Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת מקסיקנה בתל אביב

מקסיקנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"המנות היו מרהיבות בצבעיהן, הצלחות היו עשירות בפרטים ומיד עם הביס הראשון הבנתי שלכל פרט יש טעם ברור וחיוני לשלמות המנה". דן תורן לוקח את בת זוגו לארוחה מקסיקנית מסורתית במקסיקנה, תל אביב

במסגרת אהבתי לאוכל זכיתי לפקוד מסעדות שונות ומשונות - מתאילנדי להודי, דרך מזרחי ואירופאי, ואפשר להגיד שאכלתי כמעט הכל. ובכן, הכל טוב ויפה אבל אוכל טוב זה תענוג מסוג אחר ובשביל מנה מוצלחת אני מוכן לנסוע רחוק ולשלם הרבה.

והנה, הפתעה נעימה, טעימה ובמחיר מפתיע בהחלט המתינה לי לא רחוק מהבית, ממש מתחת לאף ברחוב בוגרשוב בתל-אביב. אמיגוס, מסעדת מקסיקנה הוותיקה אירחה אותי ואת קארין שלי לארוחה מקסיקנית מסורתית ובין טקילה למרגריטה גם הספקנו לקבל מעט תרבות מקסיקנית.

שי, בעליה של מקסיקנה, אמנם לא גדל במקסיקו אבל דאג לבקר בה, לחיות בה תקופה ולהביא עמו לארץ את המטבח המקסיקני האמיתי. תשכחו מכל ההמצאות האמריקאיות והיומרות הישראליות לאנטריקוט בטורטיה. חברים, האוכל המקסיקני מפתיע בטעמיו המיוחדים ומשאיר טעם של עוד.

את הארוחה התחלנו בסלט אנסלדה קון-פינייה ובו ירקות טריים, אננס רענן, רטבים עתירי טעם וגבינת פטה, ובטוסטאדה קון-פויו - טורטיה קריספית ועליה עוף בבישול מאוד איטי שקיבל טעמים מעושנים ורכות יוצאת דופן, עם רוטב צ'פוטלה עסיסי ומעט שעועית שחורה. שתי המנות היו מרהיבות בצבעיהן, הצלחות היו עשירות בפרטים ומיד עם הביס הראשון הבנתי שלכל פרט יש טעם ברור וחיוני לשלמות המנה.

את מנות הפתיחה שטפנו בכוסית טקילה חביבה. אגב, בבר של מקסיקנה אפשר למצוא כמעט שלושים סוגי טקילה, מהמוכרות והידועות ועד לנדירות ומיוחדות שיובאו לישראל אחרי שנרכשו בפזו'ס.

המנות העיקריות שמילאו את השולחן היו טורטיות קון-קרנה ואנצ'לדה קרנה, שתי מנות בקר עשירות ומלאות בכל טוב. הטורטיות כוסו ברוטב מולה וגבינת צ'דר מותכת, ומולאו בבשר שעבר בישול איטי יחד עם שעועית אפויה והרבה טעמי פלפל מיוחד, ואילו האנצ'לדה הוגשה פתוחה ופרוסה על צלחת גדולה כשמעליה צ'ילי קון-קרנה טעים ועשיר.

בין מנה למנה הספקנו לחקור מעט את שי שסיפר על המסעדה, על הקהל המגוון ועל הצוות המיוחד במסעדה; יש המון המצאות אמריקאיות סביב כל האוכל המקסיקני. החלטתי שאני מביא את המקור ממקסיקו ולא מסתפק במתכוני ביניים מטקסס. שי מספר באהבה על המסעדה והמנות המוגשות בה. לא פשוט להחזיק מסעדה בתל-אביב במשך שבע שנים ולהצליח לשמור על רמה כה גבוהה. אנחנו לא מתפשרים על כלום! השירות הוא ברמה הגבוהה ביותר, המטבח מתנהל בהקפדה יוצאת דופן והתפריט מכיל מנות שמתאימות לכולם.

כסועד יכולתי לתמוך בכל מילה - האוכל טעים, טרי ורענן להפליא. הצוות מקצועי, חייכן, זריז ואיכפתי ואולי יותר מהכל, כשיושבים במקסיקנה מרגישים כמו במסעדה מקומית בטיחואנה.

עוד טקילה ועוד מרגריטה והנה הגענו לקינוח. את השולחן תפסו שתי צלחות גדולות ועליהן קינוחים מקסיקניים מסורתיים: טרס לצ'ס, עוגה משלושה סוגי חלב ועליה פירות יער אדמדמים ורוטב מתקתק שהוגשה עם גלידת וניל מרעננת, ומונטסומה - מיני-פאי ובו בננות מקורמלות ברוטב שוקולד-צ'ילי מעניין ומפתיע, מתקתק עם נגיעות פיקנטיות מפתיעות.

בסופו של דבר לא היתה ברירה והיינו צריכים לסיים את הביקור המרתק במקסיקנה אך אילו יכולתי להשאר, לבטח הייתי זורק על עצמי איזה סומבררו ופונצ'ו כדי להשלים את החוויה.

מה עוד קורה במקסיקנה?
בתאריך 22 באוגוסט תתקיים מסיבת שבע השנים למסעדה במסגרתה יוגשו מנות מיוחדות, המון טקילה ובשביל שיהיה שמח גם בעיניים ובאוזניים, חבורת מריאצ'י תהלך בין הסועדים, תנגן ותעשה שמח בסטייל מקסיקני אמיתי (מומלץ להזמין מקום מראש).

ולהורים שביניכם, כדאי שתדעו - לאחרונה הושק תפריט ילדים טעים הכולל מנות עדינות בטעם ועשירות בערכים תזונתיים. לילדוד'ס שיאכלו יפה יחולקו חוברות צביעה וקעקועים עם סמלי המסעדה.

צ'או אמיגו'ס!