"סלק שבושל בדיוק רב כך שעדין שמר על המרקם ואגר בתוכו את הטעמים האדמתיים שמאפיינים את השורש האדום. מעל הסלק הונחו פרוסות של גבינה כחולה עם תאנים ואגוזים..." יונתן שטרנברג מגיע ללינק במבשרת ציון ומתענג מבשר משובח ופירות ים מתפצחים והכל באווירה משפחתית וחמה
כמעט כל ירושלמי מכיר את מסעדת לינק השוכנת ברחוב המעלות שמרכז העיר. המסעדה הוקמה ב-1997 ובמהלך השנים בנתה לה מוניטין כמוסד של ממש – אוכל טוב, תפריט משקאות מוצלח ועוגת גבינה נהדרת. בשנותיי כסטודנט בעיר, הלינק היה המקום המועדף לבירה של שבת בצהרים, בקיץ היינו יושבים במרפסת שטופת השמש ובחורף על הבר כשלצד הבירה היינו חולקים מרק גולש. מה שלא הרבה יודעים, הוא שלפני כארבע שנים, בלינק פתחו סניף נוסף במבשרת ציון, מרחק כמה קילומטרים בודדים מהעיר.
ללינק במבשרת הגענו בשבת בצהרים ולאחר פנייה לא נכונה בקסטל וחישוב מסלול מחדש, הקפנו את המרכז המסחרי-תעשייתי וחנינו מול המסעדה. התפריט בלינק שבמבשרת הוא העתק כמעט מדויק של התפריט המוכר מהסניף המקורי – מגוון טוב אך לא מתפזר מדי של דגים, בשר, סלטים, פסטה, תפריט ילדים ב-38 ש"ח ועוד נשנושים שתמיד הולכים טוב עם בירה כמו קלאמארי פריך, כנפיים או כרובית מטוגנת.
אחרי עלעול קל בתפריט והתייעצות עם המלצרית, בחרנו לחלוק מנה של מרק בצל כדי להתחמם ולצדו הזמנו גם את מנת הסלק עם גבינה כחולה ו"כדורי" כבד קצוץ בשביל היידישקייט. המרק היה נחמד ומחמם עם קרוטונים ביתיים וגירוד של גבינה מלמעלה שנמסה ועטפה את הקרוטונים. הייתי שמח לקצת יותר עומק בטעמים של מרק הבצל ותוספת של קצת ציר בקר או קירמול טוב של הבצל היו משדרגים אותו. שתי המנות הבאות היו מצוינות – כדורי הכבד הקצוץ היו אווריריים ונימוחים והוגשו עם ריבת בצל ביתית מתקתקה שהחמיאה לכבד. מנת הסלק הייתה מנה גדולה שכללה פרוסות של סלק שבושל בדיוק רב, כך שעדין שמר על המרקם ואגר בתוכו את הטעמים האדמתיים שמאפיינים את השורש האדום. מעל הסלק הונחו פרוסות של גבינה כחולה עם תאנים ואגוזים, יחד עם סלט קטן של עלי ארוגולה ומעל הכל, זילוף קל של רוטב חמצמץ. לא מנה מורכבת להכנה אבל כשמכינים אותה כמו שצריך, שילוב הטעמים והמרקמים הוא פשוט תענוג.
המסעדה בינתיים התמלאה עד אפס מקום, והיה נחמד לראות את קהל הלקוחות המגוון שכלל משפחות, זוגות מבוגרים יותר תושבי השכונה, חברה צעירים שישבו על הבר והזמינו המבורגרים ובירה ולצידנו ישבו שלושה זוגות חברים ומהשיחה הבנתי שהם חיפשו מקום נחמד "באמצע הדרך" בו יוכלו להיפגש לארוחה. אם אתם מתכננים להגיע בשבת, עדיף להזמין מקום מראש.
לעיקריות הזמנו מנת שרימפס בצ'ימיצ'ורי עגבניות ומנה מהספיישלים שהוצגה על ידי המלצרית כ"המבורגר פילה בקר במילוי פיסטוקים ונגיעה של רוטב פטריות-שמנת". מנת השרימפס הייתה נדיבה וטובה עם הרבה רוטב שהתבסס על עגבניות שרי טריות. סקוויז של לימון להשלמת הטעמים והמנה חוסלה במלואה. ה"המבורגר" מסתבר מוגש ללא לחמנייה, דבר שלא הפריע לנו מכיוון שגם ככה אנחנו אמורים להיות בדיאטה. יותר נכון לתאר את המנה כסטייק קצוץ וככזו היא הייתה נהדרת. בשר פילה שנקצץ על הסכין עם פיסטוקים ותיבול מינימלי נצלה בדרגה מושלמת ורוטב השמנת-פטריות גם הוא החמיא למנה. מנת ביסטרו קלאסית.
עם זיכרונות מעוגת הגבינה של הלינק בירושלים, הזמנו עוגת גבינה אפויה שהוגשה עם סורבה. מסתבר שלא מדובר באותו מתכון אך העוגה הייתה טעימה מאוד וקרמית – לא מתוקה או דחוסה מדי כמו שקורה לפעמים. לסיכום, הלינק במבשרת הוא אופציה נהדרת לתושבי האזור או חברים שרוצים להיפגש ב"אמצע הדרך" מבלי להיכנס לפקקים של ירושלים או להסתבך עם חניה.
-
לינק - ביסטרו באווירה חמימה ומזמינה
-
מקום של כבוד במבשרת - לינק
-
טעמים מדוייקים לחיך הישראלי
-
מנות בשר משובחות