Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אבושדיד תל אביב

אבושדיד תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ארטישוק איטלקי ירושלמי על גבינת מוצרלה ועגבניות שמש מרוסקות. מנה כלבבי שבה המוצרלה הנסיכותית הצטרפה באלגנטיות לארטישוק..." כרמית אופק מגלה את אבושדיד בתל אביב המציעה אווירה בליינית אך אינטימית, אוכל משובח ומקום עם היסטוריה עמוקה

חברתי הטובה הגיעה לאחרונה מלונדון, ומה טוב יותר מלנצל הזדמנות פז להשלים פערים ובמקביל, להנות מאיכות קולינרית תל אביבית.

נפגשנו ברח' לבונטין 16 בבניין מרשים בו התגוררו לאה אבושדיד ואיתמר בן אב"י. מחויב הדבר להקדיש כמה מילים להיסטוריה המעניינת העומדת מאחורי המקום. ובכן, לאה הייתה בת למשפחה עשירה ומיוחסת. היא פגשה את איתמר בהיותה בת 16, והוא היה בן 26. איתמר התאהב בלאה ממבט ראשון, על אף שלאה התאהבה בו, לא העזה להמרות את פי אמה שהתנגדה נחרצות לנישואים עקב מוצאו האשכנזי ומעמדו הכלכלי הנמוך. איתמר מצידו חיזר אחר לאה במשך שלוש שנים וכתב לה שירי אהבה לוהטים מעל דפי העיתון שערך. בשנת 1910, בעקבות שיר שכתב בן אב"י ("אקדחי"), אביו, אליעזר בן יהודה, התערב בפרשה ופנה למקורב למשפחת אבושדיד, ולאחר פנייתו, נאותה האם לאשר לבתה להינשא לבחיר לבה.

אבושדיד היא מסעדת שף-קיטשן לאונג' מהאיכותיות שיש בעיר. התפריט העדכני מושפע מהמתכונים של לאה אבושדיד שהיתה בשלנית מצוינת. השף דן יושע, לקח את המתכונים של לאה ועשה להם אינטרפרטציה משלו: חדשנית ומרעננת תוך השתדלות לשמור על המקור.

אבושדיד, ידועה בנוסף בנכס אטרקטיבי לא פחות, כוונתי לבר הקוקטיילים המפנק ואדגיש, כי הקוקטיילים הינם על בסיס של ירקות טריים וסחוטים, ואכן, בכל לגימה מרגישים את הרעננות והמיוחדות שבמשקה. בעודנו יושבות על הבר, דנה חברתי הזמינה קוקטייל מתוחכם, BEAT IT (וודקה, מרווה, סלק, תפוזים טריים, היביסקוס, ליים). המשקה היה אסתטי, רענן ומקורי. אני עם CHERRY SMASH דובדבני אמרונה, ברבן שיפון, ליים ונענע, טעם חדשני שמשאיר רצון להנות מכך עוד.

בחינניות, פצחנו בגזרת הראשונות: תפוח אדמה מדורה יחד עם סלמון מעושן, ואיולי שמנת חמוצה. התפוח אדמה היה נימוח והשתלב בצורה מעניינת עם השמנת החמוצה והסלמון האיכותי, בדיוק כמו שאני אוהבת. דגמנו ניסואז טוניסאי (טונה צרובה, אריסה מתוקה, לימון כבוש, תפוחי אדמה ראטה, זיתים, צלפים והרבה ירקות). מנה רעננה, בריאה והירקות כמסגרת משביחים את העניין הנוצר במנה. המשכנו עם ארטישוק איטלקי ירושלמי על גבינת מוצרלה ועגבניות שמש מרוסקות. מנה כלבבי שבה המוצרלה הנסיכותית הצטרפה באלגנטיות לארטישוק.

מחזית הספיישלים זכינו לטעום סביצ'ה שורשים העושה שימוש מעניין בירקות חיים: סלרי, כרובית, קולורבי, צנון שחור, חזרת, לפת, נענע, וכל התרכובת הטרייה הזו, נהנית מרוטב ויניגרט של חומץ תפוחים ודבש. הערב תפס תאוצה ועל השולחן הונח קלמרי טרי צרוב על גריל יחד עם ירקות ירוקים צרובים, קרם שעועית ורוטב טחינה "לבנה". הקלמרי איכותי ופריך, והרוטב מוסיף הרבה עניין.

בהמשך נעשה עבורנו באהבה, פילה בורי על מצע של ריזוטו. הפילה לא נותר יתום, שכן מצע הריזוטו רק משביח את המנה. ופעמיים כי טוב, הצטרף פילה בורי נוסף והפעם על מצע של חומוס - עוד מנה מופלאה של השף. עוד מגזרת העיקריות הגיעו להם מולים חריפים (מולים טריים עם אריסה חריפה, לימון, סלרי ועלים ירוקים) החריפות עדינה, המולים ניחנו באיכות, ואהבתי את הנדיבות במנה.

הקינוחים נעשים במקום ע"י שף קונדיטור, ומשתנים מידי יום, על כן, הכינו עצמכם לחידושים. אנו נהנו מעוגת גבינה אפויה, הנשרפת אגב בדומה לקרם ברולה, ובה תפוז טרי, מסביבה, לימון פרסי טחון ועליה הופיע מיקרו בזיליקום, שילוב מעניין ומפנק. ועוד אחד הגיע, פאדג' עוגת שוקולד יחד עם סלט תותים בצד. חברתי חובבת הקינוחים, סברה, כי הקינוחים בארץ ובאבושדיד בפרט, עולים על אלו שטעמה במשך שנים בלונדון.

התמזל מזלי והגעתי למקום ביום שלישי, בו מתקיים ערב אוריינטלי, שהינו סוג של מחווה ללאה אבושדיד, ברקע התנגנה מוסיקה ערבית אוריינטלית, ובהפתעה הגיחה לה לפתע בין הסועדים המרוצים רקדנית בטן אשר רקדה בחן רב לצלילי הקסם האלו. הרגשתי הכי כיף בעולם, ריקודי בטן ואני זו ידידות ותיקה וכמי שרקדה ולמדה זאת בעבר, נהניתי מהחוויה שהמקום זימן לי.

אבושדיד, קיטשן לאונג' משובח בעיניי, אשר בו בהחלט שוררת אווירת בילוי קלילה, אלכוהול איכותי, ומטבח המפיק מטעמים ללא פשרות. זהו המקום אליו באים לבלות וגם לטעום, באבושדיד שמים דגש על הכל.