Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת קיטשן מרקט בתל אביב

קיטשן מרקט


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פילה עגל עם חסה צלויה, כרוב ניצנים, חרדל כבוש ומעל רוטב של ציר בקר, יין אדום וחרדל דיז'ון. הבשר נחתך בקלות, רך מאוד, צלוי במידה הנכונה, עדין בטעמו כאשר כל השאר משמשים כשחקני חיזוק המעשירים את טעמו..." יפית שבחון שרף, קיטשן מרקט, נמל תל אביב

נהוג לספר סיפור מתחילתו ועד סופו. את הסיפור על "ארוחת הטעימות" במסעדת קיטשן מרקט אתחיל הפעם מהסוף: ארוחת טעימות כשמה כן היא, ארוחה המורכבת ממספר רב יותר של מנות. כל המנות מדויקות באופן הכנתן ומשלבות מספר טעמים בעת ובעונה אחת. כל המנות מוגשות בצורה אסתטית ומיוחדת, וחלקן אף מרשימות ומעוצבות עד כדי היותן דוגמא ל"אומנות המזון". הארוחה מתקיימת באווירה נינוחה ונעימה, תוך הקפדה על רמת איכות ושירות גבוהים, ארוחה מרתקת וסוחפת כזו המעוררת מחשבה ובשילוב כל החושים.

מסעדת קיטשן מרקט ממוקמת בנמל תל-אביב בקומה השנייה של מתחם השוק. הקירות עשויים מזכוכית, כך שניתן להשקיף מצד אחד אל הים הכחול הגדול, ומהעבר השני אל השוק הצבעוני שוקק החיים.

את ארוחת הטעימות שלנו התחלנו בשעות אחר הצהריים המאוחרות. ראשון הגיע קרקר בלאדי מחיטה מלאה נעוץ בתוך אבן ים גדולה ואיתו רוטב עשבי תיבול - מנה מענגת ששילבה טעמים נכונים. חשבנו לעצמנו, אם כך מתחילים את הארוחה אז אלו עוד הפתעות רוקח עבורנו השף יוסי שטרית. בתוך קערת חרס הצטופפו להן בהנאה פיתות קטנטנות עם כדור פלאפל וטחינה - ביס ועוד ביס, והמנה חוסלה כאילו לא הייתה. נחשפנו גם לקרם תפוחים רך, כזה הנמס בפה ובעל טעם עדין. הקרם הוצע לצד גבינה וחומץ - כל אחד מהמרכיבים תרם את טעמו הייחודי והתוצאה הייתה מיזוג טעמים חדש ומפתיע. מנת פתיחה מרשימה נוספת הייתה מיוחדת בטעמה - ברולה פטריות פ'ורציני ומעליו פרמזן, גילופי ערמונים, אבקת חמאה שרופה עם שמן כמהין וסוכר שרוף. המנה שילבה בתוכה טעמים של מלוח ומתוק, כאשר כל אחד מהם מכבד את נוכחותו של השני ומאפשר לו להיות נוכח, וזאת בזמן שכל טעימה מלווה ברעש הקראנצ'י של הסוכר השרוף. אחרונה חביבה, מגזרת הראשונות הכוונה, הורכבת מקרם בצל שרף, שקדי עגל, קוביות תפוחי עץ וצימוקים. הבשר היה רך וענוג, הצלייה המדוייקת נתנה קריספיות בחוץ ורכות בפנים, והשילוב עם תפוח העץ הוסיף חמצמצות בעוד הבצל והצימוקים הוסיפו מתיקות.

בשלב הזה הגיע לשולחננו מרענן חיך – מקפא אשכוליות אדומות עם יוזו, אבקת שמן זית וקמפארי. המקפא מילא את חלל הפה בחמצמצות מדהימה שספגה אליה את כל הטעמים הקודמים ואיפשרה לנו להתארגן לטעמים החדשים שבדרך. בעוד אנו טועמים מהמקפא, ראינו מבעד לחלונות הזכוכית אך מתחיל להתארגן לו החושך ואט אט לוקח פיקוד.

את החלק השני של ארוחת הטעימות פתחנו עם מנה המורכבת מהגוונים השונים של צבעי החום והירוק והיא מונחת לפנינו כתמונת אומנות: פילה עגל עם חסה צלויה, כרוב ניצנים, חרדל כבוש ומעל רוטב של ציר בקר, יין אדום וחרדל דיז'ון. הבשר נחתך בקלות, רך מאוד, צלוי במידה הנכונה, עדין בטעמו כאשר כל השאר משמשים כשחקני חיזוק המעשירים את טעמו. מנה נוספת שהוגשה לשולחן היא בשר טלה עם קרם זוקיני, סלט של חיטה מעושנת יחד עם עשבי תיבול וזיתי קלמנטה. לבשר הטלה הרך ובעל טעם בזכות עצמו התווספו סלט חיטה עדין בטעמו וזיתי קלמנטה שהעניקו טוויסט של מרירות קלה.

החלק השני של הארוחה מסתיים. אנו לוקחים אתנחתה קלה ומאפשרים לטעמים השונים לשקוע. הטעמים המיוחדים והסוחפים של הקיטשן מרקט משתלטים לנו על התודעה, המחשבה וההתבוננות, כמו שהחושך, מחוץ למסעדה, השתלט כליל על היממה והערב הגיע.

ואי אפשר באמת לסיים ארוחה בלי קינוחים. הראשון שזכינו לטעום היה "מג'דרה". כמי שרגילה לאכול מג'דרה כמנה חמה, הופתעתי לגלות שילוב חדש בין עדשים לאורז המגיעים כקינוח. הקינוח הגיע בצלחת עגולה ובתוכה גומה מיוחדת לקינוח. הקינוח כלל מצע עדשים מסוכרות ומעושנות עליו נחה לה גלידת אורז מרנג, כמון וסומק. כשהגיע הקינוח השני, בלענו אותו במבטינו וחששנו להרוס את יצירת הפאר שנראתה כמו ציור אומנות המבוסס על הגוונים השונים של כתום, חום, בז' ולבן. בתוך פעמוני גזר נח לו קרם שוקולד לבן ולידם עוגת גזר עם פנקוטה של יוגורט, גזרים מסוכרים, קרמה של גזר, קוביות גזר מסוכרות וגלידת הל. כל מרכיב במנה היה מפתיע בפני עצמו וכולם ביחד יצרו קינוח מיוחד, מרהיב ביופיו המשלב מתיקות וחמצמצות ביחד. אם חשבתם שתם שלב הקינוחים, אז טעות בידיכם, כי לשולחן הגיעה קערת חרס כהה ובתוכה חלוקי נחל, ומעל שתי קונכיות ובכל קונכייה פנינת שוקולד ממולאת בליקר קפה. את הפנינה, כך אמרו לנו, יש להכניס לפה ולאכול אותה בביס אחד וכך עשינו... ברגע אחד מתפוצץ השוקולד הטעים וחלל הפה התמלא בליקר מתוק וטעים. בהחלט חוויה שתיזכר לימים רבים.

את ארוחת הטעימות במסעדת הקיטשן מרקט יש להזמין מספר ימים מראש. מי שמזמין את הארוחה נותן קווים כללים לגבי מה הארוחה יכולה או לא יכולה לכלול והשף של המסעדה בונה את התפריט. הארוחה היא חוויה קולינרית שטומנת בחובה גם את אפקט ההפתעה.