Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על פוסטו פיגו בראשון לציון

פוסטו פיגו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"את ריזוטו הפטריות – אל תחמיצו! טעמים חזקים וארומטיים של פטריות טריות ועשבי תיבול בדיוק במרקם הנכון ובטעם הנכון. הנאה צרופה ומשביעה במיוחד..." גיל ח' עמית מגיע לפוסטו פיגו, מסעדת איטלקית חדשה בראשון לציון, השוכנת בתוך מקום מפתיע. בואו לגלות

אני לא יודע מה אתם חושבים לגבי סופר מרקטים באשר הם, אבל על דבר אחד אני מוכן להמר בלי להסתכן יותר מדי. כמעט אף אחד מכם לא חושב על סופר כעל מקום לאכול בו ארוחת ערב רומנטית או להזמין אליו שותף עסקי פוטנציאלי לארוחת צהריים. אם זה כך, יש לי בשבילכם שתי מילים שישנו את דרך המחשבה שלכם לנצח – פוסטו פיגו.

רשת המרכולים "טיב טעם" הצליחה להחדיר לשוק הישראלי לא מעט שינויים שעד אז נראו כמעט כמו מדע בדיוני. פתוחים תמיד, אפילו בשבת, מוכרים הכל, אפילו "בשר אחר", מציגים הכל בצורה שמזכירה יותר מכל את המרכולים הענקיים של ארצות הברית ובאופן כללי עושים בית ספר לרשתות המקומיות שהכרנו עד היום. השלב הבא בדרך להיות אמריקה היא לפתוח מסעדות איכותיות בתוך הסניפים. מסעדות שיהיו מצד אחד חלק בלתי נפרד מהסופר ויתבססו על חומרי הגלם שבו ומצד שני יהיו נפרדות לחלוטין, כך שהתחושה בתוכן תהיה הכי רחוקה שאפשר מאווירת הסופר.

פוסטו פיגו ממוקמת בסניף טיב טעם בראשון לציון, אחד הסניפים הגדולים והמפוארים של הרשת. כשנכנסנו למסעדה מהכניסה החיצונית לא ניתן היה להבחין בכך שהיא חלק מהסופר. רק בחקירה מעמיקה יותר ראינו את החיבור בין האווירה המכובדת והאינטימית של המסעדה לסניף המואר והשוקק שבצד השני של הדלת. התיישבנו בכיסאות הנוחים והתחלנו לעיין בתפריט. פוסטו פיגו, מקום מגניב באיטלקית, היא פרי שיתוף פעולה בין רשת טיב טעם לשף דורון לוראן שבישל בכמה מהמסעדות המפוארות יותר שיש לעולם להציע, כולל מסעדות צרפתיות שזכו לכוכבי מישלן.

התחלנו בקריספי קלמארי, סלסלה ענקית ומלאה בקלמארי נפלאים בציפוי פריך. אני לא איש של קלמארי, אך כפי שאמרה לי מישהי פעם "אם אתה לא אוהב קלאמרי, כנראה לא נתקלת בקלמארי הנכון", אז הפעם נתקלתי בקלמארי הנכון. אין שמץ של הצמיגיות שזכרתי מרוב מנות הקלמארי שטעמתי עד היום. הם רכים, טעימים ונפלאים עם האיולי שום שמוגש איתם.

ההתמחות של המקום היא בבצקים, ואכן הפיצות שמוגשות לשולחננו מעידות למה. פיצת "פופאי" עם תרד ובייקון וביצה מלמעלה... פשוט תענוג מושחת ומופלא. גם פיצה צ'יפולה עם גבינת גורגונזולה, רוקט ובצל סגול הייתה תענוג של ממש. הבצקים דקיקים וקריספיים במיוחד. לא משהו שתשכחו במהרה. האזהרה היחידה היא שתיאלצו להיזכר בבצקים האלה בכל פעם שתגיעו לפיצרייה השכונתית ותיזכרו בערגה בבצקים הללו.

בהמלצת השף הזמנו את ריזוטו הפטריות – אל תחמיצו! טעמים חזקים וארומטיים של פטריות טריות ועשבי תיבול בדיוק במרקם הנכון ובטעם הנכון. הנאה צרופה ומשביעה במיוחד.

אחרי הריזוטו הבנו שסיימנו עם שלב האוכל, ועברנו לקינוחים. טירמיסו הוא אחד הקינוחים האהובים עלי, אבל כאן טעמי הקקאו והקפה היו מודגשים וחזקים כל כך שהרף לגבי טירמיסו מוצלח הוצב מחדש. את הפנה קוטה אל תפספסו. מעבר לתותים הטריים יש כאן נענע מסוכרת שפשוט מתמוגגת בפה ומשאירה אחריה תחושת רעננות ייחודית. חובה.
עכשיו נשאלת השאלה. האם להגיע לפוסטו פיגו במיוחד, או תוך כדי ביקור בסופר? ההמלצה שלי היא להגיע לשם במיוחד. אם תגיעו לפני ביקור בסופר תצאו שבעים מכדי להמשיך בקניות. אם תגיעו אחרי, תגלו שאין לכם כוח לפרוק את הקניות כי אתם מלאים מדי. בעצם, מה זה משנה? פשוט תגיעו.