מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

קפיצה קטנה לחו"ל: מסעדות כמו מעבר לים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

החופשה הגדולה כבר כאן, וסיכוי סביר שכמעט כל מי שאתם מכירים כבר ארז או יארוז מזוודה בדרכו אל מעבר לים. לטובת כל אלה שלא יחתימו דרכון בעונה החמה, ריכזנו עבורכם המלצה על מסעדות ישראליות הנותנות הרגשה כאילו זה הרגע חציתם את גבולות המדינה

ניטן תאי, תל אביב


בואו להכיר את השגרירה היוקרתית של המטבח התאילנדי בארץ. את פניכם יקבלו עם מילת התודה 'סאוודיקה', ואז תתחילו עם חגיגה שלמה של אנרגיה טובה, מוזיקה שמחה ואוכל משובח. התפריט של ניטן תאי כולל בתוכו מנות המשלבות חומרי גלם תאילנדים, והכל מוגש באמצעות חמש טכניקות בישול: אידוי במים, תנור אבן, קריספי זהוב, צלילי רחש להבה ובריאות. מומלץ לטעום גיוזה ברווז, לובסטר סאקה כחול, ול שורט ריבס, עוף טנדורי ביוגורט ועוד שלל טעמים שיעוררו את כל בלוטות הטעם.

הוטל מונטיפיורי, תל אביב


באחד הרחובות היפים של העיר הגדולה, רחוב מונטיפיורי, התמקם לו 'הוטל מונטיפיורי' המציע מטבח צרפתי עם קסם וויאטנמי יחד עם יינות בוטיק בינלאומיים. המסעדה שוכנת בתוך בניין לשימור ברחוב הקסום ומהווה חוויית בילוי קולינרית כמו מעבר לים הכוללת מפיות בד המונחות על השולחן, כיסאות עור מרווחים, שירות מקצועי ועצי דקל מרהיבים אשר מקיפים את חלל המסעדה. מה בתפריט? קריספי צ'יקן, פילה בר-ים עם אפונת שלג וקרם פטריות, צלע חזיר עם בייקון ומנצ׳גו, פילה בקר עם כבד אווז, טורנדו רוסיני ועוד.

טוטו, תל אביב


כבר מעל לעשור שטוטו היא כמו סלון חם, גדול ושוקק חיים הנותן הרבה כבוד לאוכל ולכל מה שסובב אותו. מדובר באחת ממסעדות העילית הקיימות בארץ, כאשר כל מי שנכנס בשעריה, משאיר את המציאות מאחוריו ויוצא עם השף ירון שלו והצוות שלו למסע חושני, ייצרי, מענג, מרגש מפנק - מקום בו השף מצליח להמציא את עצמו כל פעם מחדש. התפריט הוא בניחוח ים תיכוני ממגנט, כזה היוצר קהל לקוחות קבוע ומרוצה. בואו ליהנות מחציל שרוף על האש, פסטה שחוברת ללנגוסטינים, ניוקי תפוח אדמה וריקוטה, פילה לוקוס רוטב עגבניות סיציליאני, טונה ספרדית מעושנת. הכי חו"ל שאפשר לקבל.

פאסטל, תל אביב


ממש כמו בערים מובילות מעבר לים, בהן תמצאו מסעדות יוקרתיות הממוקמות במוזיאונים מובילים, גם כאן בארץ יש אחת כזו, והיא נמצאת במרכזו של האגף החדש במוזיאון תל אביב. פאסטל היא בראסרי ישראלי ים תיכוני בהובלתו של השף הלל תווקולי שמאז שהגיח לעולם ממשיך להפתיע ולרגש במנות מקצועיות, מהודקות, יפות מראה וטעימות. המסעדה אלגנטית ועדכנית, העיצוב מרהיב עם תקרה לבנה א-סימטרית, תמונות אוכל מרהיבות על הקירות, והשילוב בין אוכל ואמנות ניכר בכל פינה. התפריט בפאסטל מתבסס על מטבח צרפתי קלאסי לצד איטלקי בשילוב עם חומרי גלם טריים, משובחים וכמובן ידיים יצירתיות.

טייגר לילי, תל אביב


להיות בתל אביב ולטעום את בנקוק - זה המוטו של טייגר לילי, המציעה לבאים בשעריה את הניחוחות האקזוטיים, הטעמים האותנטיים והצבעים העזים של תאילנד כאשר הכל עטוף באווירה חמה ומזמינה. השף החליט לשמור על קו תאילנדי נקי ביותר, ואז פשוט מתרחש פה קסם: טעמים מפתיעים ומנות מקוריות מוגשות כאן לצד בירה תאילנדית צוננת - פשוט המיטב של המטבח התאילנדי המרתק. מה מחכה לכם? תבשיל חלב קוקוס בקארי תאילנדי עם נתחי סינטה ותפוח אדמה, עלי תרד בתוספת בקר רוטב צדפות, נתחי בשר לבן פריכים במרינדת סויה ועוד. כאן מאתגרים את הסועד בטעמים מארץ המקור - כך שמובטחת חוויה מיוחדת.

יאסו, תל אביב


רוצים יוון? לכו ליאסו! כאן תיהנו מטברנה מערבית תוססת ממש כמו אלו הנחשבות של אתונה או לרנקה. האווירה במסעדת יאסו תל אביב אותנטית, העיצוב בגווני הכחול משתלב עם השולחנות מהעץ המלא, הסועדים צועקים "יאסו" וקצב השתייה גדל משעה לשעה. ברקע מתנגנים שירים ביוונית, החל מקלאסיקות ועד ליצירות מודרניות. ומה קורה בגזרת האוכל? השף, אביב משה רקח תפריט סופר מעניין הכולל דגים טריים, פירות ים וגם בשרים עסיסיים, כאשר בכל מנה תמצאו את הטאץ' האישי של השף, והכל תוך הקפדה על איכות גבוהה של חומרי הגלם.

ביסטרו מלון רוטשילד, תל אביב


בתוך מלון הבוטיק היוקרתי 'רוטשילד' בעל המרפסות המדליקות ותועפות של שיק אירופאי, שוכנת מסעדת ביסטרו הקרויה כשם המלון. במסעדה המעוצבת בקפידה מתרוצצים מלצרים לבושים שחור בין הסועדים, ברקע מוזיקת ג'אז חרישית ועל השולחנות כוסות קריסטל נוצצות. השף שואב השראה מהמטבח הקטלוני, וכתוצאה מכך במנות המוגשות כאן לא תמצאו צווחנות, שתלטנות או קוצר רוח, אלא מנות עם המון תוכן, חומרי גלם מעולים, יד מדויקת ויכולת להפתיע באופן עדין וענוג.

הלנה, קיסריה


מסעדת הלנה בנמל בהחלט מרגישה כמו פינת חמד חוץ לארצית, במעמקי ישראל. ממרפסת המסעדה ניתן להשקיף אל נוף תכול של ים ועתיקות ארכיאולוגיות מרהיבות של נמל קיסריה ההיסטורי. על המטבח מנצח השף עמוס שיאון אשר רקח תפריט בהשראת המטבח הים-תיכוני בשילוב נגיעות ממטבחים מרחבי העולם, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים - כך שמתקבלת חוויה קולינרית מסעירת חושים. כל שנותר זה לבחור היכן לסעוד, בפנים המסעדה הממוזגת או בישיבה במרפסת החיצונית הכוללת גם בריזה מהים.

שלו ביער, קריית טבעון


בלב יער ענוג, בתוך מבנה עתיק, מרשים ובעל היסטוריה מפוארת, שוכנת מסעדת שלו ביער - מסעדת שף כפרית המשדכת בין הרומנטיקה של אירופה הקלאסית לעלייה השנייה, מהאוכל ועד התפאורה. על השולחנות פרוסות מפות לבנות כשקמין בוער במרכז המסעדה, על הקירות תלויות תמונות מימי תנועת השומר, ובגינת הירק שליד המסעדה מגדלים עשבי תבלין משובחים המגיעים אליכם לצלחת. המנות כאן הן בניחוח צרפתי (בורגונדי) בשילוב תוצרים מגינת התבלין המלבלבת הצמודה למסעדה. טעם צרפתי, אווירה קלאסית ונוף עוצר נשימה אל עבר עמק יזרעאל - הכל כלול במחיר הארוחה.

פיקניה, רעננה


דרום אמריקה בצלחת. במחלף בית יניא, ב-M הדרך, מצפה לכם חוויה קולינרית גדולה - ממש כמו בדרום אמריקה. פיקניה היא מסעדה מאוד מרווחת עם הרבה חבורות סועדים עליזות, עיצוב חמים ונעים של שולחנות עץ, קיר לבנים יפה, מרפסת גדולה, ומול העיניים על הקיר מתנוססת בגאווה תמונה גדולה של נתחי פיקניה מזמינים ומעוררי תיאבון. מגישים כאן בשר שמיושן במקום כמו שוק טלה פרוס לרוחב, טיבון טלה שנפרס כפרפר ושוק אחורי של עגל, וגם את הסלצ'יצ'ה - נקניקייה דרום אמריקאית במשקל של 200 גרם.

מרקש, נתניה


לחוות את מרוקו בטיילת של נתניה. זה מתחיל עם הריהוט והכלים שהובאו ממרוקו, ממשיך עם תקרה מכוסה בד סאטן זהוב, טאג'ין המונח על כל שולחן, שטיחים בעבודת יד מארץ המקור, ומסתיים עם מעדנים כשרים מכל הטוב של המטבח המרוקאי - הכי אותנטי שאפשר. מה אפשר לאכול? מרק חרירה, בשר עם עגבניות ופלפלים, מוח ברוטב פיקנטי, ארטישוק ממולא, טלה עם פירות יבשים, מעורב מרוקאי וכמובן גם קציצות מרוקאיות.

רשטא, ירושלים


חוויה קולינרית מיוחדת ומרתקת היוצרת מפגש עם המטבח הערבי האותנטי בשילוב אינטרפטציה מודנית של השף. אי שם בין השדות הירוקים ואל מול נוף עוצר נשימה תמצאו את מסעדת רשטא, הממוקמת בכפר עין ראפה, כ-10 ק"מ מירושלים. המסעדה מעוצבת עם מוטיבים המשלבים בין עץ וזכוכית, ולהשלמת האווירה המיוחדת ישנו מאהל הצמוד לחלל המסעדה. ומה בתפריט? כאן השף מדגיש את האופי הפלאחי של המקום תוך שימוש בחומרי גלם שיש לטבע באזור להציע.

מוזה בהר, מושב שורש


בלב הטבע, עם נוף פתוח להרי יהודה מכיוון מזרח, והים מכיוון מערב, ישנו ביסטרו צרפתי כשר - מוזה בהר, כך שהאווירה הקסומה מאפשרת לכל אחת ואחד להתנתק מלחצי היומיום, להרגיש ממש כמו בחוץ לארץ. המקום משתנה בהתאם לשעות היום – הבוקר מתחיל עם ארוחות מפנקות, בצהריים תיהנו מתפריט עסקי, ובערב האווירה שוב נרגעת ומנות בניחוח צרפתי ירתקו אתכם.

רפאלו, חיפה


בארץ יש לא מעט מסעדות המגדירות את עצמן "איטלקיות", אבל כמעט בכלל לא תמצאו מסעדות ממש כמו באיטליה. מה הכוונה? מסעדות המספקות חוויה איטלקית איכותית, נותנות כבוד לחומרי הגלם הפשוטים והטובים ביותר, ומציעות אוכל לא כבד. לבטח תשמחו לגלות כי מסעדת רפאלו בחיפה תספק לכם את החוויה הקולינרית האיטלקית שאותה אתם כל כך מחפשים, וזאת בזכות הפסטות ושאר הבצקים המיוצרים במקום לעיני הסועדים, כולל דגש מיוחד על תפריט היין, העשיר ביינות איטלקיים. תוסיפו לזה את נוף הכרמל הנשקף מבעד לחלונות המסעדה, ולחלוטין תשכחו שלא החתמתם דרכון בדרך לארץ המגף.