Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מקסיקנה בתל אביב

מקסיקנה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"באגף הבשרי - ברבקואה – תבשיל בקר בבישול ארוך, צ‘ילי קון קרנה קלאסי ועוף ברוטב מולה עם קקאו, צימוקים ועוד כ-40 רכיבים שונים. שלושה סוגי סלסות: פיקו דה גאיו – סלסת עגבניות, גווקאמולי ובלאנקה – שמנת חמוצה..." יונתן שטרנברג בוחן את ארוחת הטעימות העסקית של מקסיקנה, תל אביב

במקסיקו עדין לא יצא לי לבקר אך אין ספק שהמטבח המקסיקני הוא אחד האהובים עליי, ובכל נסיעה לארצות הברית, אני משתדל לשלב לפחות ביקור אחד במסעדה מקסיקנית. נכון, בדומה למסעדות סיניות בארץ, לא כולן אותנטיות, ולאוכל מקסיקני באדפטציה אמריקאית המציאו שם מיוחד: טקס-מקס, שילוב של טקסס ומקסיקו, אך יש משהו מאוד כיפי במטבח הזה שמשלב מגוון סלסות ותבשילים מיוחדים, פלפלים בשלל צבעים ודרגות חריפות, תירס, נאצ'וס פריכים, ירקות טריים ו"לאפות" דקיקות המכונות טורטיות אותן ניתן למלא ולגלגל לפי הטעם, לטגן או לאפות. אה, וכמובן טקילה...לא זו שקונים בסופר ומקפיצים עם ספרייט, אלא טקילה איכותית המופקת מצמח האגווה שמהווה בסיס נהדר לקוקטיילים או משקה נהדר בפני עצמו.

למרות טרנד הטורטיות שצץ וחלף בארצנו לפי מספר שנים, משום מה המטבח המקסיקני לא תפס בארץ. ניתן לספור על שתי ידיים את מספר המסעדות המקסיקניות בארץ ועל יד אחת את אלו המגישות אוכל מקסיקני אותנטי. הוותיקה והמוכרת שביניהן, היא מסעדת מקסיקנה בתל אביב.

המסעדה שאוטוטו חוגגת עשור, מגישה מגוון רחב של מנות המייצגות את המטבח המקסיקני המקורי וסגנון הטקס-מקס. מרגע שנכנסים למקום קל להבחין בסגנון הצבעוני והייחודי שמאפיין את מקסיקנה: כובעי סומבררו ובקבוקי טקילה ריקים מעטרים את הקירות, פלייסמנטים מצוירים ומוזיקה מקסיקנית נעימה המתנגנת ברקע.

הגעתי בשעת צהריים מוקדמת עם חברי א' כדי לדגום את תפריט העסקיות של מקסיקנה. א' מגדיר את עצמו כ"בעייתי" כשזה מגיע ללאכול בחוץ. הוא בקושי אוכל לחם או מוצרי גלוטן, רגיש מאוד לרטבים או חומרי גלם מעובדים ועניין אותי לראות איך א' יגיב למטבח של מקסיקנה. פתחנו במרגריטה מקסיקו סיטי קפואה וחמצמצה שהייתה טעימה מאוד עם מינון נכון של טקילה ומשקה מקסיקני קלאסי שמשלב היביסקוס ודבש – טעים ומרווה.

כדי שנוכל לטעום מגוון מנות, בחרנו בארוחת הטעימות הזוגית ועד שזו הייתה מוכנה, נשנשנו בינתיים שרימפס ברוטב שמנת-צ'יפוטלה. המנה הייתה בסדר והרוטב היה טעים מאוד. מצע החסה פחות ספח את טעמי הרוטב, ולדעתי, אפשר להשתמש במצע ירק אחר. עברו כחמש דקות והמלצר החביב הגיע לשולחן מחזיק בידו מגש עם כעשר צלחות קטנות: באגף הבשרי - ברבקואה – תבשיל בקר בבישול ארוך, צ‘ילי קון קרנה קלאסי ועוף ברוטב מולה עם קקאו, צימוקים ועוד כ-40 רכיבים שונים. שלושה סוגי סלסות: פיקו דה גאיו – סלסת עגבניות, גווקאמולי ובלאנקה – שמנת חמוצה. וכדי להשלים את הארוחה: אורז עם עשבי תיבול וליים – מאין בחש מקסיקני, פריחולס – מחית שעועית שחורה, גבינת צ'דר מגורדת, ושני סוגי טורטיות העשויות מקמח רגיל או קמח תירס.

קיבלנו הסבר קצר מהמלצר יחד עם המלצות לשילובים החביבים עליו וניגשנו למלאכת ההרכבה והגילגול. כף גוואקמולי, סלסה ושמנת, מעט פריחולס ואורז וכף נדיבה של הברבקואה בטורטיית תירס בסיבוב הראשון ומשם המשכנו גם למנות האחרות. הברבקואה והצ'ילי קון קרנה היו מצוינים, טעמים עמוקים של תבשיל ארוך ותיבול מדויק, העוף שהיה טיפה מלוח אך השתלב נהדר עם רוטב המולה, שלו יש טעמים מעט מתוקים ומעניינים ומאוד החמיא לו ושבר את המליחות.

גם הסלסות ושאר הרטבים היו טובים מאוד ואפילו א' הנהן בהסכמה, מאשר גם את הטעם וגם את טריות חומרי הגלם. כשהמלצר ראה שאחת הצלוחיות הולכת להתרוקן, הוא מיד חזר מהמטבח עם ריפיל. קינחנו בפלאן שהיה במרקם טוב ולא מתוק מדי, קינוח קלאסי מהמטבח הלטינו-אמריקאי. לסיכום, ארוחת הטעימות היא דרך נהדרת לחוות את מקסיקנה ומאפשרת לסועד לשלוט במינונים ולטעום מגוון רחב של מנות.

אגב, אם אתם רוצים להגיש אוכל מקסיקני בבית, מקסיקנה מציעה גם קייטרינג לאירועים או שניתן לרכוש מגוון מוצרים וחומרי גלם של יבואנית/יצרנית האוכל המקסיקני טרז פזוס ולהכין לבד. Buen Provecho!