לשחרר את הראש לקראת הבאות. גם מיקומה של המסעדה מספק את האסקפיזם הדרוש. איכשהו היא מצליחה לשלב בין מיקום מרכזי בלב הרצליה פיתוח, לבין כניסה כמעט נסתרת מהעין, שמובילה אל חלל פנימי גדול ומרפסת צדדית נעימה, בה התיישבנו.

ראשית הרמנו שתי כוסיות קוקטייל לפתיחה – נגרוני, על בסיס קמפרי-ג'ין-ורמוט עם קליפת תפוז לחובבת המריר, ואפריקטוני עם חלבון ביצה מוקצף ובזיקת קנמון מעל לחובב הטעם הפירותי. וכשהראש חושב חופש, הלב משתף פעולה ומרשה לעצמו קצת יותר. כך, למשל, ההתלבטות שלי, בין שני סוגי סשימי, נפתרה בכך שהזמנתי את שניהם, כשכל אחד מהם לוקח לכיוון אחר: הסשימי טונה הוגש ברוטב צ'ילי ובצל ירוק שנותן למנה גוון אסיאתי, בעוד שהסשימי לוקוס הוגש על רוטב פלפלים צהובים עם נענע וכוסברה, שמעניקים לו טאצ' ים-תיכוני רענן.

התלבטות דומה נרשמה בצד השני של השולחן לגבי מנות הפתיחה הבשריות, וגם היא נפתרה בשיטת הגם-וגם. וכך הגיעה לשולחן תחילה מנה נדיבה וכיפית של פרוסות ברזואלה בכבישה ביתית, עם רוטב מוסטארדה חריף-מתקתק וטוסטונים. ואז הגיע הספיישל של היום, ומבחינתנו הספיישל של הארוחה כולה. תחת השם הסתמי "מח עצם" הופיעה צלחת מרשימה ובה ניצבו כחיילים ארבע עצמות מח אפויות בתנור עם עשבי תיבול, על פירה חצילים בשום, כשהטעם הבשרי המרוכז של המח מתמזג בטעם הקליה המודגש של החציל. "תכניסו את זה מהר לתפריט הקבוע" יעצנו למלצרית שלנו, "הצלחה בטוחה".

התפריט של סבסטיאן עושה טוב למילה פיוז'ן. ההיצע מגוון במידה, מבלי לגלוש להפרזה. אגף העיקריות מציע כמה מנות פסטה מיוחדות, 3-4 מנות דגים ופירות ים, וסוגים שונים של בשר ועוף. מתוכם הוא בחר בסטייק צלע לבן עשוי ברוטב צ'ילי ודבש, ואני בקבב טלה עם עגבניות ובצל שרופים וטחינה "הר ברכה", וכל אחד מאיתנו השתקע בהנאה בצלחתו, יחד עם עוד אלכוהול, כמובן.

ומכיוון שחופש הוא לא הזמן לספור קלוריות, לא ויתרנו על קינוחים. וכאן שדרוג הוא שם המשחק. כל מנה מוכרת מפתיעה עם איזשהו חידוש. בתוך הקרם ברולה הקלאסי משולבים דובדבני אמרנה חמצמצים שמעניקים לו טעם מיוחד. אל הפחזנית במילוי קרם שנטילי מתלווים פלחי תאנים ומנגו, שיחד עם טוויל שוקולד לבן הצטרפו למנת סיום מפוארת.