Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת מיט בחיפה

מיט בחיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"נחת על שולחננו נתח אימתני של 800 גרם אסאדו שעבר תהליך של השרייה למשך יממה במרינדה מתקתקה, 3-5 שעות בתנור העישון ו- 10-12 שעות בתנור בחום נמוך למשך כל הלילה - המנה היתה מעולה" קרין אביב לוקחת את בן הזוג לערב קרניבורי במסעדת מיט בחיפה

תמיד כיף להתחיל את השבוע במסעדת בשר במיוחד לנו, זוג קרניבורים גאה! בסבר פנים נעים ומזמין התקבלנו במסעדת מיט ע"י אוהד, אחד מהשותפים במקום, שהפגין המון אמביציה ואמונה בצדקת הדרך כי למיט מגיע להתברג בין חמש מסעדות הבשר הטובות בארץ.

לפני הארוחה, קבלנו מאוהד הסבר מעמיק על מקורות הבשר, כמעט כל הנתחים באים מפרות רמת הגולן הרכות והמפונקות, מקורות הפחם (ארגנטינה / אפריקה). זכינו לראות את המעשנת המפיצה ארומה של עץ דובדבן ואחראית לעשן נתחי אסאדו, סלמון, אנטריקוט וסינטה. במקרר הבשר המרשים, שחלקו נגלה גם לעיני הבאים למסעדה, ניתן לראות שכל נתח קצבים מקבל טיפול VIP.

שני מוקדים מרכזיים במסעדה. האחד, ארון היין המרשים שאוהד מטפח, תוך מתן כבוד בעיקר ליינות בוטיק תוצרת הארץ. השני, המטבח הפתוח, הנקי והמצוחצח בו אפשר לראות איך הגריל מן והגריל מנית מחוללים את הקסמים.

את הארוחה במיט פתחנו עם קרפצ'יו סינטה בזיגוג רוטב בלסמי מצומצם, עם שמן זית וגבינת פרמז'ן מגוררת - מנה קלאסית שבוצעה באופן כמעט מדוייק, ועם פטה כבד עוף בליווי טוסטונים וקונפיטורת פירות העונה – מנה מומלצת שבוצעה באופן אריסטוקרטי.

אל השולחן הוזרמו עוד מנות פתיחה וביניהן לחם הבית הנאפה במקום בליווי מטבל פטרוזיליה שמיר ומטבל צ'ילי - המטבלים היו מאוד טעימים. חציל צרוב במרק טחינה עם גרגרי חומוס – מנה עם טוויסט נחמד של גרגרי חומוס שלא מצופים מהמנה המוכרת. מנת סלט עגבניות עם צנונית, בצל סגול וגבינת כבשים שהשתרבבה לתפריט מחשש שתגיעה לקוחה ביום של דיאטה ולא תבין עד כמה חלבון מן החי חשוב לקיומנו היומיומי.

גן השעשועים היה מדליק אבל אז הגענו ללונה פארק של הגדולים עת נחת על שולחננו נתח אימתני של 800 גרם אסאדו שעבר תהליך של השרייה למשך יממה במרינדה מתקתקה, 3-5 שעות בתנור העישון ו- 10-12 שעות בתנור בחום נמוך למשך כל הלילה. אחרי מסע שכזה יצאה מנה רכה והעצמות ניתקו מהבשר בקלות. כל מה שיכולנו לחשוב על המנה הזאת זה קודם כל על הכבוד שמגיע לתהליך עצמו והתוצאה בהחלט הצדיקה את ההשקעה, המנה היתה מעולה!

אחריו בתור הגיעו על הפריז'ה, הכלי עם גחלים למטה ששומר על חום הבשר, אנטריקוט מיושן מרמת הגולן. מבחינתנו היתה זאת מנת הדגל ולו בשל הסיבה שאנו פחות אוהבים את הנתחים השומניים. הבשר היה רך וטעים וירד מהאש בדיוק בזמן. לידו הגיעה מנת דיאגיטו פילה בה לקחו נתח פילה ורוקנו אותו מתוכנו (כן, כמו תפוח שמרוקן מליבתו) אל הליבה הפנויה נכנס ביקון מוקפץ ביין, את הנתח הממולא כיסתה גבינה הולנדית בעלת חריפות מעודנת ונתחי בייקון. המנה הזאת היא פרי המצאתו של אדווארדו, גריל מן שעבד בעבר במסעדה, ובכך השאיר את חותמו. מנה קצת גדושה לטעמי ומנסה מדי להרשים.

הקינוחים שלנו באו מעולם השוקולד, על פי בקשתנו, כי אנחנו גם קרניבורים אבל בראש ובראשונה שוקוהוליקים. עוגת ביסקוויטים עם ניחוח ביתי ועוגת מונט בלאנק שנחמד לסיים איתה את הארוחה.

את הארוחה ליווה יין מיקב ויתקין, פטיט סירה, 2009. יין נעים וטעים, לא כבד מאוד, ומתאים מאוד לארוחה גדושת בשר.

צוות המסעדה דואג לעבור בין שולחנות הסועדים במקום ובודק האם הכל טעים להם. השרות מאוד אדיב והצוות יעשה הכל לוודא שהאורחים נהנים ומפיצים את הבשורה על מסעדת בשר ברמה שנמצאת לה אי שם ברח' הנשיא בחיפה.

ועוד משהו במיוחד עבור אוהבי הבשר והסרטים - במהלך פסטיבל הסרטים הבינלאומי (19-28.9) המתקיים בעיר זו השנה ה-29, יציעו במסעדת מיט תפריט במחיר מיוחד של 109 ₪ לסועד - מומלץ מאוד להגיע, אנחנו נהנינו ובטוח נחזור לכאן שוב.