מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

היווניה שכבשה אותי: יאסו תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מחבת פלדה ועליה עגבניות שרי ועגבניות שטח חרוכות מזוגגות בקרמל טימין, פונדו גבינה כחולה, בלסמי מיושן, מוצרלה בופאלו ובזיליקום. העגבניות ניהלו רומן מוצלח עם יתר המרכיבים כך שהתוצאה מענגת ומפנקת במיוחד..." אבי לוטם בערב בנים ביאסו תל אביב, היווניה הכובשת של השף אביב משה, המציעה חוויית טברנה מערבית יוצאת דופן עם קולנריה משובחת. יאסו כבר אמרנו?

שעת בין ערביים. מחנה את הרכב לא רחוק מהטיילת של תל אביב ועושה את דרכי ברגל למסעדה, ברקע זמרת רחוב עם גיטרה שרה "חבל שאי אפשר ללכת עירומים" לחוזרים מהים. תוהה לעצמי, כמה עוד כישרונות כמוה יש שעדיין לא התגלו וכמה מהר יגיע לכאן אחד ממלהקי תוכניות הזמר הרבות בטלוויזיה ויציע לה לגשת לאודישן שאחריו תתפרסם.

צעדים ספורים אחר כך אני כבר בתוך יאסו. מתיישב במרפסת, צופה אל הים הכחול ונהנה מבריזה של קיץ. לסעיף "אווירה" מתווסף לו גם פסקול יווני מגניב ובר ענק, הדואג לאספקה שוטפת לאורך כל הערב. על סעיף הגורמה אחראי השף אביב משה המצליח לקחת מנות מכל רחבי הים התיכון ולתת להן טאץ' משלו.

יאסו כבר אמרנו?


לארוחה מצטרף אליי דרור, חבר ילדות, שדרכינו הצטלבו אי שם בחטיבת הביניים ומאז לא נפרדו. רגע לפני האוכל אנחנו מרימים לחיים עם זוג קוקטיילים קרים, אננס ותות, ומתחילים ערב בלתי נשכח. לשולחן הגיע לחם פרנה יחד עם רסק עגבניות טריות בשמן שום אפוי וטפנד זיתי קלמטה - מנה פשוטה ועדינה אך כולה תאווה ותיאבון. ארטישוק צעיר צלוי על הפלנצ'ה מגיע על פונדו גבינה כחולה, גבינת שברה, שברי אגוזי מלך ועגבניות צלויות. מנעד הטעמים והמרקמים מצליח להפתיע את החך עם כל ביס - זה היה פשוט מעדן. כחובב עגבניות מושבע לא יכולתי לוותר על מחבת העגבניות של יאסו. מחבת פלדה ועליה עגבניות שרי ועגבניות שטח חרוכות מזוגגות בקרמל טימין, פונדו גבינה כחולה, בלסמי מיושן, מוצרלה בופאלו ובזיליקום. העגבניות ניהלו רומן מוצלח עם יתר המרכיבים כך שהתוצאה מענגת ומפנקת במיוחד. אחרונה חביבה ברשימת הראשונות הייתה "טירופיטה", מאפה פילו החובק גבינות עיזים חצי קשות עם קרם סלק מתוק ומעולה וקראסט אפוי היטב.

הראשונות עשו את שלהן, החיוך היה מרוח על הפנים והתפנינו להתעדכן במשפחות: בנשים ובילדים. ילדים שגרים במרחק הליכה קצר אחד מהשני וגדלים יחד כאילו היו בני דודים של ממש. הגילאים כמעט זהים ואיתם האתגרים: פה גמילה מחיתולים, שם מריבות על שעת השינה בחופש הגדול. צרות טובות.

היווניה שכבשה אותי


ככל שהערב מתקדם האווירה נעשית יותר תוססת טברנה-סטייל והמקום ממשיך להתמלא. בחירת העיקריות היוו אתגר אמיתי כי המבחר רב והכל נשמע טעים. בסוף, נעצנו מזלגות בקבב קצבים מבשר עגל וטלה שהגיע בליווי טחינה שחורה, ירקות בגריל, נענע, רוקט, סילאן וקרעים של פרנה צלויה עם מרכיב מנצח בדמות בצל סומק. ברוח ובאווירת המקום, דגמנו "סופלקי מאתונה" - פרגית "ראס אל יאסו", טחינה חצילים, ציזיקי ריבת לימון כבוש, ויניגרט שיפקה וסלסה עגבניות. זו הייתה מנה מעולה עם שילוב מרקמים מדויק שעושה נעים בפה.

יאסו, מסעדה שקיימת כבר למעלה משש שנים, מוכיחה שאין סתירה בין אווירה שמחה בסגנון טברנה יוונית וקולינריה משובחת. יאסו מצטיינת גם בגזרת הקינוחים. את הפינה המתוקה סגרנו עם קרם ברולה בננות ופאדג' שוקולד חם עם גלידה וניל, שקדים וטיפות מרנג שהיה עשוי משוקולד איכותי. לגמרי יאסו!

כשיצאנו אל הלילה הנעים ונפרדנו בחיבוק הזמרת כבר לא הייתה שם אבל המילים של שחר אבן צור היו רלוונטיות מתמיד "ים כחול, צלחת מלאה, בננות צהובות, היה לי נעים מאוד להכיר".