Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבת ביקורת על מסעדת פסאדור אילת

פסאדור


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"חובבי הבשר האמתיים בוודאי ישמחו לגלות בפסאדור מטבח מאובזר שמיישן בשר במקום ומגיש מנות ייחודיות כגון פריים ריב... חובבי היין האמתיים ימצאו כאן מדפי יינות ממבחר יקבים בארץ ובעולם..." לינור דגן שוב באילת

אילת, זו הפעם השנייה שאני פוקדת אותך החודש, והפעם העשירית בחמש השנים האחרונות. מה תוכלי לחדש לי, עיר השמש הנצחית? הנה עוד בית מלון שבו הכול כלול, והרי אפילו אני יודעת שבסך הכול מדובר בארוחת צהריים המוגשת בערב. מה עוד נותר? להשתכן באחד מבתי המלון היוקרתיים בעיר? באותו המחיר כבר אוכל לתפוס מטוס ליוון או לקפריסין.

ובכל זאת החלטתי להשאיר את הדרכון במגירה ולהדרים לאילת, ויתרתי על חצי פנסיון בבית המלון והלכתי לאכול ולשתות בפאסדור.

חובבי הבשר האמתיים בוודאי ישמחו לגלות בפסאדור מטבח מאובזר שמיישן בשר במקום ומגיש מנות ייחודיות כגון פריים ריב - נתח אנטריקוט עם עצם, שיפודי נתח קצבים וצלעות טלה. חובבי היין האמתיים ימצאו כאן מדפי יינות ממבחר יקבים בארץ ובעולם, ומלצרים ששמחים להמליץ עליהם.

ואכן, מצאתי אוכל טרי ואיכותי באווירה שלווה ובמחיר שהוציא גם אותי מחויכת. לפני שאמשיך ואפרוש בפניכם שפע טעמים ותשבוחות, אומר שפסאדור הוא בר יין ומסעדת בשרים מקומי, שלא היה מבייש את טובות התל אביביות.
אבי, בעליה של פסאדור, שחי באילת כבר 30 שנים, ערך חקר שוק עמוק והביא למסעדה ידע ומקצועיות לצד התחשבות בצרכי המבקרים באילת. ואכן, פסאדור מטופלת עד לפרט האחרון, החל מעיצוב יוקרתי אך לא מרוחק, דרך פונקציונליות של שני חדרים במסעדה שיכולים להתאים עצמם לכל אירוע ועד למבחר מנות הכולל כ-20 עיקריות ו-15 ראשונות, כך שאין סועד שיצא מכאן רעב. כאן גם המקום לציין שאף על פי שפסאדור פתוחה בשבת, נשמרת הכשרות באדיקות, ובמסעדה לא מגישים חלב כלל.

ארוחות עסקיות מוגשות כאן בצהריים, בערב וגם בסוף השבוע. בשעת צהריים מציעים כאן ב-59 ₪ לסועד ארבע מנות פתיחה שמוגשות למרכז השולחן, לחם הבית (מרוקאי) שמיוצר בתנור האבן בתוספת שני ממרחים, חציל בלאדי בטחינה אדומה וגרגירי חומוס, שממנו טעמתי עשרות פעמים במבחר מסעדות שונות ועדיין הופתעתי. עוד בעסקית, סלט ירוק, שאפילו הוא הוכיח את רמת המקצועיות של פסאדור - מלית המלפפון נוקתה והוא נפרש בדקיקות.

מנת הכנפיים הצלויות ברוטב פסאדור הייתה נדיבה וחביבה, הזמנו גם את שיפודי נתח הקצבים, שבשרם היה עשוי בצורה מצוינת ובמידה הנכונה, טרי, רך ובכמות נדיבה. לצד אלה הוגש פירה ומאזט שום שבושל עם סלק והיה פשוט מעולה. מנת הלברק על מצע הפסטה המוקפצת בפסטו, שהזמנו בהמלצת המלצרית, הוכיחה את עצמה עם תיבול חמצמץ של הדג ובטריותה של הפסטה. הם יודעים לבשל.

קינחנו במרנג קוקוס ברוטב פירות יער- קינוח כשר שהפתיעה ברעננותו ובקלילותו, והוא סגר בשבילי את הארוחה.

אז השירות של פסאדור היה מצוין ומקצועי, ההמלצות מדויקות ומתאימות לכוסות היין שליוו את הארוחה. עוד אציין שבשעות הערב מגישה פסאדור עסקית ב-109 ₪ לסועד, עם מבחר אפילו גדול יותר של מנות לבחירה. עסקיות מיוחדות מוצעות גם לילדים.

בתיאבון.