זהו. הקיץ והחום מורגשים יותר ויותר, ואתם הרצון לשתות יינות לבנים, קרירים, צוננים, חמצמצים ומרעננים. יובל בלנקובסקי ממליץ על מגוון רחב של יינות לבנים מן השוק המקומי ומחו"ל. מבורגון שבצרפת ועד לגליל שבישראל
יונתן שטרנברג אוהב לשתות ב-Bell Wood Bar. הבירות המיוחדות, כסאות הבר הגבוהים, הטוסט הים תיכוני שאוכלים ליד האלכוהול – גורמים לו אושר. בקרוב, חגיגות קיץ בסימן יום הולדת שישי, שיכללו, תחזיקו חזק, מסיבות פלמנקו
"בדבלין רחובות 20 סוגים שונים של בירה מהחבית: גינס, קילקני, לף בלונד, הוגרדן, סטלה וגם כמה ייחודיות כמו קריק דובדבנים - בירת דבש ואפרסק..." שירלי רחמים מגיעה אל הבר האירי - סניף דבלין רחובות: לא נפסיק לשתות
"הייתכן שנמצא בר צפוני שבו מבלים אנשים בגילאי השלושים, מבלי שיהיה עמוס חיילים נוטפי הורמונים?..." עיינה גל מבקרת בבר-מסעדה בליס שבקיבוץ בית אלפא. תוך שתיית כוס קאווה שדובדבן בתחתיתה, היא בוחנת את הקהל: לטעמה
אחרי סוף שבוע בדרום, מגיע גיא סופר אל סמילנסקי טאפאס בר בבאר שבע: תפריט טאפאס רחב, תפריט אלכוהול עשיר, ערבי קונספט מיוחדים, עיצוב מושקע הכולל בר גדול וחדרונים פרטיים ובירה צוננת. זאת הייתה ארוחה נהדרת
יובל בלנקובסקי מתכונן לשבועות עם המלצות ליינות מארבע ארצות היין המסורתיות: צרפת, איטליה, ספרד וגרמניה. בנוסף, סיורים ואירועים ביקבים מקומיים לקראת חג השבועות – בואו לחגוג עם דלתון וברבדו. חג יין שמח
יעקב אלברט מגלה גם את סניף דבלין ירושלים: פאב אירי אמתי עם אווירה ביתית, מוסיקה חיה וקהל מגוון. מגוון הבירות האדיר שבברזים מטופל היטב ובמקצועיות, הוויסקי מקבל מקום של כבוד, וליד האלכוהול גם אוכל מתאים
"מסוג המקומות שנותנים לך להרגיש כמו בבר שכונתי, ביתי, אבל בלי לעשות לעצמו הנחות כשזה מגיע למקצועיות ולאנינות של העושים במלאכה..." אדם בר בבר שטרן 1 – 24 ברזי בירה, 150 סוגים של בירה מבקבוק והמון נקניקיות
"אני אוהב לנצל את המגוון של דבלין, ובכל פעם מנסה בירה חדשה אחרת, לומד על טעמיה ומרקמיה, מהיכן הגיעה ומה הסיפור מאחוריה..." אמיר נהרי מנסה את מזלו בבר דבלין הרצליה – מתברר שכאן הבירה היא עניין של אמנות
זאייצ'יק פירושו ארנבת קטנה ברוסית, וזהו גם שמו של הבר השכונתי הביתי והחמים בנחלת בנימין פינת מונטיפיורי, תל אביב. הכי מעניין להגיע ביום רביעי – אז מוזמנים הלקוחות להיות ברמנים לערב אחד – מה בא לכם להכין?
חדשות היין עם יובל בלנקובסקי: זוהי תקופת הדמדומים שבין פסח לשבועות, שבה יוצאים מעט יינות – אדומים ולבנים. הנה כמה המלצות ליינות בתוצרת השוק המקומי – יקב דלתון, יקב המערה, יקב ויתקין ויקב טפרברג. תיהנו
דניאל לוין הוא גבר פשוט, שבשביל לרצות אותו לא צריך הרבה יותר ממשחק כל שהוא ומחתיכת בשר עסיסית. אבל כשהוא יוצא עם חבר מהצבא לערב גברים-גברים במסעדת אוונגרד בהרצליה, הוא מגלה ספורט-בר נהדר עם בירה וכנפיים
אורית איציק מעבירה ערב נהדר בבר-מסעדה הקונטיינר שבנמל יפו. בקרוב מאד, כשמזג האוויר יתלהט, יצוצו השולחנות מחוץ לחלל הקונטיינר והסועדים יוכלו ליהנות ממראה הנמל על מנת פירות ים, בירה של מקצוענים או יין טוב
מה עוד חסר לנו בחג הפסח הזה? לא שכחנו את ארבע הכוסות. יובל בלנקובסקי חוזר עם כמה המלצות ליינות משובחים במיוחד, כי ליל הסדר יכול להיות ההזדמנות השנתית שלכם לנסות עם הארוחה את כל מה שיש לשוק היינות להציע
"לאחר ששברנו שיניים בניסיון להזמין בירה נהדרת בשם "סטרופראמן", השקנו כוסות של בחרובקה מתקתקה ואני התחרטתי שזלזלתי בפראג... אם זה המטבח ואם אלו הבירות, אני חייב לבקר שם..." דניאל לוין על פראג הקטנה, תל אביב
יובל בלנקובסקי: לכבוד פסח כולם קונים יין. אבל איך מתאימים יין למצה ולחזרת? בכל זאת יש לסדר כמה יתרונות: לרוב מדובר בשולחן רב משתתפים שבו משתדלים כולם לשתות ארבע כוסות, וזו הזדמנות מצוינת לנסות כמה סוגי יינות
עומר גנור (אני כאן בשבילכם) מבית סדנאות האלכוהול של זמן אמיתי: לא הייתה לי ברירה, נאלצתי לטעום שני מותגי ויסקי חדשים שיובאו לארץ על ידי חברת בנימינה ספיריטס: לייבל 5 וסינגל מאלט גלנטורנר. זה הכול שירות לציבור
"גרוולאך, כך מסבירים לי, הם הפיצוחים הרומניים, נגיסות עור מטוגנות ופריכות שקשה לעמוד בפניהן, גם כשנזכרים ברמת הכולסטרול שהן בוודאי מתהדרות בה..."שירלי רחמים, מטבח מזרח אירופי וצויקה רומנית, שמאלץ, ראשון לציון
בטור היין של יובל בלנקובסקי, הוא ממליץ על היינות החדשים בשוק הישראלי לקראת סוף החורף, תחילת האביב ופורים הבא עלינו לטובה. מה אתם מתכננים לשתות במשתה פורים? יין כבד, עשיר וסמיך, קליל ומקסים או שמח וקופצני?
השנה קיבלנו שתי חגיגות בשבוע אחד: סיינט פטריקס דיי ופורים באים עלינו לטובה יחד. אין תלונות: החגיגה מתרחבת והשבוע הבא הולך להיות שבוע של שכרון חושים, מה זה כבר משנה של מי החג הזה. המלצות אלכוהוליות בשבילכם
עומר גנור, מנהל סדנאות האלכוהול של זמן אמיתי: שתי המלצות לשתי בירות, כי זה טעים. דובל טריפל הופ והגאווה הישראלית – בזלת דאבל בוק. כשזה מגיע לבירה טובה, מומלץ בחום לשתות אותה מגביע ולא מהבקבוק. תכף תבינו למה
"מייקס פלייס חזר הביתה!" יונתן שטרנברג מתרגש מחזרתו של הבר הראשון בירושלים שהיה מוקד משיכה לחובבי מוזיקה מכל הארץ כמו גם לתיירים ולחובבי התרבות האנגלוסקסית. בגרסה המחודשת ברחוב יפו, הוא שוב עושה את העבודה
יובל בלנקובסקי: "זוהי אינה תקופה לגימיקים אלא ליינות אייכותיים" – כל מה שרציתם לדעת על היינות האדומים והלבנים החדשים – קברנה סוביניון רזרב 2008 של יקב טוליפ, ירדן רום 2007 של יקבי רמת הגולן ועוד ועוד
ארז שבת לוקח הפסקה מהאבק שמתלווה לבניית ביתו החדש, ונוסע למעלות תרשיחא. ברחוב כליל החורש במרכזה של העיר היפה נמצא לולה בר – בר ישראלי הממוקם מול נוף מרהיב. אבל לפני השתייה הוא אוכל במסעדת בלמיה הסמוכה
ערב יינן ומטעמי שף אולי לא נשמע כמו חוויה מרתקת במיוחד, אולם הרצאתו משולבת הטעימות של הפרופסור עודד שוסיוב מיקב ברבדו במסעדת אדמה שבזכרון יעקב התבררה כערב מגרה, טעים ובמחיר משתלם. אורית איציק טועמת יין