Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת אוליב ליף בתל אביב

אוליב ליף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כתף הטלה הוגשה לאחר שעברה תהליך אידוי במשך 48 שעות, והתוצאה – מנה חלומית ושובה בטעמיה. הבשר התמסר בקלות בכל חיתוך והיה עדין ונימוח בצורה מעוררת הערצה..." ליאור נובו חוגגת עשור שנים עם הסטארטאפיסט שלה באוליב ליף תל אביב, מסעדת שף כשרה וסוחפת המציעה מנות עם טוויסט, קונסטרוקציית הגשה מטריפת חושים וטעמים ענוגים

אוליב ליף היא מסוג המסעדות שאנחנו שומרים לאירועים חגיגיים, והרי לא בכל יום, אני והסטארטאפיסט שלי, חוגגים עשור שנים ביחד. המסעדה מציעה שילוב הרמוני מושלם בין הנוף הימי של קו החוף המקושט באורות הטיילת הניבט מבעד לחלונות, אווירה מוקפדת ויוקרתית אך כזו שאינה מכבידה או מעונבת יתר על המידה, ותפריט גורמה כשר בניצוחו של השף צ'רלי פדידה. חביבה עלינו הפרשנות האישית והיצירתית שהוא מעניק למטבח הים-תיכוני המשתלבים בצלחת לכדי מנות הנאות לעין וטעימות לחיך.

כפתיח, זכינו לטעום מנפלאות הים, קוביות סלמון ומוסר ים על מצע סלט אטריות אורז. המנה משלבת בין שני טעמי דג עדינים עם סלט המביא עמו טעם מתקתק-חרפרף-פיקנטי. מנה מומלצת מאוד שמכניסה אותך לאווירה, מעורר את החושים ומשאירה אותך סקרן לבאות.

במסעדת אוליב ליף , המנות הראשונות שלנו הן עוד דוגמא לשילוב קולינרי מבריק יחד עם נראות שהיא לא פחות מיצירת אומנות: האחת היא מנה מושלמת של פטה כבד עוף – ממרח של כבד עוף בתוספת ברנדי וסוכר חום בליווי פרוסות בריוש קלוי. ממרח הכבד היה רך בצורה מפליאה ומפתיעה, עדין ונימוח, כזה שלא רוצים להפסיק לאכול ממנו. מנה שהיא עונג עילאי. השנייה, קרפצ'יו פילה בקר כשמעל פוזרו גרגירי מלח גס במידה הנכונה שדאגו להדגיש את טעמי הבשר הענוג. עוד זכינו לטעום מטאטאקי פילה בקר בתערובת תבלינים שהעניקו לה טעמים עזים וסוחפים. כל אחת מהמנות הייתה מעולה בפני עצמה ובכל טעימה ניסינו להחליט מי המנצחת. המשימה הייתה בלתי אפשרית, אך יש הכרזה: חבר השופטים קבע - כל השלוש זוכות בכתר.

על מנת לנקות את החיך ולהכינו לקראת הבאות שלח לנו השף קפירינייה שהינה קוקטייל רום ברזילאי עם ליים, סוכר חום וקרח כתוש. פשטות המשקה והארומה המיוחדת שלו, עשו את העבודה ואנחנו מוכנים להמשך הערב.

העיקריות היו מטריפות. נקודה. נתח פילה בקר על גריל פחמים לצד מבחר ירקות צלויים על מצע קרם שומר קטיפתי ותפוח אדמה קיפוד – השידוך בין המרכיבים היה מושלם, צבעוני לעין ומאוד טעים. עוד מאגף הבשרים דגמנו כתף טלה ברוטב דמי גלאס שהותיר אותנו חסרי מילים. כתף הטלה הוגשה לאחר שעברה תהליך אידוי במשך 48 שעות, והתוצאה – מנה חלומית ושובה בטעמיה. הבשר התמסר בקלות בכל חיתוך והיה עדין ונימוח בצורה מעוררת הערצה. שתי המנות המשיכו את המסורת של השף: קונסטרוקציית הגשה מטריפת חושים ומרהיבה ביופייה בשילוב טעמים הלוקחים אותך למסע קולינרי מאתגר.

קינוחים, כידוע, הם אחד המבחנים המאתגרים במסעדות כשרות. באוליב-ליף עומדים בו בכבוד רב. על פלטה מאורכת קיבלנו חמש גרסאות מוקטנות של הקינוחים: סופלה פינק ליידי של תפוח מקורמל בסוכר וקינמון, רביולי אננס במילוי קרם פסיפלורה ומקלות מרנג, אגס מבושל ביין, כוס שוט סורבה פירות יער מטריף, ושלושה מקרונים צבעוניים (בורדו, צהוב וירוק) מלאים בקרם ענוג וממכר. סוד קטן - על הצלחת לא נשאר פירור, גם אחרי שהבטחנו לעצמנו לא יותר מביס קטן.

לא יכולנו לבחור מסעדה טובה יותר לחגוג בה עשור לזוגיות שלנו. אוליב ליף, מנותבת בידיו הבטוחות והכישרוניות של השף צ'רלי פדידה. היא איכותית ביותר, הגשה טקסית נהדרת, שירות מעולה ואוכל, כפי שכבר הבנתם, גורמה כשר משובח. אוליב ליף היא פנינה קולינרית מרעננת ועכשווית בתל אביב.