מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אנדיב אשדוד

אנדיב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"זו אינה הפעם הראשונה שאני אוכל ירקות המוגדרים קריספיים, אבל אלו היו מעולים, כמו גם הצלעות שהיו מתובלנות די באגרסיביות במלח ופלפל, מה שמאוד החמיא להן והשאיר טעם של עוד בפה..." גיא סופר-זמרני במסעדת השף החדשה של גיא פרץ באשדוד, אנדיב

כבר הרבה זמן אני מחכה להזדמנות להעביר ערב שקט עם חבר טוב. רק שנינו, בלי האשה ובלי לחץ של זמן. ההזדמנות נחתה עלי השבוע, האישה בסרט עם חברה, מצוין, אני אמצא לי מה לעשות.

אספתי את א'.
- יש לנו ערב שלם לעצמנו, לאן נלך?
- אני רעב
- מצוין, נמצא איזו מסעדה טובה ושקטה, ונבלה שם את הערב.

אני מראש פסלתי את אזור המרכז בגלל פקקים ורעש, רציתי משהו שונה לשם שינוי. מקום שקט יותר, עם אוויר טוב ובלי בעיות חניה. ההחלטה נפלה מהר יחסית - אנדיב בטיילת באשדוד, המסעדה החדשה של השף גיא פרץ שעוד לא ביקרנו בה. כל הטיילת מלאה בחניות אפורות, נוף לים, ובריזה - מה עוד צריך? אה כן, אוכל טוב ושירות טוב.

אנדיב ממוקמת בקומת הקרקע של מלון West, והכניסה היא דרך הלובי. העיצוב חגיגי ומשדר יוקרה ורצינות, כל מה שנחוץ לפגישה עסקית שקטה, או ארוחה רומנטית בערב.

התפריט באנדיב מרשים. חומרי גלם מעניינים, מנות מורכבות, ואיזון טוב בין בשרים לדגים. א' אינו מחובבי הדגה, ולכן אנחנו התמקדנו באזור הבשרים בתפריט, אבל בלי לחם הבית לא ניתן אפילו להתחיל לחשוב. לשולחן מוגשת ג'בטה חמה עם טפנד, שום קונפי, ממרח פלפל חריף, וממרח טחינה עמבה. הלחם החמים פתח את התיאבון, ומצאתי את עצמי מחסל את הרטבים עם כפית כשחיוך מרוח על פרצופי, רק לגלות שמביאים לנו ג'בטה חדשה אחרי מספר דקות, וצריך לבקש רטבים חדשים... גם השנייה חוסלה באותה מהירות כמו הראשונה.

לאחר שסיימנו לנשנש את לחם הבית זרמו הראשונות לשולחן: סלט אנדיב (48 ש"ח) – מגיעה כמות עצומה של עלי אנדיב (עולש) צעירים, סלק, צנוניות, פקאנים מסוכרים, בצל סגול, שקדים קלויים, ועל הכל – וינגריט הדרים. מדובר בסלט מאוד טעים ולא שגרתי.

מיד אחרי הסלט הוגשה מנה של חציל אנדלוסי (28 ש"ח) – חציל קלוי על שלושה רטבים שונים: קרם אריסה, שום קונפי, ולימון כבוש. משחקי הצבעים במנה הזאת, כמו גם בקודמת, מושכים מאוד את העין, וגרמו לי להבין עד כמה קשה העבודה במטבח מאחורה לפני שהמנות מגיעות לשולחן, גם מעבר להכנת האוכל עצמו.

מנה נוספת הונחה לה על שולחננו, נתחי ארטישוק (32 ש"ח), מגיעה עם שום קלוי והרבה כוסברה, וינגריט חם משלים את התמונה – זו מנה שקמה ונופלת על חומרי גלם, ופה היא קמה ובגדול.

בין לבין הגיעה מלצרית נחמדה ודאגה למלא את בקבוק המים שלנו. מאוד התעניינו אם אהבנו את המנות, וכמובן דאגו גם להחליף צלחות וסכו"ם בין הראשונות לעיקריות.

למנות העיקריות אני בחרתי בפילה בקר (129 ש"ח), ביקשתי וקיבלתי מדרגת עשייה מדיום – הבשר היה פשוט מצוין, הגיע ברוטב יין אדום ולידו קרם שורשים, היה חבל לי להשאיר חצי לא', אבל הסכם זה הסכם, וקיבלתי בתמורה מנת צלעות טלה (139 ש"ח) עם ירקות שורש קריספיים. זו אינה הפעם הראשונה שאני אוכל ירקות המוגדרים קריספיים, אבל אלו היו מעולים, כמו גם הצלעות שהיו מתובלנות די באגרסיביות במלח ופלפל, מה שמאוד החמיא להן והשאיר טעם של עוד בפה גם לאחר שסיימנו את המנה.

אחרי שהאוכל קצת ירד, חלקנו שני קינוחים: סיגר פיסטוק וסופלה שוקולד (38 ש"ח לאחד). שני הקינוחים מעוצבים, כל מנה מגיעה עם כדור גלידה שונה (תשאלו), הסופלה מהטובים שאכלתי עד היום במסעדה בארץ, ומחית הפיסטוקים שהייתה בסיגר פשוט אלוהית... עכשיו רק צריך למצוא תירוץ לחזור לכאן עם האישה.