Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על סזאר ברחובות

סזאר ביסטרו בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בשר כזה עוד לא אכלתם. הנתח הגדול, כ-250 גר' ועוד קצת, היה צלוי לרמה מושלמת, אדמדם בליבו וצלוי מכל צדדיו מבחוץ" דן תורן לוקח את קארין שלו למסעדת סזאר הרומנטית בפארק המדע ברחובות

לו הייתי צריך להמליץ על ארוחה טובה בניו-יורק, לבטח הייתי אומר "תאכלו ברחובות", הדוכנים הפזורים ברחבי העיר השוקקת מספקים מנות טעימות ומשביעות ללא ספק. אך בינתיים, כל זמן שאני צריך להמליץ על ארוחה טובה בישראל, אני ממליץ "תאכלו ברחובות!" כיוון שבעיר הזו תוכלו למצוא את סזאר, הביסטרו האהוב עלי לאחרונה - ללא ספק!

ביום חמישי התיישבנו, קארין שלי ואני, לארוחה אינטימית בסזאר ביסטרו שבפארק המדע ברחובות ולמי שלא יודע, פארק המדע הפך בשנים האחרונות למתחם בילוי שוקק חיים, מלא במסעדות, ברים ובתי קפה. הרחובות צבעוניים ומלאי חיים ואיך לא, גם בתי העסק.

התיישבנו סביב שולחן מבודד ושקט שמשקיף על הרחוב מהקומה השניה. המסעדה עצמה מאוד רומנטית אך עם זאת משוחררת, דינאמית ועירנית - סוג של דיינר אמריקאי משודרג שנעקר מניו-יורק ונחת בישראל.

עוד לפני שזכינו לסיוע ממעיין המלצרית המסורה, עיינו בתפריט המרשים שהציע הסבר מפורט לכל מנה והציג מגוון מנות מפתה ומרשים הכולל כמעט הכל, ממנות פסטה עשירות, דרך נתחי בשר יחודיים ועד לקינוחים מעוררי חשק לסוכר. היצע האלכוהול במסעדה היה מפתיע וכלל יינות יוקרתיים במחירים מפתיעים, בירות בוטיק לאוהבי המשקה וגם לא מעט קוקטיילים צבעוניים.

בסזאר, כמו בהרבה מקומות אחרים, הביס הראשון הוא דווקא מהשירות והאווירה ולא מהאוכל. ובכן, במקרה הזה היה הביס עסיסי ונעים כיוון שהאווירה במסעדה עשתה את שלה; המלצרים לבושים בשחור אחיד וסינרים לבנים ארוכים, שומרים על קשר עין עם כל השולחנות, דואגים לחייך ולשרת את הסועדים במקצועיות, המטבח משחרר מנות ריחניות ללב המסעדה ומשם הן מפיצות ניחוחות טעימים בדרכן לשולחנות והכל כעסקת חבילה אחת - פשוט מענג.

רומנטיקה ושירות, אווירה... הכל נהדר אבל מה עם האוכל?!
אז פצחנו בסעודה גדולה שהתחילה עם מנת ניוקי בשמנת וכמהין - מנה מנצחת וטעימה שהוכנה בהקפדה עילאית. הניוקי בושלו לרמה מדויקת, הרוטב היה קטיפתי וטעם הכמהין ניכר בו במידה נכונה ולא תוקפנית. לצד הניוקי בלסנו צלחת מרשימה של קרפצ'יו סינטה בקר שהוגש עם מערום עלים ירוקים טריים, גירודי פיקורינו ריחנית וצמצום של בלסמי איכותי. לצד כל אלו הוגש לחם הבית עם חמאה עדינה וזיתים מומלחים שהפכו את חלקה הראשון של הארוחה למושלם ולא פחות מזה.

שתי לגימות מהבירה ושיחה קצרצרה עם מעיין המלצרית הביאו אותנו למנות העיקריות. לשולחן הגיעו בזו אחר זו שתי מנות גדולות מאוד וריחניות - פילה בקר עם ניוקי ברוטב יין אדום ופטריות יער, ופסטה (פורצ'יני דל בוסקו) עם פטריות פורצ'יני ואספרגוס בחמאת כמהין.

חברים וחברות, בשר כזה עוד לא אכלתם. הנתח הגדול, כ-250 גר' ועוד קצת, היה צלוי לרמה מושלמת, אדמדם בליבו וצלוי מכל צדדיו מבחוץ, נח על מצע עשיר של ניוקי ברוטב יין אדום ופטריות בשרניות.

הפסטה, שהוגשה אף היא בכמות מכובדת מהרגיל, הפיצה ניחוחות כמהין ואספרגוס, בושלה לאל-דנטה מדויק מאוד, נחה ברוטב לבנבן ונעים מאוד למאכל.

לצד המנות המרשימות זכינו ללגום מעט יין איכותי אך מה שהרשים באמת היה דווקא המחיר. בסזאר מציעים "תפריט יין חברתי" שהוא למעשה תפריט יין רגיל אך המחירים בו "סוציאליים" להפליא. לא עוד בקבוקים במאתיים שקלים. במסעדה הזו תוכלו ללגום יינות ממיטב היקבים והבצירים במחירי בקבוק מאוד נמוכים. כחובב יין הופתעתי וכחובב אוכל התענגתי לי על ארוחה דשנה עם יין ישראלי טוב.

קינחנו את הארוחה בקרם ברולה נהדר ומלבי הבית, שניהם טריים מאוד ומוגשים בצורה מזמינה.

ולסיכום, חברים, כל מילה נוספת מיותרת. בפעם הבאה שתרצו לאכול טוב, חסכו לעצמכם את הגיחה לתל-אביב ואת חיפושי החניה. אין צורך להרחיק למסעדות כפריות בצפון או למסעדות שף בהן נפרדים משכבות נכבדות בארנק. פשוט הזמינו מקום בסזאר וסעו לרחובות.