"הבשר האיכותי היה רך וכמעט ולא היה צורך ללעוס אותו. הוא הגיע ברמת עשייה מושלמת של מדיום והרוטב היה מעודן עם מתקתקות כמעט בלתי מורגשת. אפילו השומן היה טעים לי ואכלתי אותו בלי למצמץ..." כל ביס כאן הזכיר ליעל ניישטוט את הסטייק האוס המעולים של ניו יורק. כן, כן, קרניבורים וחסידי הפליאו זה הזמן להכיר את מקדש הבשר החדש שלכם - גסטון במכבים-רעות
מה עושים כשמתעורר החשק לאוכל איטלקי אמיתי, כזה שיסחוף למסע טעמים ממש כמו ברומא או בכלל יוביל אחר הניחוחות של מסעדות טוסקנה. אפשר להחתים דרכון ולטוס לארץ המגף מספר פעמים בשנה או פשוט להכיר את הנבחרת של מסעדות איטלקיות מומלצות בישראל, שיספקו לכם חוויה איטלקית קולינרית ברמה גבוהה
במרכז הכרמל תגלו מסעדה איטלקית אותנטית המביאה אליכם את הטעמים והריחות של המטבח האיטלקי עם המון אהבה ובאווירה משפחתית חמימה. הפסטות הטריות נעשות מדי יום בעבודת יד במקום, הפיצות נאפות מקמח מחמצת המגיע היישר מאיטליה, וגם הריזוטו, הלזניה והקינוחים - הכל נעשה לפי המסורת של ארץ המגף. יש גם עסקית משתלמת החל מ-49 ש"ח. מי מצטרף?
"השרימפס היו שמנמנים, טריים ופריכים, והקלמרי – חישוקי חשק מפתיעים ברכות שלהם, בציפוי פריך, עם נגיעות של רוטב טעים שלאט לאט חלחל לתוך הציפוי והפך דומיננטי יותר. זה הכניס אותי לדילמה..." בלוקיישן עם נוף לים וליאכטות העוגנות, מציעה מסעדת בני הדייג בהרצליה פיתוח שלל מאכלים טריים ממעמקי הים לצד סלטים שפשוט אסור לפספס, תשאלו את אורית צמח, שגילתה שכאן לא רק הדגים נשארים ללא מילים!
"במחבת המרוחה במחית של קרם חצילים, הונחו בשר בקר וכבש שנחו בשלווה יחד עם גרגירי חומוס, צנוברים ותבלינים ארומטיים, והכל נעטף בבצק, והוכנס לטאבון לבישול איטי. זה הכישרון של המקום, בלדעת איך לטפל בכל נתח בשר, בכל דרך בישול אפשרית..." עידית כהן ברגר מגלה את הקסם של לחם בשר בני ברק: מיקום מפתיע, עיצוב ירושלמי אותנטי, אוכל המשדך ביד מדויקת בין לחם ובשר וכשרות מהודרת
"רשימת המרכיבים שלו כוללת פורל מעושן, ביצה רכה, אנשובי, תפוח אדמה סגול, צלפים וזיתי קלמטה. כל אלו היו שם בנדיבות, יחד עם עלי חסה רעננים ותרמילי שעועית ירוקה חלוטים קלות, כשאיולי יוגורט ושום קושר את כולם יחד..." הקילומטראז' של שפרה צח כולל סיקורים בשלל מסעדות בארץ: אסייתיות, מקסיקניות, צרפתיות, גיאורגיות, רוסיות ויפניות, והפעם, היא יצאה לבדוק מה מתבשל בסנטה רוזה, המביאה את המטבח הקליפורני לתל אביב
"המנה שבאמת הפילה אותנו הייתה ספייריבס טלה, שהגיעה חתיכית ויפה כאילו הביאו אותה היישר מתכנית בישול בערוץ האוכל. עם בשר רך ונוזלים הניגרים ממנה למגע הסכין בצורה פוטוגנית מגיעה לה תכנית משל עצמה..." יעל ניישטוט מגיעה לבישיקיו במשמר איילון, מסעדת ברביקיו כשרה במבשלת בירה משפחתית, המציעה ארוחות שחיתות על טהרת הבשר - תחנת חובה עבור כל חובבי הבשר והקרניבורים!
"סלט אמורה שידך בין שלושה סוגי חסות, תערובת עלים צעירים, קרוטונים, אגוזי מלך, פלפלים קלויים ועיטורי פרמזן ברוטב וינגרט בזיליקום. הקראנצ'יות בסלט משתלבת היטב עם הירקות הקלויים הרכים והתלולית הנדירה של הפרמזן..." כרמית אופק מגיעה לאמורה מיו תל אביב שהיא טרטוריה איטלקית עם אהבה ישראלית. אז מה היה לנו הפעם?
החיים בתוך העיר הגדולה מלאי תזזיתיות ומהנים, אבל גם המכורים לשאון העיר מפנטזים לפעמים על בית ברמת הגולן, כשמסביב הכל מוריק, ועל האוכל המקומי העשיר בטעמים של טבע. הקולינריה באזור זה מתהדרת במרקים מהבילים, קדירות חורפיות, סטייקים משובחים וקינוחים סופר מתוקים. אז גם אם עדיין לא עברתם לגור באזור מרהיב זה, ובינתיים רק קפצתם לטייל בו, כדאי שתכירו את המסעדות המומלצות ברמת הגולן
הגעתם לרחוב הכי מרהיב, הכי תוסס והכי מתוייר בתל אביב. בין שלל בתי הבאוהאוס המיוחדים, שדרת העצים הירוקה והמטופחת ומבני התרבות והאומנות - תמצאו גם עשרות מסעדות ברוטשילד, המתאפיינות במטבחים שונים מרחבי העולם. בואו לגלות איפה ימגנטו אתכם עם אוכל איטלקי משובח, איפה הקינוחים הם רק תירוץ לארוחה ומי מציעה שיק אירופאי קסום.
"בריוש עתיר חמאה עם מנה גדושה של בשר בריסקט (חזה) שבושל שעות ארוכות. מנה מוצלחת וטעימה מאוד שתשתלב נהדר עם בירה בלגית כהה או כוס יין אדום..." בין החלפת טיטולים, ניקוי בקבוקים ומחוסר קשה בשעות שינה, הצליח יונתן שטרנברג לקחת את האישה שלצדו לדייט זוגי, מלא בהפתעות קולינריות, באריא תל אביב
"פיסות הסלמון הטריות משולבות בסלט של כל הירוקים מהשוק - מלפפון, קולורבי, אבוקדו, עולש, כוסברה ונענע, כשרוטב פונזו יפני עוטף את הכל וקונכיות ירק "פאני פורי" מטוגנות מעטרות אותו מעל..." שפרה צח מתפנקת בחצי יום טיול בבירה, וכמובן משלבת ארוחה בחדשה של ירושלים, ואלרו, רסטו-בר באווירת שוק צבעונית ותוססת שמאחורי שרביט המנצח תמצאו את השף אביב משה. נשארנו עם טעם של עוד!
"חתיכות דג אדמדם, מנוקדות בקרם אבוקדו וואסבי (דואט מושלם!) ועליהן גרגרי רימון ופיסטוקים קלויים – הייתה מנה של ריקוד. הניגוד הזה בין הרכות והנימוחות של הדג לבין הקראנצ'יות של הפיסטוקים והחריפות הקלה והמתקתקה של הקרם היה מרגש ממש..." אורית צמח הגיעה לסלבה וידה תל אביב וזכתה לחוויה בלתי נשכחת הכוללת נוף מרהיב לים התיכון, קוקטיילים עם טוויסט, מנות שף מלאות תשוקה ואווירה צעירה ואינטימית
בתקופה האחרונה מתחם הבורסה ברמת גן מנקה מעצמו את האבק והופך למקום בילוי אטרקטיבי למי שחשקה נפשו (ובטנו) בארוחה טובה. מסעדות הצהריים המזינות את עובדי ההיי-טק ומלטשי היהלומים מתחילות לקרוץ גם לאלו שלא הולכים לישון כל כך מוקדם. בואו להכיר את המסעדות המומלצות במתחם הבורסה שאסור לפספס בכל שעה של היום
בעיר התחתית של חיפה, ברחוב הנמל השוקק חיים תמצאו את צ'יז בר אוכל, המתפקדת כשילוב בין בר למסעדה אורבנית, ומעשירה את הסצנה הקולינרית המקומית באוכל איטלקי-ים תיכוני עם פרשנות ישראלית. יש גם ארוחות עסקיות משתלמות במחירים מעולים - לא תבואו?
אנחנו מכירים אותה כעיר המדע, עם מוסדות בולטים כמו הפקולטה לחקלאות ומכון ויצמן, אבל בשקט בשקט מתקיימת ברחובות סצנה קולינרית חיה ובועטת הכוללת מסעדת בשר שהפכה למוסד קולינרי מוביל, אוכל אסייתי אותנטי, מסעדה איטלקית המתאימה לבילוי משפחתי וברים תוססים לשעות הקטנות של הלילה. יצאנו לסיור קולינרי ברחובות וחזרנו על רשימה של מסעדות מומלצות ברחובות כדי שתדעו בדיוק לאן ללכת בפעם הבאה שתגיעו לעיר
"הארביאטה מיזגה ביצירתיות בין ריגאטוני, עגבניות שרי מדורה, צ'ילי לוהט ושום. בחרנו באחת מאבני היסוד של המטבח האיטלקי, זו ללא ספק מנה לאוהבי החריפות, עגבניות השרי היו חרוכות ונתנו טעם מעושן שפינק אותנו ממש..." כרמית אופק מגיעה לפומו, האיטלקית החדשה ברמת החייל, המציעה עיצוב שתופס את העין, אוכל חף ממניירות, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים - ישר ולעניין!
הטבעונות היא לא עוד מגמה חולפת כך שלאחרונה ניתן לראות איך יותר יותר בתי קפה ומסעדות, ואפילו מסעדות שף מובילות, הוסיפו לתפריט שלהן מנות טבעוניות ברמה גבוהה. ריכזנו במקום אחד רשימה של מסעדות ידידותיות לטבעונים שכדאי לכם להכיר
"נתחי הבשר נפרסו לפרוסות דקות ושודכו לתפוחי אדמה שבורים שנאפו בתנור אבן - מנה מרשימה מאוד וגדולה המציגה טעמים חזקים וארומות, בשרים איכותיים ועשיה מדויקת..." דומיניק קיטישין בר מוסיפה צבע חדש למתחם הבורסה ברמת גן עם מעשנה גדולה, נתחי בשר איכותיים ואווירה נינוחה כך שמובטחת חוויה מושלמת, בדיוק כמו זו של דן תורן
סנטה רוזה מביאה את בשורת האוכל הקליפורני לארץ. האוכל הקליפורני מושפע מאוד ממטבחי המהגרים – המקסיקני, הצרפתי, האיטלקי והאסיאתי, כך שמתקבל מטבח פיוז'ן המשלב בין מספר שיטות ומסורות בישול. בואו לנסות את הארוחות העסקיות שיש למקום להציע
אז רגע אחרי שקיבלנו בזרועות פתוחות ובחיוך ענקי את השנה החדשה, מגיע חג סוכות בו אנו מטיילים ונופשים עם הילדים (ויחד עם כל עם ישראל). אם אתם בעניין של טיול סביב הימה הלאומית, ריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות מומלצות סביב הכנרת, כדי שתדעו איפה הכי שווה לאכול באזור הזה. חופשה מהנה!
"הכוכב של הצלחת היה ללא ספק שיפוד השקדים. שקדים הם חומר גלם עדין, יד לא מיומנת וקיבלתם שיפוד צמיגי וחסר טעם, אבל בזויה יודעים לטפל בו יפה והשקדים שטעמנו פשוט עשו לנו חגיגה בפה. נימוחים וטעימים, עשויים בדיוק מרשים, זה לדעתנו מנה חובה..." כאן תקבלו מיקום מפתיע, עיצוב מודרני עם מראות על התקרה, פלטות עמוסות בבשר וסלטים צבעוניים ממכרים. טל יונאי שרייר מגיעה לזויה - עצירה שווה על כביש החוף!
שוק הפשפשים הוא אחד האזורים הקולינריים המעניינים שיש לעיר הגדולה להציע. יש בו הכל ולכל אחד: מסעדות חדשות לצד וותיקות, מטבעוני ועד בשרי, מתאים לשומרי כשרות ועד ברים תוססים לשעות הקטנות של הלילה. בואו להכיר את המקומות הכי שווים של שוק הפשפשים!
הקולינריה הישראלית אימצה אליה בחום ובאהבה את מטבחי העולם המביאים לנו ניחוחות, צבעים וטעמים מיוחדים הכי קרוב שאפשר לארץ המקור. במיוחד בשבילכם ליקטנו רשימה של מסעדות אתניות מומלצות - נציגות של מדינות על גבי הגלובוס. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"עגבניות שרי לצד עגבניות שטח חרוכות על מחבת פלדה, מזוגגות בקרמל טימין, פונדו גבינה כחולה, בלסמי מיושן, מוצרלה בופאלו וקריספי בזיליקום. העגבניות ניהלו רומן מוצלח עם יתר המרכיבים כך שהתוצאה מענגת במיוחד..." כרמית אופק מגיעה ליאסו תל אביב ומגלה שילוב של מסעדה-בר-טברנה יוונית מודרנית כשעל הכל מנצח השף אביב משה. אל תפספסו את החגיגה היוונית הסוחפת של יאסו!