Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אוליב ליף בתל אביב

אוליב ליף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שפרה צח ובן זוגה סועדים במסעדת השף, אוליב ליף, תל אביב. מנות ראשונות עם טוויסט, נתחי בשר בהגשה לא שגרתית וקינוחים שעומדים בכבוד באתגר הכשרות.

את מסעדת אוליב ליף אנחנו מכירים לא מהיום. היא מסוג המסעדות שאנחנו שומרים לאירועים חגיגיים. מצד אחד, המיקום שלה בתוך מלון שרתון תל-אביב מקנה לה איזו אווירה חוצלארצית אלגנטית. מצד שני, זו מסעדת שף לכל דבר, בניצוחו של השף צ'רלי פדידה. חביבה עלינו הפרשנות היצירתית שלו למטבח הים-תיכוני, שמשתמשת בחומרי הגלם ובטכניקות הבישול מכל אגן הים התיכון – החל משכנותינו הקרובות ועד המטבח היווני, האיטלקי והצרפתי. כל אלו משתלבים בצלחת למנות יפיפיות לעין וטעימות לחיך.

הנה למשל הגספצ'ו עגבניות שמוגש לנו לפתיחה. עגבניות בשלות, שום, קצת שמן זית ותבלינים – הכי בסיסי שיש, אבל עם הפתעה קטנה: בתחתית הכוס הונח פסטו כוסברה וכל לגימה דרך הקש מעלה אותו אל החיך ומוסיפה טוויסט עוקצני. יחד איתו אנחנו מנשנשים מלחם פארנה מרוקאי ולחם זיתים, שניהם מאפה בית, עם מטבלי שום, זיתים ופסטו.

הראשונות שלנו הן עוד דוגמה לשילוב קולינארי: האחת היא מנה מרהיבה של כנאפה כבד אווז – שכבות של כבד אווז צרוב במחבת, בצל מקורמל ומעטה פריך של אטריות קדאיף מטוגנות, בעיטור של ויניגרט אשכולית אדומה ופירות יער טריים. ייחודה של המנה הוא בשילוב הניגודים שבה, בין חלקלקות הכבד לפריכות האטריות, ובין הטעם המתקתק של הבצל לזה החמצמץ של הפירות. השניה משדכת בין שקדי עגל צרובים לבין ניוקי נימוחים שהוקפצו בציר בשר עשיר וספגו את טעמיו. הניוקי, אגב, מככבים גם במנה עיקרית צמחונית, הפעם על קרם אפונה ירוקה ונענע, בעיטור עגבניות שרי. לפי קצב הגשתה לשולחנות הסמוכים היא מהמבוקשות כאן.

אבל אנחנו בענייני בשרים. בשבילו מנה צבעונית ונדיבה של סינטה עגל חלב צלויה בעשבי תיבול ויין ולצידה ירקות צלויים וקרם שורשים. בשבילי נתח קצבים, שזוכה כאן להגשה לא שגרתית: פרוסות דקות המונחות על גבי "גל" של קרם שורשים ומעוטרות בציר בשר וירקות צלויים.

את המנות אנחנו מלווים, על פי המלצת המלצר, ביין יראון של יקב הרי גליל –גילוי של ממש. בלנד של קברנה סוביניון, פטי ורדו ומרלו, בעל גוף מלא, טעם פירותי מודגש וטאנינים רכים.

קינוחים, כידוע, הם אחד המבחנים המאתגרים במסעדות כשרות. באוליב-ליף עומדים בו בכבוד. חובב השוקולד הולך על הבחירה הבטוחה של סופלה שוקולד עם רוטב פירות יער ופיסטוקים קלויים, ונהנה כשהשוקולד העשיר מתערבב לו בקרם הפירות. ההרפתקנית הולכת על המלצת המלצר – טריו אגסים, שכולל סופלה אגסים חם, אגס חלוט ביין לבן עם תבלינים וסורבה אגסים. רגע, אולי נוסיף לכאן קצת מרקיז שוקולד מהמנה שלו? הולך יופי ביחד. אתם יכולים לקרוא למנה המשולבת על שמי.