מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> פיש מרקט תל אביב

פיש מרקט תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קרפצ׳ו לוקוס לבן, שלווה בצנוניות, נבטים, זיתי טאסוס, עגבניות שרי, ולבנה ותובל בשמן זית, פלפל אדום חריף, מלח, פלפל גרוס וליים. טעמו של הדג הנא היה עדין מאד וערב לחך וטעמי הרכיבים האחרים היו מודגשים במידה הנכונה כך שנוצרה ניגודיות מסקרנת..." עם אוכל ים-תיכוני כשר וטעים, שירות מקצועי ומוזיקה יוונית סוחפת - אפשר להבין למה פיש מרקט תל אביב הפכה למקום בילוי מועדף למשפחות וחברים. ענבל לורן קפצה לביקור וחזרה עם בטן מלאה וחיוך ענקי

בעת שירדנו במדרגות המובילות לרחבת הכניסה לפיש מרקט, לרגע היה נדמה לנו שהגענו לחתונה יוונית, כי כבר מבחוץ אפשר להרגיש את הוייב של המקום. מיד לאחר שנכנסנו פנימה, נגלה לעינינו חלל מרכזי גדול ומודרני, פתוח ומאוורר, עם שולחנות ארוכים לבנים, בר רחב ידיים וקרמיקה בצבעי כחול לבן. את נקודות הצבע מספקים דוכן עם ירקות טריים מצד אחד וקיר מדפים ועליו צנצנות מחמצים ביתיים מצד שני. עיצוב שכמו אומר לסועדים: כאן הכל טרי והכל מוכן במקום - תרגישו בבית. ליד השולחנות סעדו משפחות וצעירים בלבוש חגיגי. האווירה הייתה תוססת כיאה לטברנה יוונית.

לכל אורך הערב, ליוותה אותנו לינוי, מלצרית לבבית וחייכנית, שהייתה קשובה מאוד וידעה להמליץ על מנות מהתפריט שיתאימו בדיוק למה שאנחנו אוהבים. שאפו ענקי לפיש מרקט שמחזיק צוות מקצועי ומיומן, כזה היודע את התפריט לבוריו, ולא רק מגיש-מפנה את האוכל.

החגיגה היוונית של פיש מרקט


התחלנו את הארוחה עם נישנוש קל - זיתים כבושים טובים. לשולחן התווסף לחם הבית יחד עם שתי צלוחיות: גבינה מוקרמת ורוטב טחינה-פלפלים. תאמינו לי שהלחם לבדו היה בגדר מנה מושחתת. בצענו את הלחם, הוא היה קראנצ'י מבחוץ ומלא רוך מבפנים, עשיר בניחוחות ולא היה ניתן לעמוד בפיתוי. אומנם אחרי כל ביס הזכרנו לעצמנו שהערב עוד צעיר וצריך להשאיר מקום להמשך - אך זו הייתה משימה לא קלה, כי פשוט רוצים עוד ועוד מהלחם הטעים הזה.

ראשון להגיע היה סלט קפרזה משודרג שחשף משחק צבעים מעניין של לבן (מוצרלה באפלו טרייה), אדום (עגבנייה) וירוק (עלים צעירים של בזיליקום). בין מרכיבי הסלט נחו גם זיתי טאסוס ועגבניות מיובשות, והכל נעטף ברוטב איולי, פסטו ובלסמי מצומצם. מנה עשירה מאוד שכל ביס ממנה היה תענוג. דגמנו גם קרפצ׳ו לוקוס לבן, שלווה בצנוניות, נבטים, זיתי טאסוס, עגבניות שרי, ולבנה ותובל בשמן זית, פלפל אדום חריף, מלח, פלפל גרוס וליים. טעמו של הדג הנא היה עדין מאד וערב לחך וטעמי הרכיבים האחרים היו מודגשים במידה הנכונה כך שנוצרה ניגודיות מסקרנת.

תודה לאלוהי הדגים והפסטה


בשלב העיקריות הפרדנו כוחות, וכל אחד מאיתנו זרם עם המלצתה של לינוי המלצרית: פילה מוסר ים בשבילי, רביולי ארטישוק בשבילו. הפילה הונח אחר כבוד על מצע של ניוקי ברוטב שמנת פסטו, עגבניות מיובשות וזיתי טאסוס. המוסר ים הוא דג המצטיין בטעמו ונטול כמעט לחלוטין ריחות ים עזים, כך שאהבתי את השידוך שלו לניוקי הרכים מחד ויציבים במרקמם מאידך, כך שנוצר שילוב מנצח.

האיש שאיתי התמסר בהנאה לרביולי ארטישוק ירושלמי ברוטב שמנת פסטו עם עגבניות מיובשות וזיתי טאסוס, שהיו כחוט השני בארוחה, עם פרמזן מגורד מלמעלה. את הרביולי מכינים במטבח של המסעדה והם אכן היו מצוינים וטעמו המתקתק של הארטישוק הירושלמי במילוי הרביולי התכתב עם רוטב השמנת העשיר.

את הארוחה ליווינו ביינות לבנים, כיאה לארוחת דגים חלבית. יין שרדונה ירדן של יקבי רמת הגולן ויין גוורץ של יקב Blue Wine בגרמניה. בפישמרקט המנות נדיבות מאוד בגודלן, שופעות בצבעים וטעמים, וחתימת ידו של השף ניכרה בכל מנה עם קו מאחד בולט בארוחה כולה. ככל שהערב התקדם, השולחנות לידינו נפרדו ממשפחות שישיבו סביבם והמקום התמלא בחבר'ה צעירים, האווירה הפכה לקלילה יותר והאנרגיה של נגן הבוזוקי הלכה וגברה.

טעמת אקווריום מתוק?


לקינוח חלקנו ״אקווריום״ – קוביית זכוכית שמהווה הומאז׳ לאקווריום הקטן שמאכלס דג זהב. בקרקעית האקווריום שלנו שקע קראמבל ומעליו נחו קרם מסקרפונה, קרם מנגו ורוטב פסיפלורה. ביניהם שחה דג זהב – מקרון תות. המנה היתה מפנקת ובהחלט הספיקה לשניים.

פישמרקט היא מסעדת דגים חלבית כשרה, במיקום מרכזי בשדרות שאול המלך בתל אביב, ליד המוזיאון ומשכן אומנויות הבמה, אחות צעירה למסעדת הבשרים מיתוס הסמוכה, על שתיהן מנצח בגאון השף קובי עבד. בפיש מרקט ניתן לקיים אירועים פרטיים או עסקיים בשני חדרי VIP שהראשון מתאים ל-14 איש והשני לעד 20 סועדים, והכל באווירה יוונית אותנטית. יאסו כבר אמרנו?