"באגף הבשרי - ברבקואה – תבשיל בקר בבישול ארוך, צ‘ילי קון קרנה קלאסי ועוף ברוטב מולה עם קקאו, צימוקים ועוד כ-40 רכיבים שונים. שלושה סוגי סלסות: פיקו דה גאיו – סלסת עגבניות, גווקאמולי ובלאנקה – שמנת חמוצה..." יונתן שטרנברג בוחן את ארוחת הטעימות העסקית של מקסיקנה, תל אביב
"פילה עגל עם חסה צלויה, כרוב ניצנים, חרדל כבוש ומעל רוטב של ציר בקר, יין אדום וחרדל דיז'ון. הבשר נחתך בקלות, רך מאוד, צלוי במידה הנכונה, עדין בטעמו כאשר כל השאר משמשים כשחקני חיזוק המעשירים את טעמו..." יפית שבחון שרף, קיטשן מרקט, נמל תל אביב
"מרק על בסיס ציר עוף וירקות שורש, מחוזק בסויה ומירין, בתוספת רצועות כרוב, גזר ובמבוק, וכיסון בצק ממולא עוף טחון ממתין בתחתית - מנה מהפנטת..." דן תורן מתמכר לנפלאות המטבח היפני בקיוטו, הרצליה פיתוח
"שני פילטים עבים של דג לברק, שבשרו הלבן והעסיסי מונח על תבשיל בורגול בעלי גפן, עם קרם שום סמיך מתחת. מיצי הדג ניגרים על הבורגול ומשרים עליו את טעמם מזה, וקרם השום מזה, והכל מתחבר לחגיגת טעמים נהדרת..." שפרה צח, ברטי, תל אביב
"סלק שבושל בדיוק רב כך שעדין שמר על המרקם ואגר בתוכו את הטעמים האדמתיים שמאפיינים את השורש האדום. מעל הסלק הונחו פרוסות של גבינה כחולה עם תאנים ואגוזים..." יונתן שטרנברג מגיע ללינק במבשרת ציון ומתענג מבשר משובח ופירות ים מתפצחים והכל באווירה משפחתית וחמה
בין שלל המשרדים, מבני ההייטק, החניונים והחליפות המחויטות תמצאו גם הרבה מסעדות בהרצליה פיתוח. כל סגנון קולינרי שתרצו, תמצאו: אסייתי, בשרים, פירות ים, גורמה, בתי קפה, ברים ועוד. הנה כמה מסעדות שכדאי להכיר:
"מנה צבעונית, עם מספר רבדים, טעמים ומרקמים היתה סלט הסלקים שחלקם הגיעו צלויים וחלקם טריים בתיבול של חומץ שרי ושמן זית. המנה "ישבה" על קרם סלק, מוצרלה באפאלו, קציפת שמנת והתעטפה בצנוברים ותפוחים מוחמצים..." קרין אביב, קלארו, מתחם שרונה תל אביב
"אוסובוקו טלה בבישול איטי עם פסטת פפרדלה בציר יין לבין, טלה ותבלינים. מנה בשרית עסיסית המשתלבת נהדר על מצע פסטת עבודת יד, איכות של ממש..." כרמית אופק מתמוגגת מהטעמים הסוחפים שבננה נווה צדק, תל אביב, רגע לפני שהמקום הולך לעבור שינוי מרתק. רוצים גם אתם להתענג מהמנות הכל כך אהובות של ננה רגע לפני השינוי? לחברי מועדון 2eat מחכה הטבה שווה במיוחד
"צלחת אובלית לבנה ועליה כיסוני אינרי שחומים ממולאים בקוביות דג סלמון רכות-רכות ומתובלות בעדינות, בעיטור צרור גבעולי עירית, זנגוויל מוחמץ ותלולית קטנה ומסקרנת של כדורונים בירוק זוהר..." שפרה צח יצאה לבדוק את הקונספט הקולינרי החדש של מסעדת דגים בהוד השרון. הנה טעימה קטנה.
"התענגנו על הסלמון, הקוסקוס החמצמץ, ומשחקי המתוק-חריף של הצ'ילי והתפוזים. למי שמגיע לג'ויה ונעול על פיצות ופסטות – שווה לפתוח את הראש. פשוט מנה אדירה..." ליאור פנחסי בודק את התפריט החדש של ג'ויה האיטלקית בסינמטק תל אביב
"ארטישוק איטלקי ירושלמי על גבינת מוצרלה ועגבניות שמש מרוסקות. מנה כלבבי שבה המוצרלה הנסיכותית הצטרפה באלגנטיות לארטישוק..." כרמית אופק מגלה את אבושדיד בתל אביב המציעה אווירה בליינית אך אינטימית, אוכל משובח ומקום עם היסטוריה עמוקה
"השרימפס הרכים נחו על ברוסקטה, שהייתה ספוגה ברוטב חמאת יין לבן עם תרד, פטרוזיליה ובצל סגול קלוי. עוד לא הספקתי לבקש ממיכל ביס, והיא כבר חיסלה את המנה..." ליאור פנחסי בערב חגיגי ובלתי נשכח בננה - נווה צדק, תל אביב
"מהיבשה - טורנדו רוסיני. נתח שמנמן של פילה בקר עשוי במדויק (מדיום-וול כדי שגם האישה תוכל להנות) שמעליו כבד אווז ברוטב פורט מצומצם לצד פירה חלבי שממש נמס על הלשון..." גיא סופר-זמרני והאישה ההריונית שלצדו מתמוגגים מהטעמים המיוחדים של סיטרה תל אביב
"אך את ההצגה האמיתית גנב פילה דניס אפוי בתנור בתוספת פירה ולימון טרי. הדג היה עשוי במידה מדויקת, עסיסי, פריך מבחוץ, משוח בתערובת תבלינים פלאית שהעצימה את טעמו אך לא השתלטה עליו יתר על המידה..." חגית גרוס, דרבי בר דגים, הרצליה
"ומנת הדגל של המסעדה - "תעשימה" - מנה של נתחי פילה מגולגלים בבצק מאוד מיוחד וטעים שהוגשו עם טחינת שקדים עדינה..." דן תורן מגלה פנינה קולינרית קסומה בין הסמטאות הצבעוניות של יפו, מסעדת יפה אל ג'מילה, המביאה את הניחוחות, הטעמים והעיצוב האותנטי של העיר יפו אל תוך הצלחת
"פתחנו את הארוחה עם "סופה דה פורטייה" – מרק מקסיקני מסורתי, טעים להפליא, מיוחד בטעמו ובעל חריפות עדינה, עם חזה עוף מפורק, ירקות ורצועות טורטיית תירס קריספיות מעליו שמשדרגות את חווית הטעמים של המרק..." יפית שבחון שרף לוקחת את הבן זוג לטיול גדוש בטעמים וניחוחות ממקסיקו במסעדת מקסיקנה בתל אביב
שפרה צח: מה יהיה השנה בפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, שייערך בתאריכים 27.2 – 20.3? נוף הררי עוצר נשימה, בשלניות הפותחות את ביתן לקהל הרחב, מבשלות בירה מקומיות לצד יקבים מוכרים, סיורי פריחה, פעילויות לילדים ועוד שלל אירועים. פיתחו יומנים ושריינו תאריך לבילוי עם המשפחה והחברים
אומרים שמחוץ לעיר יש אווירה רומנטית קסומה מלאה בציוצי ציפורים וריח פרדסים, אבל בינינו, דווקא העיר הגדולה והתוססת עושה לכם את זה הרבה יותר. הסמטאות הצרות והחשוכות, הציורים על הקירות, הרחובות הומי האנשים – כל אלו הם לכם פינות אהבה. קבלו המלצה על מסעדות אורבניות ורומנטיות המתאימות לארוחה זוגית בולנטיין וגם לכל יום אחר בשנה
"היום זו צלחת מלאה "ברבונים", מהדורה מוגדלת ובשרנית יותר של הברבוניות, והם עשויים בפשטות, באופן שמדגיש את טריותם וטעמם הטבעי. הדגים אפויים בתנור לבנים עם פרוסות לימון ורבעי שומר שמוסיפים להם טעם אניסי מיוחד, ומוגשים עם פטרוזיליה ופלפלים שרופים..." שפרה צח, לה רפובליקה די רונימוטי, תל אביב
"תקענו את הכפית עד הסוף וככל שחפרנו עמוק יותר, ככה הרגשנו את שילוב הטעמים והשכבות. התותים הם הכוכבים הבלתי מעורערים של המנה, אבל לא משתלטים עליה, אלא משתלבים מצוין עם הקצפת, הקרמבל והמרנג. מנה שכולה חגיגה בפה..." ליאור פנחסי בדייט עם אמא שכולו הנאה מתפריט החורף החדש של מקס ברנר, שדרות רוטשילד, תל אביב
"ריזוטו עגבניות שרופות, מתובל ברוזמרין מעושן, אריסה, אבקת זיתים וגרידת לימון. התוצאה היא תבשיל עסיסי ורב-טעמים, בניחוח ים-תיכוני, קליל יותר באופיו מהריזוטו המסורתי, כך שאין לנו בעיה לחסל בהנאה את הצלחת ולהמשיך הלאה..." שפרה צח, פלימרקט, שוק הפשפשים, יפו
"הסטייק גם היה מוצלח, מעט חרוך מבחוץ ואדום ועסיסי מבפנים – מדיום, בדיוק כמו שביקשתי עם קצת רוטב צ'ימיצ'ורי בצד. לא יודע אם יצא לכם לראות את הפרסומת של שייקה אופיר ל"אדום לאדום", אך הסטייק של לחם בשר בהחלט עובר את "מבחן הביס"..." יונתן שטרנברג מגיע לסניף החדש של לחם בשר במתחם הרכבת בירושלים
"ראשונה נוספת, מבין המיוחדים של היום - לביבה של חציל קלוי עם שלושה סוגי גבינות, שמוגשת על מצע עגבניות חרוכות שמשלימות את טעם הקלייה של החציל, ורוטב יוגורט-נענע מרענן מעל..." שפרה צח בערב איטלקי חורפי במסעדת החוף לוקה שבמרינה בהרצליה פיתוח
"מעורב ירושלמי על בסיס דגים: סלמון, טונה ודניס ששחו להם ברוטב של טחינה ועמבה עם תיבול של לימון כבוש ופלפל חריף, ועל כל אלו חצי עגבניה על הגריל. ניחוח העמבה מילא את השולחן, והמנה נטרפה כולה..." גיל ח' עמית, בארוחת טעימות של השף מוטי אוחנה למסעדת החצר בירושלים
"ריזוטו פטריות יער, פורטובלו, שמפניון, כמהין ופורצ'ינו עם בזיליקום, שום, חמאה ופארמג'אנו היוצרים מנה המשלבת עושר של טעמים בצורה טעימה להפליא היוצרת רצון להמשיך ולאכול..." יפית שבחון שרף לוקחת את בן הזוג לערב איטלקי אותנטי בלתי נשכח ברוסטיקו שברח' בזל תל אביב