Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על בר המגדלור שבעיר העתיקה ביפו
לחם בשר הרצליה

המגדלור


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לא רק המנות, גם האווירה במגדלור משדרת אופי משפחתי, וכל אחד שנכנס עוצר לכמה דקות של שיחה עם בעלת המקום..." שירלי רחמים נפרדת מיפו בבר המגדלור ששוכן בבית עתיק בעיר העתיקה

תמה לה תקופה של שנתיים, ובקרוב אנחנו עוזבים את יפו. רק שדווקא רגע לפני שאנחנו נפרדים מהשכונה, פתאום מתגלים המקומות הכי שווים. בר המגדלור, שממוקם בעיר העתיקה על רחוב לואי פסטר, הוא אחד מאלו.

מעשה שהיה

בעיצומן של אריזות הדירה החלטנו להתאוורר קצת מכל הבלגן, ולצאת ממעמקי הארגזים לדרינק או שניים במערה של המגדלור. הכניסה מזמינה ומסתורית, והדרך אליה מוארת בנרות. המגדלור אמנם שוכן כאן כבר שם שנים רבות, אך במתכונתו הנוכחית חגג "רק" את יום הולדתו החמישי.

אחרי דרך הנרות נחשפנו לאווירה קסומה שכללה מוסיקה נעימה, בר ופינות שאנטי מרווחות, וכל אלו בתוך בית עתיק. עוד אנחנו תוהים איך הצלחנו בהליכה קצרה כל כך להגיע לירושלים, קיבלה את פנינו בעלת המקום בר, מחייכת מאוזן עד אוזן.

התיישבנו קרוב לצלחת, על הבר, והחלטנו לפתוח את הערב בקוקטייל אלכוהולי מתקתק. בשבילי - קוקטייל פינה קולדה עם קצת וודקה, שנאפס פירות ועוד כמה פירות טריים, בטעם של פעם, קיצי ומרענן. בן זוגי בחר מכל האפשרויות בקוקטיל אורגזמה, שאליו התווספה קצת וודקה לחיזוק.

כך היה

התפריט של המגדלור הוא פשוט אך מפנק, וקולע לטעם של כולם. לצד פיצות ופסטות אפשר למצוא כאן גם סלטים, טוסטים ומנות ראשונות מגוונות. אנחנו התחלנו עם שתי מנות ישראליות אותנטיות. הראשונה - עלי גפן עם טחינה, לימון ובצל. זוהי מנה נדיבה מאד של עלים עסיסיים וחמצמצים, קלאסיים לנשנוש בריא של פתיחה. יחד אתם הגיע גם החציל הענק, פרוס לאורכו ומוגש ברוטב טחינה וגרגירי רימון, שהוסיפו לו צבעוניות משגעת וחמיצות עדינה. יחד אתו הגיעו גם פיתות פריכות שנקלו בשמן זית וזעתר.

לא רק המנות, גם האווירה במגדלור משדרת אופי משפחתי, וכל אחד שנכנס עוצר לכמה דקות של שיחה עם בעלת המקום. למעשה נראה שכולם מכירים את כולם והגיעו לעוד ביקור משפחתי ונוסטלגי.

למנות עיקריות הלכנו על משהו קליל ומבטיח – טוסט שמפיניון בשביל בן זוגי, שהוגש בצלחת גדולה והורכב מפוקצ'ה קלויה, אקסטרה גבינה צהובה ופטריות שמפיניון טריות, ולצדו קערת ירקות טריים, מבריקים ומעוררי חשק. אני בחרתי בפלטת חמש גבינות מפנקת שכללה גאודה, בולגרית, מעושנת, שמנת ורוקפור. גם היא הוגשה לצד קערית ירקות טריים ופוקצ'ה שנאפתה בתנור. אנחנו חושבים על המרחק בין יפו לירושלים, ומזמינים גם יין לבן איכותי וטוב.

אל המגדלור

המגדלור הוא עניין של פשטות, קסם, שאנטי, נרות, חיוכים ושירות נפלא. כל אלו יחזירו אותי לכאן שוב, גם אחרי שאסיים לארוז. כך שאם אתם מחפשים בר מיוחד באווירה אחרת עם הרבה מקום לחגוג בו באינטימיות או עם חברים – קפצו למגדלור, ובטוח תצטרפו למשפחה. בקרוב, בימות הקיץ, המרפסת של המגדלור תיפתח, ומי שירצה לצאת מהמערה יוכל גם ליהנות מהבריזה היפואית הממכרת. אולי בכל זאת נחדש את החוזה לעוד שנה ביפו?


לחם בשר הרצליה אירועים חדש